Végzős gimnazista vagyok és szeretnék a pedagógia irányában tovább tanulni. Tanító- vagy tanárképzőket nézegettem. Tudnátok tapasztalatokat mondani különböző iskolákból?
Még időben felejtsd el a pedagógus pályát!
(25 éven át voltam tanár, azután ott kellett hagyjam ezt a süllyedő hajót.)
Tanítós vagyok, ELTE. Nagyon kemény, brutális anyag. Évben a félévben 17 kötelező tantárgyam van, iszonyat sok és rengeteget kér mindenki, viszont ez egy piacképes diploma, elég nagy lexikális tudást ad, és gyakorlatorientált. Ennyit az egyetemről.
Akkor most mondom h ahogy a többiek mondtak előttem, nem éri meg. Rossza a fizetés sok a munka is, teveszme h a tanárok keveset dolgoznak. Fontolgatom h megyek pénzügy számvitelre, addig amíg időben vagyok és nincs késő ott hagyni.
Szerintem jó szakma. (persze lehet, hogy majd kell valami mellékállás)
Máshol is sokat kell tanulni, máshol is vannak unalmas tantárgyak, nehéz tantárgyak, töltelék tantárgyak. Mérnökin, gazdaságin vagy más bölcsészen, mindenhol. Ilyen az egyetem. Azért a tanító és tanári kicsit más, azt azért érdemes átgondolni, hogy melyik korosztály érdekel, és hogy két tárgyat akarsz tanítani felsőben, vagy még magasabb szinten a középiskolás korosztálynak, vagy alsósokat akaszt tanítani írni, olvasni, énekelni, számolni, rajzolni stb. Én tanárképzést csinálok kicsit idősebb felnőtt fejjel, és bánom, hogy nem kezdtem bele korábban. Ha igazán fiatal lennék, akkor tanítóképzést választanék, de ott kell a testnevelés is mind a felvételihez, mind a képzés során van tesi tantárgy, amit már nem szívesen tanulnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!