Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más anyja is ennyire túlféltő?

Más anyja is ennyire túlféltő?

Figyelt kérdés
Konkrétan semmit nem hagy megcsinálni. Ha én csinálok meg valamit, akkor az nem jó, ha teregetek kirántja a kezemből hogy rosszul csinálom, ha főzök lecsesz hogy rosszul csinálom és kiparancsol a konyhából, ahogy öltözök nem jó, folyamatosan görcsöl hogy fázok -e, ha nem vagyok otthon 0-24ben elérhetőnek kell lennem mert ha valamiért nem veszem fel a telefont, kiborul hogy esetleg elraboltak utána meg lecsesz, hogy önző vagyok amiért nem szólok mindig rögtön mindenről neki. 19 éves vagyok. Nem túlzás ez egy kicsit?
2022. márc. 3. 12:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

nagyon rossz önbizalmam volt évekig, emiatt azt hittem megérdemlem ezt a bánásmódot, és hogy ha anyám mond valamit, akkor mindig neki van igaza. csak mostanában kezdtem nem utálni magam és rájönni hogy valamit tennem kéne

de sajnos tényleg nincs alkalmam elköltözni:( remélhetőleg egyetemen tudok koliba költözni majd

2022. márc. 3. 15:40
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ideje megvívni a saját szabadságharcodat, amit majdnem mindenkinek meg kell vívnia.

Érdemes elbeszélgetni vele, hogy miről szól ez neki, és hol az a határ, amibe érdemes beleszólni, jogos, vagy mi az, amibe már nem, és éppen csak azt éri el, hogy nem hallgatsz rá akkor se, ha kéne.

Mindegy, hogy jobb vagy balkézzel teszed a filtert a bögre vízbe. Vannak dolgok, amiket meg kell tapasztalnod, a hibákat kell elkövetned, hogy tanulj belőle, feldolgozd, mert ha ez nincs meg, akkor totál passzív leszel, és ebben a világban kezdeményezőnek is kell lenni.

Fokozatosan jobb ezt megtenni, mint egyszer hirtelen, neki is és neked is.

Miről szól ez neki, miért érzi úgy, hogy erre szükséged van, vagy neki szüksége van. Hol a bizalom, önbizalom, milyen hatása van, és nem-e a saját dolgait vetíti-e ki rád. Mennyire nyomja rád a saját személyiségét.

Ha ez nem vezet eredményre, akkor javasold, hogy menjen pszichológushoz.

Egyezzetek meg, hogy mibe nem szól(hat) bele, és ez fokozatosan bővüljön.

Pl. nem kell minden perceddel elszámolnod, elégedjen meg azzal, hogy megmondod, hogy kb. mikor érsz haza, és ennyi. Ha felhívod, hogy a megbeszélthez képest késel, akkor legyen nyugodt, fogadja el.

És hasonlók.

2022. márc. 3. 16:44
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az önbizalomhiány azért van, mert beléd szuggerálja. Azt mondja, hogy nem vagy képes semmire, ezért nem hagyja, hogy tapasztalj, ill. megfoszt a sikerélménytől. De miért van erre szüksége?
2022. márc. 3. 16:46
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A következőt is érdemes lenne elmondani neki higgadtan: "Szerintem minden szülő azt akarja, hogy a gyereke boldoguljon az életben. Te azáltal, hogy mindig mindenben megkérdőjelezel és neked minden rossz, amit csinálok, úgy érzem azt próbálod elérni, hogy ne bízzak magamban sohasem, mindig azt gondoljam hogy rossz amit csinálok. Miért jó ez neked? Engem ez rendkívül bánt, kérlek hagyd abba."
2022. márc. 3. 16:54
 15/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem, szerencsére. Ő hogy bírja? 12 és 14 éves gyerekeim évek óta egyedül járnak suliba és maguk csinálják a reggelit, vacsorát, bár néha aggódok, hátha leszúrják magukat késsel mikor felvágnak egy paprikát vagy valamit. Sokan már ezen is csodálkoznak, vagy hogy elmennek listával vásárolni. Anyád nem túlfélt, hanem életképtelennek nevel. Jobb lesz, ha koleszba mész később vagy elköltözöl. Addig meg hadd szolgáljon ki, ha ezt akarja.
2022. márc. 3. 22:47
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Jobb ha félt mintsem nem foglalkozna veled.
2022. márc. 4. 00:16
 17/20 anonim ***** válasza:
90%

Ez konrtollmánia.

Tűrj, gyűjts pénzt vagy keress kolit ha tovább tanulsz.

2022. márc. 4. 07:53
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

16-os, szerinted az jó, hogyha SEMMIT nem csinálhatsz meg, mert "te vagy a béna, az ügyetlen, a semmirekellő", aki mindig mindent elront, mert semmire sem képes?

Bocs, akkor inkább szrjon le, de ne vágjon ilyeneket a fejemhez.

2022. márc. 4. 07:54
 19/20 A kérdező kommentje:
Már próbáltam vele higgadtan beszélni, de az a baj, hogy egyszerűen nem fogja fel. Személyes támadásnak veszi az egészet és megint ott tartunk hogy nekem semmi sem jó és milyen önző vagyok, amikor ő mindent megtesz értem. Pedig hiába mondom, hogy pont ezt nem kéne...
2022. márc. 4. 09:14
 20/20 anonim ***** válasza:
2022. márc. 4. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!