Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az a bajuk, hogy valakivel...

Az a bajuk, hogy valakivel együtt vagyok vagy az, ahogyan öltözködöm?

Figyelt kérdés
Ott kezdeném, hogy lány vagyok de amíg nem látja valaki az arcom teljesen vagy nem halja a hangom addig fiúnak hisz aminek én valamiért örülök is. A stílusom is elége különbözik az átlagtól mert nekem a punk tetszik illetve ez a "lázadó" stílus bár nem lázadok semmi ellen. Összejöttem egy fiúval és ha nálunk van anyám néha meg tesz ilyen megjegyzéseket, hogy nem gondolta volna, hogy engem valaki elvisel illetve, hogy valakinek tetszik az ahogy öltözködöm illetve, hogy őt nem e zavarja, hogy ilyen fiúsan nézek ki és hasonlók. Egyébként még tavaj nyáron egyszer amikor a szüleimmel voltam szembejött egy lány akin fekete trikó volt, fekete farmer illetve a derekára egy pulcsi volt kötve és rövid haja volt. Anyám megszólalt, hogy szegénynek a szülei unyan ilyen furcsán néz ki mint én. A barátom egyébként szereti ahogy kinézek illetve amit szüleim nem tudnak az az, hogy a barátom elöttem nem nagyon volt lánnyal csak egy lánnyal kavart és az is fiús volt. Illetve ő az az ember aki megért és mindent el tudok neki mondani. Anyámnak már mondtam, hogy abbahagyhatná ezt de mindig azt mondja, hogy ő csak viccelődik és már azt sem szabad. Hogy állítsam le? Illetve zavarja, hogy valakivel együtt vagyok vagy még mindig azon akad fent ahogy öltözködöm?
2021. márc. 18. 08:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem látok a gondolataiba, de ez alapján amit leírtál a kinézeted zavarja.
2021. márc. 18. 08:42
 2/17 anonim ***** válasza:
56%
kiskorodban foglalkozott veled Anyukád?
2021. márc. 18. 08:50
 3/17 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem inkább örül neki, hogy együtt vagy valamivel. Aggódhatott érte, hogy a külsőd az alakuló identitásodra utal, és most örül neki, hogy mégis "normális" vagy. (Értsd jól, természetesen bárhogy alakul a személyiséged és az identitásod, az a te dolgod és nincs vele gond.)

Ezért "viccelődik", ezért kérdezgeti annyit a barátod, mert folyamatosan megerősítést akar, hogy igen, te tényleg nő vagy, és tényleg jó vagy így a srácnak.

Szóval nem hiszem, hogy a párod zavarja, inkább az öltözködésed, illetve amit az sugall a külvilág felé.

Én is ilyen voltam kamaszként, már rég felnőttem és saját családom van, de még 30 évesen is azt hallgatom, ha véletlen felveszek valami színes, nőies cuccot, hogy ő ezt jajdemegmutatná a 16 éves énemnek... Minden. Egyes. Alkalommal.

2021. márc. 18. 09:19
 4/17 A kérdező kommentje:

#2 anyám szerint jó kapcsolatunk van de szerintem nem annyira.

Egyébként az oké, hogy örül, hogy valakivel együtt vagyok de picit zavar, hogy ilyeneket mond és közben picit hülyén is érzem magam és rosszul

2021. márc. 18. 09:36
 5/17 anonim ***** válasza:
52%
Döbbenet, hogy anyád az én korosztályom (40/N), és ennyire beszűkült.
2021. márc. 18. 10:02
 6/17 anonim ***** válasza:
15%

#5 szerintem lehet véleménye arról, hogy neki mi tetszik. Attól, hogy manapság a fiús lányok meg lányos fiúk a menők, még nem kötelező mindenkinek ezt ajnározni.

A baj inkább azzal van, ahogyan a kérdező tudtára adja. Pl nekem a húgom mondta, hogy fel fogja töltetni a száját, elmondtam a véleményem, hogy szerintem alapból szép szája van és nem jön be az ötlet, de megcsinálta. Aztán a történet ennyi, nem hívom minden nap kacsaszájnak. Tudja, hogy nekem nem jön be, aztán kész.

2021. márc. 18. 10:42
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

Kedves 6-os: ez szerinted normális?

"anyám néha meg tesz ilyen megjegyzéseket, hogy nem gondolta volna, hogy engem valaki elvisel"

Normális az ilyen szülő? Nullára írja a gyereke önbizalmát...

2021. márc. 18. 11:05
 8/17 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem meg minden anyuka vágyik arra, hogy csinos kislánya legyen. Tizenévesen én is ilyen voltam és engem se hagyott békén anyu ezzel. Bár fiúnak azért senki nem gondolt.
2021. márc. 18. 11:13
 9/17 anonim ***** válasza:
84%

"ez szerinted normális?"

Pont ezt írtam: "A baj inkább azzal van, ahogyan a kérdező tudtára adja"

Ebből az jött le, hogy szerintem normális?

Annyit írtam, hadd döntse el mindenki, hogy neki tetszik-e az újhullámos divat. De nem, manapság kötelező, hogy tetszen mindenkinek. Látszik is, hogy kiborulnak az emberek emiatt a lepontozásból. Pedig ha mindenkit el kell fogadni, akkor azt is, aki nem ért velünk egyet :)

2021. márc. 18. 11:22
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
A stílusod a baja. Mi ikertesómmal rockerek vagyunk, régen feketébe járkáltunk, fűző, bakancs stb, de amúgy nem mindig, általában hétköznapokon pont úgy öltöztünk, mint mindenki más, csak feketében, ill csizma helyett bakancs v tornacsuka szerű sportcipő. Állandóan hallgattuk, hogy két varjú, hogy néztek ki, később cikinek fogjátok gondolni, hogy a legszebb éveiteket feketében töltöttétek stb. Ma már nem öltözünk nyilván úgy, de nem is az adott trendeket követjük. Azóta szeretem a kisruhákat, de azért a fekete nadrág, póló még előkerül, sőt továbbra is a tornacipő szerű sportcipőt is veszek stb. Ja, és nem lett igaza. Szívesen nézzük vissza a régi képeket és nem érzek szégyenérzetet, sőt most is tetszenek a képek. 29 N
2021. márc. 18. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!