Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik úgy az apám,...

Miért viselkedik úgy az apám, mintha ő lenne a “ház vaskezū ura”?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy lázadó természet, jó tanuló vagyok. Viszont mindig azt meséli, hogy a nagyapámnak elèg volt szúrósan néznie, és õk meg se mertek otthon nyikkani. Visszabeszèlni nem lehetett, mert ment a pofon.

A mai napig nem felejtem el, amikor egyszer vendégségben voltak nálunk nagyszüleink, apám rámkiabált, hogy én hogy merek beleülni az “õ” foteljába, és meg ne lássa mégegyszer, hogy odaültem (nincs is fotelja)

Ha elmentem valahova bulizni, megmondtam hol vagyok, kivel vagyok, nem szólt, mert nem “kéretőztem” el tőle, anyàtól hiàba kéretőztem el.

2022. febr. 23. 12:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én megkérdezném az ilyen apát, hogy igen, apukám, és te hogy érezted magad, amikor a nagyapa felképelt, csak mert meg mertél mukkanni? Mennyire volt közvetlen és szeretetteljes a kapcsolatotok? Hogyan érezted magad mellette gyerekkorodban? Kívánod ezt a saját gyerekeidnek is? Hogy az apjuk úgy bánjuk velük, mint egy kivert kutyával, aki még a fotelre sem ülhet fel?

Hogy olyan maradandó nyomot hagyjon rajtuk a gyerekkoruk hogy utána egész életükben másokon kelljen kiskirályosdit jétszaniuk, hogy ne érezzék magukat olyan elnyomott kis semminek, mint gyerekként? Apu, rajtad segít az, hogy így viselkedsz? Apu, elgondolkoztál ezen egy percre is? Van neked szíved, cseppnyi empátiád is, hogy látod a saját gyerekeidet ugyan attól szenvedni, ami neked is pokollál tette a gyerekkorod, mégsem tudsz velük együtt érezni? Mi vagy te, ember, vagy szörnyeteg? Csak mert nagyapa is egy zsarnok szörnyeteg volt, aki a védtelen gyerekein zsarnokoskodott, miért kell neked is ugyan ezt tenned? Apu, ugye tudod, hogy amit most teszel a sajét családoddal, azért egyedül te felelsz és semmi ehhez már semmi köze a nagyapának?

2022. febr. 23. 16:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen ember a frusztrációját akarja levezetni otthon,helyre akarja billenteni az egóját ért sérelmeket.

A munkahelyén mégse ő a legnagyobb hal ezek szerint...

(Vagy már nem úgy funkcionál mamánál,mint fiatalabb korában.)

2022. febr. 23. 17:02
 13/20 anonim válasza:
5%
Tiszteltetem apukádat, igenis így kell gyereket nevelni. Mondjuk, én azért 1-2 pofont azért hiányolok, amit kioszthatna neked, amikor feleselsz.
2022. febr. 23. 17:39
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mások előtt gyakorolja hatalmát csak (a leírtak alapján).
2022. febr. 23. 17:47
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert valószínű a munkahelyén egy kis senki és ezt kompenzálja otthon. Lehet mások meg felette uralkodnak.
2022. febr. 23. 18:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én apám is ilyen volt. A való életben egy kalap szar aki ilyen formában próbálta kompenzálni a sérelmeit.
2022. febr. 23. 18:52
 17/20 anonim ***** válasza:
85%
Ami kicsi,az kicsi.:)
2022. febr. 23. 20:29
 18/20 anonim ***** válasza:
87%
Ilyen a természete.
2022. febr. 23. 23:55
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg abban is van valami, amit a fentiek írnak.

De én inkább arra tippelnék az alapján, hogy maga az apuka említette is, hogy a saját apja is így vislelkedett, hogy egyrészt ez egy, a szülei álta beégetett, rossz nevelési minta, amelyet ösztönösen másolunk. Másrészt szerintem a fő elnyomó az életében ezek szerint a saját apja volt. Arra tippelnék, hogy van a puttonyában egy jó adag feldolgozatlan gyerekkori sérelem a zsarnok apjától, most az által próbálja bebizonyítani magának, hogy nem olyan kis senki és semmi, mint aminek az apja kezelte, hogy a saját gyerekei felett zsarnokoskodik. Kártyavár. És elég hülye ahhoz, hogy erre ne jöjjön rá, ne tegyen semmit és a ti családotokat is olyan szarrá tegye, mint amilyen a sajátja volt.

Kívánom neked, hogy te érelmesebb legyél nála, és ne kövesd az ő rossz példáját, ha majd egyszer oda jutsz...

2022. febr. 25. 23:41
 20/20 anonim ***** válasza:
65%
Hitlert is verte az apja folyton, azért lett állítólag embergyűlölő és véreskezű diktátor. Aki elnyom, az elnyomott. A szadista, kontrolláló emberek is ugyanúgy lelki sérültek, felette is uralkodtak/uralkodik valaki.
2022. febr. 26. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!