Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldi nyaralás? Kell a...

Külföldi nyaralás? Kell a beleegyezése?

Figyelt kérdés
Gyermekem édesapjáról elváltam. A felügyeleti jogáról lemondott, csak lathatàsi joga van. Azzal sem túlzottan él. A nyáron külföldre szeretnénk menni nyaralni. Erről őt levélben kell tájékoztatnom, esetleg ügyvéd által.
2022. febr. 12. 22:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
17%
Ha lemondást a felügyeleti jogáról, és ezt hivatalosan tette, akkor erről van egy jogerős bírósági ítéleted. Ezt vidd magaddal, az apa beleegyezése nem kell.
2022. febr. 13. 06:31
 12/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszaitokat! Utána járok természetesen nehogy baj legyen belőle csak nagyon izgatott ez a kérdés.
2022. febr. 13. 06:37
 13/31 anonim ***** válasza:
79%

Kerdezo!

Jómagam is a te cipőben jártam. Áz apa lemondást a felügyeleti jogáról, a bíróság ezt jóvá hagyta. A bírónő külön kiemelte, hogy innentől SEMMIHEZ nem kell a beleegyezése, és semmiről nem kell tájékoztatom se.

2022. febr. 13. 06:40
 14/31 anonim ***** válasza:
27%

De, kell, mert láthatási joga viszont van, és simán elviheted külföldre a gyereket, hogy soha többé nem is látja.

Ha az egyik szülő külföldre akarja vinni a gyermeket nyaralni, vannak-e ennek bizonyos feltételei?

Nyári nyaralás keretében elviheti a szülő a gyermeket, azonban tájékoztatnia kell a másik szülőt, hová, mettől-meddig viszi el a kiskorút, közölnie kell az elérhetőségét.

2022. febr. 13. 08:03
 15/31 anonim ***** válasza:
93%
Évek óta járunk külföldre nyaralni, soha senki nem kért igazolást.
2022. febr. 13. 08:04
 16/31 anonim ***** válasza:
77%

14!

Ez arra az esetre vonatkozik, amikor a másik szülőnek is van felügyeleti joga. Én külföldre költöztem a gyerekemmel. Előtte megkerdeztem a gyamhivatalt, sőt, a bírósági fogadonapon is voltam. Mindkét esetben világosan elmondtak, ott van az ítélet én, hogy megszuntették apuka felügyeleti jogát, onnantól azt csinálok q gyerekkel, amit akarok. Konkrétan azt is említették, hogy ha férjhez mennék, a férjem örökbe fogadható a gyereket, nem kell apuka beleegyezése hozzá.

Nálunk lathatasi jog sincs, de elmondtak, ha lenne, akkor az egyetlen feladatom az lett volna, hogy tájékoztassam, x időpont helyett y vagy z időpontban láthatja a gyereket.

2022. febr. 13. 08:11
 17/31 anonim ***** válasza:
32%

Eszerint nem kell engedély csak tájékoztatási kötelezettség van

[link]

a gyermek külföldre vitele nincs a másik szülő engedélyéhez kötve, őt erről csak tájékoztatni kell.

Ha az egyik szülő külföldre akarja vinni a gyermeket nyaralni, vannak-e ennek bizonyos feltételei?

Nyári nyaralás keretében elviheti a szülő a gyermeket, azonban tájékoztatnia kell a másik szülőt, hová, mettől-meddig viszi el a kiskorút, közölnie kell az elérhetőségét.

2022. febr. 13. 08:43
 18/31 anonim ***** válasza:
72%

[link]

"A szülő a gyermeket akár huzamos időre vagy letelepedés céljából is a másik szülő hozzájárulása nélkül külföldre viheti, ha a másik szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta vagy megvonta."

Nem, a kerdezonek nem kell az apa beleegyezése, és tájékoztatni se kell, kivéve ha a lathatas abba az időszakban esne.

2022. febr. 13. 08:49
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Remélem nem kell tőle engedély valóban. Tájékoztatni nyilván fogom. De az engedély....csak hogy kitoljon velünk biztos nem írna alá. :(
2022. febr. 13. 12:06
 20/31 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ilyen a volt párod. Szerencsére nem tud keresztbe tenni, mert engedélyre nincs szükséged, csak tájékoztatnod kell az utazásról.
2022. febr. 13. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!