Hogy fogadnád ha erre kérne a gyereked? Betartanád?
Arra kérne, hogy szó nélkül ne érj hozzá, ne igazgasd a ruháit, ami éppen rajta van, ne simítsd meg a hátát, ha nem figyel, ne csikizd meg, stb. Az az inodka, hogy számára ezek zavaróak, gyakran a hányingere van miatta.
Ez a kérés gyakran felmerül hét éves kora óta, még tizenkilenc körül is.
Mit szólnál ha ez a kérés rendszeresen felmerülne? Hogy reagálnál egyes korszakaszaiban? Egyáltalán tiszteletben tartanád bármikor is?
Én sem szeretem, ha ok nélkül hozzám ér valaki, vagy akár csak az arcomba mászik, mert neki úgy jó (van olyan kollégám, aki nagyjából 5 centire a másik fejétől suttogja el a mondandóját). Azért jó szülő vagy, hogy 12 év alatt sem sikerült megértened a gyereked kérését, hogy NE B.SZOGASD ÉS TAPERÁLD OK NÉLKÜL, MERT ZAVARJA. Igen, lehet valami probléma a háttérben, ami gyerekkorban érhette, de nem csak vele van baj akkor sem...
És igen, tiszteletben tartanám a kérését, bár nem is értem ez miért kérdés. Te is az a szülő vagy, akit maximálisan tisztelni kell, de a gyereknek kuss a neve, bármi is van?
Rendben. Te a kérdező vagy a kérdésben.
Maximálisan tiszteletben tartanám, a gyerek helyében meg elkezdenék olyan dolgokat tenni amiről tudom, hogy a szülő ki nem állhatja. Aztán döbbenten közölném, hogy neeeee, veled még ezt sem lehet?
Kedves kérdező!
13# ez esetben jó lenne ha nyomatékosan felszólítanád a taperolós, nyomulós szülődet, rokonodat hogy vagy betartja vagy ha még 1 ilyen, akkor azonnal elköltözöl.
Ha nem vérszerinti a személy, akkor meg említsd meg hogy feljelented molesztálásért.
És mit mond, miért "kell" állandóan azt a szerencsétlen gyereket taperálnia? És milyen jogon teszi ezt? (Sejtem ám: mert "szeret").
Mondd meg neki, ne várja meg, míg egyszer durván ellököd a kezét. Mert akkor lesz ám sipákolás. Akit kiskora óta így kurkásznak mint a majmok még az érintéstől is megundorodik, nem kell oda erőszak. Mindezt azért mert a szülő azt gondolja, joga van hozzá.
ilyen válaszok tömegével...
megérett a világ a pusztulásra :(
Kisgyerekként fura lenne, biztosan arra gondolnék, hogy vmi baja van.
Tiniként teljesen normális.
Felnőttként sajnálnám. Az érintés nagyon fontos a szeretet kifejezésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!