Megérdemlem, hogy a fiam (örökre) elfordult tőlem, miután kb. ajándékba adtam egy lakást a lányomnak, helyette?
Volt egy második lakásunk pesten, ahol a fiam élt már 7 éve, ezért neki ajánlottam fel először, hogy egy pár milliós áron megveheti tőlem.
Először azt se értette, hogy miért akarom eladni.
Hosszan gondolkodás igent mondott majd végül nemet, bizonytalan volt, mielőtt vártam volna egy órát, azonnal felhívtam a lányomat, hogy akkor övék a lakás. Viszont másnap meggondolta magát a fiam és azt mondta, hogy akár többet is hajlandó lenne fizetni, de akkor már a lányom nem engedte neki, hogy döntése legyen, amiért bizonytalan volt. Nagyon rosszul viselte ezt a fiam, teljesen elfordult tőlem/tőlünk.
A fiam ezután elköltözött valahova külföldre, azt mondta, hogy 2-3 hónap múlva visszajön, de már soha nem jött vissza. Azt mondta, hogy amiért így jött ki ebből a helyzetből, Magyarországon már neki soha nem ,,érné meg élni''. Már soha nem menne egy albérletbe itt.
Tudom, hogy az én hibám is, hogy sikerült egy ilyen helyezetet kialakítom, előtte egyébként egy segítőkész és jó tanuló, szorgalmasan dolgozó fiam volt. Korábban azt is mondta, hogy segítene minket idősebb korban ha szükség lenne rá. (De ez gondolom érvényét vesztette amikor átadtuk a lakást a lányomnak), mivel elutazott külföldre és nem igazán ad életjeleket magáról, sem egy képet, sem egy hívást.
Ti, így kívülről szemlélők, mit gondoltok erről az egészről?
Megérdemlem, hogy az egykor minta életet élő fiamból mára egy idegen lett, valaki aki elfordult tőlem és valószínűleg már soha nem látjuk viszont. (Csak FB-n tartjuk vele a kapcsolatot és ott egy képe sincs, és semmi információt nem oszt meg magáról)
Annyi még lemaradt, hogy ez a történet már évekkel ezelőtt történt.
Szomorú, de sajnos vannak ilyen szülők. Elsőkézből ismerek ilyet.
Nagyapám kb. 30 millió forintot kapott a gyerekeitől (mindent egybevetve), hogy lehessen egy gondtalan öregkora, erre később az volt a válasza, hogy a gyerekei hálátlanok, senki nem örököl semmit, előbb fogja a fideszre hagyni minden vagyonát,, mint a gyerekire, pedig rühelli a fideszt. Ja, a pénzből -saját bevallása szerint- mára egy fillér sincs, egyedül a temetésre van félretéve párszázezer forint.
Más okok miatt rendeződtek az örökléssel kapcsolatos dolgok, de 2 év huza-vona kellett hozzá.
Szóval lehet, hogy tényleg egy szarrágó a kérdező is, és igen, megérdemled a sorsodat. Ha valaki ilyen szinten különbséget tesz a gyerekei között -ráadásul úgy, hogy te magad is elismered a fiad érdemeit-, akkor edd meg, amit főztél.
Gondolom a forgatókönyv az volt, hogy a lány áron alul meg akarta venni az egész lakást, hogy a tesót kitúrja az örökségből. Annyi becsület azért volt a kérdezőben, hogy előbb az ott lakó fiának ajánlotta fel a megvételt, csak épp 1 óra alatt ilyen horderejű dologban nehéz dönteni, és mivel „nem volt elég határozott”, te is jobbnak láttad, hogyha kibaxol vele. Ezek után én sem állnék veled szóba, és ugyanígy tenne bármilyen jóérzésű ember.
Tehát, a fiadnak jó pénzért eladtad volna a lakást, a kicsi lányodnak meg "szinte ingyen odaadtad" a lakást...
Nem csoda, hogy így a fiad megutált egy életre!
Ezt a helyzetet azzal lehetne orvosolni, ha a lányod kifizetné neki a lakás értékének a felét! De, gondolom nincs a lányodnak 15 - 20 milliója, meg esze ágában sincs kifizetni, miután te az ölébe adtad a lakást...
Nem lett volna egyszerűbb leülni hármótoknak és megvitatni a lakás témát...?
Gyakorlatilag, most ezzel tönkretetted a családod...
A két testvér is megutálta egymást, meg titeket is megutált a fiad...
Megértem a fiad, hogy mostmár minden mindegy alapon lelépett külföldre, minthogy itthon fizesse havi 150 ezret albérletért élete végéig, mikor a lányod még vígan eléldegél a potya lakásban....
Kommunikáció luxus lett volna...?
11!
Pontosan, ahogy idezed, kb ajándékba. Előtte nyilván azt is olvastad, hogy "Volt egy második lakásunk pesten, ahol a fiam élt már 7 éve, ezért neki ajánlottam fel először, hogy egy pár milliós áron megveheti tőlem."
Ha nem kamu...
Az egyiknek felajanlottad, hogy vegye meg, mig a masiknak oda ajandekoztad?:D
Szetintem provokativ kamu az egesz. En biztos nem pelenkaznalak..csinalja a lanyod! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!