Jogos hogy ezt mondtam?

Figyelt kérdés
Abban nőttünk fel hogy apam ivott. Nem mondom hogy mindennap, volt hogy fel évig semmi, aztan volt hogy egy hetig mindennap, változó, attol fugg epp mi hogy alakul az életében. Amugy ha nem iszik akkor kb mintaapa, viszont ha reszeg akkor elviselhetetlen. Anyum ebbe kb igy beletörődött, nem mer visszaszolni/raszolni hogy ezt igy nem kene. Sokszor van hogy hazajovok este hulla fáradtan, es akkor hullareszegen all neki pofazni nekem, sajnáltatni magat, beszologatni. Persze anya ezt csöndben turi, mindig azt mondja “most rossz passzban van, ne szolj vissza neki”. En mindig mondom hogy mar ne haragudjatok, de most ertem haza, nekem nyugodsag kell, bezarkozom a szobamba, csinálom a dolgaimat, nehogymar a sajat otthonomba ne lehessek nyugodsagba. Ilyenkor persze ajtót csapkod apam, meg feltűnően megsertodik, hogy jolvan o megöli magat, senkit nem erdekel o, ugyis meghal lassan, soha nem hallgatom meg ot, zarkozzak is be. Mert reszegen szokása hogy bejon hozzam, leül az ágyra aztan basztat, es nem hagy beken. Jol tettem hogy megmondtam hogy bocs de en 10-12 ora iskola+munka utan szeretnek itthon nyugodtan lenni, enni, pihenni stb es nem az o reszeg performancejat nézegetni? Szamomra ez gusztustalan hozzáállás anyamtol, hogy nem mer semmit tenni csak kussban turi mint mindent. Masnal volt mar hasonlo helyzet? Titeket is zavar mikor csattreszegen valaki paradezik otthon aztan nem hagy beken?
2022. febr. 18. 20:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
21%
Persze nem normális helyzet..de ha dolgozol mer nem mész külön lakni?Ehetnél,pihenhetnél nyugodtan.Gondolom az ő saját házuk,nem a tiédben laknak.
2022. febr. 18. 21:09
 2/21 A kérdező kommentje:
Mert iskolába is járok, és dolgozok is. 18 éves vagyok. Gondoltam hogy valaki ezzel fog jonni, hogy koszonjem meg hogy ott lakhatok es kussoljak el, de akkor se en akartam megszületni, es szerintem ez nem nagy keres hogy itthon hadd legyek mar csöndben, nyugton.
2022. febr. 18. 21:13
 3/21 anonim ***** válasza:
63%

Valahol jogos, valahol nem. Jogos, mert a gyerekét ne terhelje a szülő és valóban rossz, hogy a szüleid (nem, nem a saját otthonod, ha a szó szoros értelmében nézzük) otthonában nem tudsz nyugodtan pihenni.

Nem jogos pedig azért, mert ha már dolgozol, akkor nem vagy már kisgyerek, és akár beszélgethetnél is apáddal. De az igaz, hogy nem akkor, amikor részeg. Ezt meg kell mondani neki.

Szerintem az lenne a középút, hogy beszélgetsz vele, amikor nem részeg, és akkor azt is el tudod neki mondani, mennyire rossz ez így neked.

Anyukád felett ne törj pálcát, nem tudhatod, miért tesz így.

2022. febr. 18. 21:14
 4/21 anonim ***** válasza:
36%

"Titeket is zavar mikor csattreszegen valaki paradezik otthon aztan nem hagy beken?"

Aranyos vagy. Családok ezrei élnek az alkoholista apuci boxzsákjaiként. A menetrend hasonló mindenhol, talán nálatok enyhe is, sokan cserélnének veled, hogy csak ennyit kellene eltűrniük. Nálatok apád legalább nem üt-ver benneteket ilyen állapotban.

2022. febr. 18. 21:16
 5/21 A kérdező kommentje:
Igaz. Koszonom a tanacsot. Volt hogy próbáltunk vele beszelni jozanon, de akkoris reszegen elojon belole ez az onsajnaltatas, depressziós stilus oktalanul. Vagy lehet akár jogosan es tenyleg depressziós, de en is az vagyok, megse basztatok vele senkit.
2022. febr. 18. 21:16
 6/21 A kérdező kommentje:
4, ja tudom, engem nem eroszakolnak es vernek meg itthon, es mivel mast igen, ezert nekem kussba kell lenni es örülni hogy nekem legalabb annyira nem szar. mondjuk nem is ertem minek panaszkodtam, valahol éheznek, nekunk meg van kajank, akkor mostmar boldogság van, koszi☺️
2022. febr. 18. 21:20
 7/21 anonim ***** válasza:
71%
5# Vedd fel videóra aztán játszd le neki amikor józan. Ez tud hatni.
2022. febr. 18. 21:21
 8/21 A kérdező kommentje:
7, :D:D lesz meglepetés. te is ezt csináltad?
2022. febr. 18. 21:22
 9/21 anonim ***** válasza:
72%
6# nem, dehogyis, félreértesz. Az áldozathibáztatás nem az én műfajom. De a tied se legyen! Anyádat ne pocskold, nem érdemli meg. Akit valaha szeretett, gyerekei vannak tőle alkoholgőzösen pampog neki is, képzeld magad a helyébe. Szerinted ő mennyire szenved? Neki milyen választása van?
2022. febr. 18. 21:24
 10/21 anonim ***** válasza:
48%

Írtad, hogy akkor jön elő ez az ivás dolog, amikor problémák adódnak az életben. Valószínűleg nincs más eszköze arra, hogy megküzdjön ezekkel, ezért menekül az ivásba. Valahogy ezt kéne nála átalakítani, hogy amikor szembetalálja magát egy problémával, akkor ne a menekülési útvonalat, hanem a megoldást keresse.

Esetleg hajlandó lenne elmenni egy pszichológushoz, ha megkéritek rá?

2022. febr. 18. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!