Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális hogy így érzek...

Normális hogy így érzek szerintetek?

Figyelt kérdés

Van egy tesóm aki már férjnél van, van egy kislánya, most várja a második babáját és nemrég építkeztek is. A családom, tehát a szüleim és a tesómék egy városban élnek, én meg egyetem miatt másik városban. Hazajárok 3 hetente, ahogy időm engedi, mert diákmunkázom is. A helyzet az, hogy elkezdett zavarni ahogy viselkedik a családom. A tesóm folyamatosan kiadja a szüleimnek a feladatot, hogy éppen mit kell nála takarítani, mit kell vinni, patikába menni, boltba elkísérni bevásárolni,nagytakarítani, gyerekre vigyázni, főzni stb.. az egyik szülőm még dolgozik, a másik már nem de attól még van neki is dolga, földművelés,főzés, bevásárlás, idős családtag gondozása. Semmi idejük kikapcsolódni, mindig van valami munka vagy probléma amit meg kell oldani, pihenni sincs idejük. Ismerem a tesómat, meg a szüleim is és előre leszögezték hogy nem nekik szüli a gyereket, úgyhogy nem fognak bébiszittert játszani. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lennének szívesen a kicsivel, meg persze ne vigyáznának rá ha kell, de azt nem akarják hogy majd ők legyenek vele állandó jelleggel. Még meg se született a kicsi mikor anyánk már járt oda takarítani meg mosogatni. Aztán megkérdeztem, hogy ezt mégis miért csinálja, mikor ott a férj meg a tesóm és nem beteg, ők akartak gyereket, ketten nem bírnak el egy háztartással? Mi lesz később? Anyánk meg mondta, hogy jaj hát már nagy a hasa, nem bír takarítani meg pihenjen inkább. Aztán megszületett a kicsi, akkor azért jártunk oda mert hogy császáros volt és akkor tényleg kellett a segítség, mentem én is. Közben teltek a hetek és így maradt a dolog, anyáék folyamatosan mindent megcsinálnak nekik, ahogy fentebb is írtam. Anyagilag is segítették őket, igaz csak kölcsönt adtak nekik de az is hatalmas segítség szerintem, hogy nem a banktól kellett felvenniük pénzt. Ezt le is papírozták, meg engem is bevontak a szüleim, semmi nem a hátammögött történt és azóta már kaptak is vissza pénzt a szüleim. Na de a lényeg, hogy tesóm nagyon berántotta őket mindenbe, a szüleim meg nem mernek nemet mondani, max nekem mondják ritkán hogy amúgy nem akartak most menni mondjuk a babára vigyázni mert lett volna más dolguk is. Én meg megkérdeztem, hogy akkor miért nem mondják meg, hogy nem érnek rá? És már múltkor kifakadtam a szüleimnek, hogy csicskáztatva vannak nem gyengén, miért hagyják? És ilyenkor meg elkezdik védeni hogy jaj dehát muszáj volt elugrani ide meg oda, mit csináljon szegény nem viheti oda a gyereket, egyedül meg nem hagyhatja…

Egyrészt az a problémám, hogy erőn felül dolgoznak meg oldanak meg problémákat a szüleim, erre ilyen gátlástalanul csicskáztatva vannak. Másrészről meg már idősek a szüleim is, és mivel köztünk a tesómmal 9 év korkülönbség van így mire én odajutok, hogy gyerekem lesz, nekem nem fognak tudni már segíteni főleg nem úgy, hogy 100 km-re lakok tőlük. Tesóm meg azt fogja mondani, hogy “gyerekeim vannak, nem érek rá, én nem tudok menni” annak ellenére, hogy én is segítettem neki meg még biztos hogy fogok is. Plusz nekem majd a lakásvásárlásnál sem lesz valószínűleg ilyen jellegű segítségem. Undorítónak tartom hogy tesóm ilyen szinten kihasználja őket, a szüleim meg rohannak és mindent úgy csinálnak ahogy tesóm fütyül, én meg aki nem ilyen vagyok mint tesóm nekem meg nem lesz segítségem mikor 1-1szer nekem is lenne rá szükségem biztos majd pl. Szülés után. Anyámék meg ha ennyire nyomatták a “nem nekünk szülsz gyereket” szöveget, akkor miért hódolnak be tesómnak?

2022. febr. 6. 03:07
1 2 3
 1/26 Savlekotő ***** válasza:
81%
És te is ugyan úgy csak ki szeretnéd őket használni..
2022. febr. 6. 03:14
 2/26 anonim ***** válasza:
92%
Felnőtt emberek mind, ha egyszer nekik ez így megfelel akkor nem kell úgymond kívülről beleavatkozni.
2022. febr. 6. 03:20
 3/26 anonim ***** válasza:
76%

"Egyrészt az a problémám, hogy erőn felül dolgoznak meg oldanak meg problémákat a szüleim, erre ilyen gátlástalanul csicskáztatva vannak. Másrészről meg már idősek a szüleim is, és mivel köztünk a tesómmal 9 év korkülönbség van így mire én odajutok, hogy gyerekem lesz, nekem nem fognak tudni már segíteni főleg nem úgy, hogy 100 km-re lakok tőlük. "

Brühühü...De amikor majd te elkeveredsz oda, hogy megbabásodsz, akkor azért elvárnád a leharcolt 100 éves szüleidtől, hogy neked is csicskázzanak. Ebben a sztoriban senki sem normális, megérdemlitek egymást!

2022. febr. 6. 03:41
 4/26 A kérdező kommentje:

Nem szeretném őket kihasználni. Tudom, hogy nem fognak 100 km-et utazgatni rendszeresen, el se várnám.

Tesómnak mindennap segítenek, van hogy egy nap többször is mennek hozzájuk, mert “kell”. Én majd megoldom magammal meg a párom de belegondoltam hogy nekem nem fog tudni senki segíteni, bár én nem is raknék rá ekkora terhet senkire, viszont ettől függetlenül biztos nekem is lesz szükségem segítségre NÉHA NÉHA és igenis jól esne ha mondjuk a szüleimtől én is kapnék negyed annyi segítséget, vagy a tesómtól visszakapnám de mivel ismerem és hihetetlenül magánakvaló így tudom hogy minden kifogás lesz csak. Az teljesen normális hogy segítesz a családodnak, de ő kihasználja a helyzetet és a bőrt is lehúzza a szüleinkről. (Nem anyagi értelemben) és nem jó a szülőknek mert lenne más dolguk is, csak nem mernek nemet mondani meg tesóm ferdít dolgokon, hogy bankba kell mennie aztán csak belefért egy körmös is..

2022. febr. 6. 03:46
 5/26 A kérdező kommentje:
Nem azt akarnám hogy takarítsanak nálam meg mosogassanak mert ettől cikibb nincs szerintem, hogy anyuci meg apuci mosogat a felnőtt gyerekükre, hanem a babára vigyázhatnának ha halaszthatatlan dolgunk lenne néha. A babázást imádják, de tesóm főleg takarításra meg egyéb dolgokra “fogja be őket”
2022. febr. 6. 03:51
 6/26 A kérdező kommentje:
Nagyon nem mindegy, hogy azért kell vigyázni a babára mert mondjuk orvoshoz mész és nem vinnéd betegek közé a kicsit vagy mert körmöt csináltatni mész egy kis banki ügyintézés mellett.
2022. febr. 6. 03:55
 7/26 Savlekotő ***** válasza:
100%
Meccseljétek le a tesóddal ezt mert titetek legkevésbé a szüleitek érdekelnek,érződik hogy irigy is vagy rá mert többet kap kapott,ez meg gyakori,nem minden gyereket kezelnek egyformán. Folyamatosan ekézed de közben ugyan olyanok vagytok itt borítékolom..
2022. febr. 6. 04:45
 8/26 anonim ***** válasza:
85%
Ha a szüleid nem tudnak nemet mondani, az az ő hibájuk. Az is, hogy ekkora a korkülönbség köztetek.
2022. febr. 6. 07:01
 9/26 anonim ***** válasza:
24%

Én ebből a családból már rég kivontam volna magam. Az egyiknek lelki szemetese vagy, a másiknak meg csicskája.

Semennyi tiszteletet nem érdemel egyik fél sem.

2022. febr. 6. 07:47
 10/26 anonim ***** válasza:
93%
Te komolyan azon rugózol, hogy kitaláltad, hogy a nem is létező gyerekedre majd biztosan nem fog vigyázni az anyád, ha lesz valami elintéznivalód??? Jóisten gyerele!
2022. febr. 6. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!