Miért viselkedik úgy az apám, mintha ő lenne a “ház vaskezū ura”?
Nem vagyok egy lázadó természet, jó tanuló vagyok. Viszont mindig azt meséli, hogy a nagyapámnak elèg volt szúrósan néznie, és õk meg se mertek otthon nyikkani. Visszabeszèlni nem lehetett, mert ment a pofon.
A mai napig nem felejtem el, amikor egyszer vendégségben voltak nálunk nagyszüleink, apám rámkiabált, hogy én hogy merek beleülni az “õ” foteljába, és meg ne lássa mégegyszer, hogy odaültem (nincs is fotelja)
Ha elmentem valahova bulizni, megmondtam hol vagyok, kivel vagyok, nem szólt, mert nem “kéretőztem” el tőle, anyàtól hiàba kéretőztem el.
"Ha elmentem valahova bulizni, megmondtam hol vagyok, kivel vagyok, nem szólt, mert nem “kéretőztem” el tőle, anyàtól hiàba kéretőztem el."
Ezt a mondatot nem értem.
Nem szólt rád, nem volt semmi kifogása az ellen, hogy elmentél. Az miért baj?
Ha meg az volt a szabály, hogy őtőle kell elkéredzkedni, akkor anyukád miért nem azt mondta, hogy "részemről rendben, de apádat is kérdezd meg".
Nyilván enyhített formában visszaköszön az, ahogyan őt nevelték. Örülj, hogy csak enyhített formában.
Nem, HOZZÁM nem szólt, mert tõle nem kértem engedélyt a buliba. Ez nem is volt szabály, fõleg, hogy ismerõsökhöz mentem, nem elõször.
Teljesen random és következetlen, amit csinál néha
Szerintem ahogy más is írta már, az apjának akar bizonyítani, hogy "meg tudja normálisan nevelni a gyerekeit". Mármint ahhoz képest, amilyen nevelést ő is kapott. Ez leginkább a foteles dologból látszik. Nem tudta máshogy "demonstrálni", hogy milyen jól meg tudott nevelni titeket, ezért egy nem létező dologba kötött bele.
Nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet nálatok, és szerintem neked is nagyon rossz lehet, hogy mindig attól kell félned, hogy milyen nem létező dologba köt bele, de hidd el, hogy valószínűleg neki sem éppen jó érzés, hogy mindig csak azon legyen, hogy bizonyítson az apjának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!