Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Volt valakinek FERDE GYÖKERŰ...

Trikcee kérdése:

Volt valakinek FERDE GYÖKERŰ (torok irányába ferdülő) alsó bölcsességfoghoz "szerencséje"? Eltávolítási tapasztalatok érdekelnének, elsősorban.

Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:

nekem abszolút vízszintesen fejlõdött ki egy bölcsességfogam, elõte egy ép fog, kihúzni nem legetett, oldalról megbontották az állkapcsom, majd széttfúrták és kivésték... 3 órás mutatvány volt, altatni akartak, de a nyugtatóktól pánikrohamom van így nem engedtem.

következõ 3 héten szájzáram volt 2 hónapon át fájt, kb 4-5 hónap volt mire teljesen begyógyult.

2014. jan. 24. 09:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem csak a gyökere ferde,hátrafelé ível a torok irányába,maga a fog normális helyzetben nőtt ki. Pár órán belül kihúzzák,és megtapasztalom a saját bőrömön,hogy nehéz eset-e... :(
2014. jan. 24. 09:56
 3/7 Passiflora ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az alapján, amit írtál - rendesen ki is nőtt a fog - szerintem jó eséllyel könnyen ki tudják húzni.

Nekem volt olyan bölcsességfogam, aminek a gyökerei erősen íveltek kifelé, vagyis vasmacskaszerűen voltak "lehorgonyozva".

(A fogorvos még át is hívta a szomszéd rendelőből két kollégáját, hogy megmutassa nekik a röntgen felvételemet, mint ritka érdekességet. Ezzel jól rámhozta a frász, aztán végül simán kihúzta, nem kellett szájsebészetre sem mennem.)

Volt egy másik bölcsességfogam, ami nem tudott kibújni, mert vízszintesen feküdt, a rágófelületével teljesen nekinyomódva a szomszédos fognak.

A fogorvosom őszintén megmondta, hogy nem mer jó szívvel a megyei kórház szájsebészetére küldeni, és azt mondta, hogy ő egyetlen olyan embert ismer az országban (aki fogorvos hallgatókat oktat az egyetemen), aki 100%, hogy úgy tudja kiműteni, hogy nem sérül meg, és nem is lazul meg a mellette levő fog.

Nem volt olcsó, és Budapestre kellett utaznom hozzá, de megérte, mert én ezerszer jobban jártam, mint szegény első hozzászóló. (Ha pusztán az anyagiakat nézem is, már azzal rosszabbul jártam volna ennél, ha pár napra kiesem a munkából.)

Az altatás fel sem merült, helyi érzéstelenítéssel felvágták az ínyemet, fúróval kettévágták keresztben a fogamat, és simán kivették két darabban. Szerintem nem volt még 15 perc sem, és abszolút nem fájt, még csak túl kellemetlen sem volt, csak a félbevágásnak volt rémes hangja.

Aznap este, mikor kiment az érzéstelenító hatása, meg pár napig azért még fájt, de egyetlen szem Demalgonnal átvészeltem az egészet (azért vettem be aznap este egyet, hogy el tudjak aludni.) Másnap már nem volt annyira vészes, hogy fájdalomcsillapító kellett volna. (Mondjuk elég magas a fájdalomküszöböm, de biztos inkább bevettem volna még pár szem Demalgont, ha annyira rossz lett volna.)

Picit dagadt be azon az oldalon az arcom, de ez két nap alatt elmúlt, és két nap múlva már simán dolgoztam volna, ha nem vasárnapra esett volna.

Szóval én sokkal könnyebben megúsztam, mint amire fel voltam készülve lélekben.

Szurkolok, hogy Neked is minden simán menjen! :-)

2014. jan. 24. 11:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöööm:)
2014. jan. 24. 12:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Műteni kell. Szuper. :o
2014. jan. 24. 15:19
 6/7 Passiflora ***** válasza:

Szívesen. Csak gondoltam, leírom bíztatásképpen, ha már olvashattál rossz tapasztalatot is mástól. :-)

Ezek szerint még nem vagy túl a műtéten?

2014. jan. 24. 18:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Jövőhét péntekre kaptam időpontot. Addig gyűjtök egy kis lelki erőt,hátha talpon maradok:)
2014. jan. 24. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!