Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi tévő legyek, ha anyukám...

Mi tévő legyek, ha anyukám beleszól abba, hogy hogyan öltözködök?

Figyelt kérdés

Pár éve történt egy nagy összeveszésünk, amikor is egy reggel közölte, hogy hogy nézek ki és nézzek már körbe a korombeli lányok hogy öltözködnek. Egy Levi’s ing, Levi’s farmer és Air Max volt rajtam, úgy nekem ugrott, hogy akkor konkrétan a sírás kerülgetett korán reggel és emlékszem át is öltöztem. Ekkor gimis voltam, viszont ez a történet nagyon fájó pont az életemben, mert ott akkor valamit széttört bennem. Azóta folyamatosan azt érzem (akármi is legyen rajtam), hogy én sz.rul nézek ki, mások kinéznek, feszengek.

Ma már nem igazán hagyom, hogy beleszóljon, ennek ellenére továbbra is osztogatja a kéretlen tanácsait, hogy hogy áll rajtam az a gatya, meg az a blúz stb. Néha megdicséri egy-egy darabom, de ez elenyésző.

Mit csináljak? Tényleg elvette az önbizalmamat (ezért haragszom a legjobban) és azóta folyamatosan kételkedek magamban. Úgy érzem, hogy én hiába gondolom azt, hogy jól áll valami, nem hiszem el, hogy az úgy is van.

2022. márc. 7. 20:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A tukornek higgy, ne anyukadnak. Nem kell neked is ugy kinezni, mint minden masodik lany, ha te mas stilusban erzed jol magad.
2022. márc. 7. 20:29
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudod egyszerűen leszarni?
2022. márc. 7. 20:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom egyszerűen lesz.rni, mert nagyon rosszul esett akkor, amit mondott, szinte belém égtek a szavai olyannyira megbántott és ami rá tesz még egy lapáttal, hogy pont a saját anyámtól kapom ezt meg. Ez külön fáj.
2022. márc. 7. 20:36
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Figyi, én egy csomó "extrémebb" stílust kipróbáltam, (emo, trad goth, punk, jelenleg megragadtam a diy hippinél, néha népviselettel) elég konzervatív keresztény szülőkkel. A mai napig nagyon sokat beszólnak, vagy ilyenek, de egyszerűen meg kell tanulni elszakítani magad ezektől. Ha te látod hogy jó nézel ki, akkor jól nézel ki, ne hagyd hogy akárki is megszóljon érte. Csak saját magát vetíti ki rád :DD
2022. márc. 7. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Sajna erre nincs recept ezen kívül, idővel meg úgyis elfejeted. Bár helyedbe még direkt olyan ruhákat vennék föl, ami nem tetszik neki :D
2022. márc. 7. 20:39
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
Nem vagy kicsit túlérzékeny? Tojd le... Nem kell mindenkinek ribinek öltözni.
2022. márc. 7. 21:16
 7/10 anonim ***** válasza:
72%
Ha ennyire foglalkozol vele akkor csak még jobban bele fog szólni a dolgaidba.
2022. márc. 8. 03:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mondtam az enyémnek, hogy legyen szíves ne adjon divattanácsokat a nulla szépérzékével, mert konkrétan semmi stílusa, de ha szeretné, akkor segítek neki, normális ruhákat vásárolni.
2022. márc. 9. 13:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá igényed keress fel egy terapeutât. A fiatal korban kapott ilyen ingerek nagyon belénk tudnak égni. Nem kell arra gondolni, hogy akkor menned kell egy évig. Lehet 5-6 alkalom is elég lesz, ha egy konkrét problémát akarsz megszüntetni. Lehet megéri megpróbálni.
2022. márc. 17. 03:45
 10/10 anonim válasza:
100%

Arra figyelj ,hogy jòl érezd magad a börödben . Szòval ,ha neked tetszik amit a tükörben làtsz ,akkor csak elöre ! Ne engedd ,hogy a keresetlen kritika kibillentsen ,bàrkitöl kapod is azt! 100% -ban ùgysem lehet mindenkinek megfelelni ,és nem is kell. Az idök soràn vàltozunk és a stilusunk is velünk együtt .

Egyébként egyetértek 9. kommentelövel . Az ilyesmi okozhat traumàt ,(sajàt tapasztalatbòl ) sajnàlatos ,hogy ebbe a szülök nem gondolnak bele ! Keress fel bàtran egy szakembert ,aki segit helyén kezelni a dolgot ...

2022. jún. 4. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!