Külföldi nyaralás? Kell a beleegyezése?
"1.2. Egy szülő mindenképpen a másik szülő hozzájárulása nélkül viheti a gyermeket külföldre akkor, ha a gyermeket külföldre vivő szülő egyrészt kizárólagos felügyeleti jogot kapott; másrészt, ha előre értesítette a másik szülőt; harmadrészt pedig, ha a másik szülő ezt követően nem tiltakozott kifejezetten észszerű időn belül, és nem kérte ennek megfelelően a bíróságtól a felügyeleti jog visszavonását vagy korlátozását."
Tehát viheted de tudnia kell róla. És ha ellenkezik akkor ott bírósági ügy lehet belőle, bár egy nyaralás miatt nyilvánvalóan nem szokott eddig fajulni a dolog.
23!
Nem kell tudnia róla. Akkor kell tudnia róla, ha épp a lathatas idejére esne az út.
24
Konkrét törvényt másoltam be. Ne te akard már kitalálni hogy szerinted hogy működik, ha erről a törvények világosan rendelkeznek.
25!
1, Ez nem törvény, csak valami okos oldalról másoltad.
A törvény így szol:
"4:146. § [A kiskorú jogállása; a szülői felügyeleti jogok és kötelezettségek]
(1) A kiskorú gyermek szülői felügyelet vagy gyámság alatt áll.
(2) A szülői felügyelet a kiskorú gyermek neve meghatározásának, gondozásának, nevelésének, tartózkodási helye meghatározásának, vagyona kezelésének, törvényes képviseletének jogát és kötelességét, a gyámnevezésnek és a gyámságból való kizárásnak a jogát foglalja magában."
2, Konkrétan saját tapasztalatot írtam le. Kizárólagos felügyeleti jogom van, az apa beleegyezése sőt, ertesitese nélkül költöztem külföldre a gyerekkel.
Majd a kérdező szépen felhívás a gyamhivatalt és neki is elmondjak ugyanezt
Én biztos nem szólnék.
1. Tied a teljes felügyeleti jog.
2. Apuka nem is igen látogatja a gyereket, észre sem veszi, ha nyaralni mentek.
3. Mi értelme van ennek, azon kívül, hogy némely apuka vegzálni tudja az exnejét és keresztbe tenni neki?
4. Nehogy már ne tudja az anyuka élni a normál életét a gyerekkel, csak mert van valahol egy apa, aki amúgy is magasról tesz a gyerekere?
27
De ha apuka megtudja és bíróságra megy jó eséllyel bukod a kizárólagos felügyeletet. De biztos megérni. Ha nem érdekli a gyerek ez se fogja érdekelni. Akkor meg miért kell sussmusolni a törvényes út helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!