Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyre nagyobb a haragom/bánato...

Egyre nagyobb a haragom/bánatom anyám irányába. Aki tapasztalat ilyet mi lett belőle? Elnyomta magában?

Figyelt kérdés
Amióta gyereket várok egyre több rossz emlék jut eszembe anyámról. Vagyis megvoltak az emlékek, de egyszerűen nem érdekelt, túl voltam rajtuk,elengedtem. Most nagyon örül és kedves is,de ott lebeg a szemem előtt az a sok régi emlék. Verés,sírás, megaláztatás,tiltott apámtól... Már olyanok járnak a fejembe,hogy nem engedem majd oda a kislányomat stb...de nem akarok ilyen lenni. Azt se tudom hova tenni,hogy most mit örül annyira, fura. Sajnálom őt, hogy így érzek. Lelkiismeret furdalásom van.

2022. febr. 7. 23:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
44%
Ezek után őszintén szólva én sem engedném a gyerekem közelébe.
2022. febr. 7. 23:12
 2/16 anonim ***** válasza:
71%

Jártál esetleg már pszichológusnál ezzel kapcsolatban? (létezik ingyen is..)

Szerintem próbálj pszichológussal beszélni arról amik régen történtek hátha könnyebb lesz feldolgozni

Engem is volt hogy tiltott apámtól és kiderult hogy volt rá oka (nem azt mondom hogy veled is ez van csak lehet)

Ha vert téged az azért komolyabb, sajnálom hogy ilyen mérgező anya

A gyerekedet pedig ha látod hogy nem jó hozzá ne hagyd neki

Próbálj ne megtenni olyan hibákat amiket ő....

2022. febr. 7. 23:19
 3/16 anonim ***** válasza:
45%
Kicsit túltengnek benned a hormonok most.
2022. febr. 7. 23:52
 4/16 anonim ***** válasza:
63%
Kiderül majd nagymamaként milyne lesz.
2022. febr. 8. 00:01
 5/16 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem csak annyi történt, hogy más perspektívából látod a történteket…

Eddig csak úgy bíráltad az eseményeket mint egy gyerek, most pedig már egy szülő szemével is tudod vizsgálni a dolgokat.

Az egy dolog, hogy nem vagy még tapasztalt szülő, de azzal tisztában vagy hogy mik azok a határok amelyeket nem lehet átlépni.

Anyád pedig valszeg átlépte…

2022. febr. 8. 00:02
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan nincs gyerekem, de meg kellett látnom a barátnőm kapcsolatát a szüleivel, ahhoz hogy rájöjjek: nekem az enyémekkel nagyon nem normális.

És gyerekként természetesen bedőltem a szép szavaknak meg érzelmi zsarolásnak, valójában arra nincs mentség hogyha egy szülő rendszeresen bántalmazza a gyermekét fizikailag és verbálisan is, valamint folyamatosan azzal zsarolja hogy utcára teszi, tehát minden szempontból visszaél azzal hogy a gyerek kiszolgáltatottabb mint egy felnőtt.

2022. febr. 8. 00:06
 7/16 anonim ***** válasza:
84%

Talán bűntudata van anyádnak amiért neked rossz gyerekkort adott és így akar kárpótolni? De az is lehet, hogy nem tudod mire vélni ezt a viselkedést tőle és nem akarsz megint megsérülni.

Sok boldogságot a babához!:)

2022. febr. 8. 00:24
 8/16 anonim ***** válasza:
90%
Az én anyám már nem él, de én is mostanában jövök rá, hogy ő hogyan is viselkedett velem. Én nem tudnám ezt megtenni a gyerekemmel. Engem nem vert, szóval az miatt nem aggódnék. Szóban bántalmazott mindig, nagyon nem örülnék, ha a gyerekemmel ezt csinálná. Ha egyszer meghallanám, hogy úgy beszél vele, ahogy velem tette, akkor nem nagyon járkálna a kicsi a nagyihoz.
2022. febr. 8. 03:25
 9/16 anonim ***** válasza:
89%

Ma azt tapasztalom, hogy szülők képesek teljesen másképpen viselkedni az unokával, mint a gyerekkel, ez persze természetesen teljesen egyéni, hogy miben valósul meg, de arra gondolok, hogy aki szigorúan fogta a gyerekét, sőt, verte is, az unokával nem csinálja ezt, (remélhetőleg) rejtett utakon se megy tovább a bántalmazás esetleg szóban, de nem lehet tudni...

Az "Örökölt sors" című könyv sokat mond ilyenekről, de az is igaz, hogy a nagyszülő-unoka kapcsolat másabb, mint a szülő-gyermek kapcsolat.

2022. febr. 8. 04:21
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
semmiképp sem jó elnyomni a dolgokat
2022. febr. 8. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!