Ez nagy hazugságnak számít?
Szüleim nagyon szigorúak. 29 éves vagyok. Az egész történet ott indult, hogy megismertem 3 éve egy pasit. Nem nagyon tetszett apámnak ez a kapcsolat, mivel nagyon nagy volt a távolság köztünk, és nem volt ahhoz hozzászokva, hogy ennyire messze legyek tőlük. 2 hónapot tartott ki az egész kapcsolat. Szakítás után 2 héttel, ugyanabból a városból, ami tőlem 100 kilométerre van, elkezdtem ismerkedni egy másik pasival, akivel mai napig együtt vagyok.
A gond az, hogy a szüleim mai napig úgy tudják, hogy az elsővel vagyok. Igazából ők személyesen az első srácot sem ismerték...
Azért hazudtam, mert tudtam, hogy ha azt mondom nekik, hogy összejöttem egy új sráccal, és nála alszom, akkor nagyon nagy botrány lesz belőle, mert hogy nemrég szakítottam, stb..így is kiborult apám, amikor azt mondtam, hogy „újra összejöttem az első pasival„...
Csak hát ugye azért már majdnem 3 éve együtt vagyunk, és a párom is megismerné őket, és a szüleim is...
Csak ha arra gondolok, hogy el kell ezt mondanom nekik valahogy, akkor olyan görcsbe rándul a gyomrom. Tudom, én hazudtam, én voltam a hülye, csak próbáltam elkerülni a veszekedést és kiabálást amit apámtól kaptam. Egyszer túl kell lendülnöm rajta, csak nem tudom hogy.
Anya egy picit rugalmasabb. Gondoltam arra is, hogy neki elmondanám, és elhoznám őt magunkhoz, ahol a párommal lakunk, bemutatnám a családjának is, hogy bizonyosodjon meg arról, hogy nagyon jó emberek közt vagyok...
Nagyon félek..valaki tudna adni valami jó tanácsot? :( vagy bíztatást?
Ilyen mérvű megfelelési kényszerben szenvedni nem piskóta.....
Igazuk van az előttem szólóknak, iszonyatos hazugságspirálban vagy már most!!! Meg kell törni. LEhet, fájni fog, de lépni kell.
Javasolták már a Mérgező szülők c. könyv elolvasását...??
Sokat segíthet az újrainduláshoz...
Pszichológus, ide édes kevés lesz szerintem már, mondom úgy hogy ezen területen dolgozom,ide pszichoterápia kell,nagyon hosszú út előtt állsz de a saját érdekedben kell kilépned ebből az önsors rontó önmagadnak is lassan hazudó ördögi körből. A párodnak viszont mindent el kell mondanod,mert igen lehet hogy ő se marad veled,ha kiborul a bili,kapcsolatot nem lehet hazugságra építeni mert abból mint látjuk hazugság vár lesz,és össze dől és betemet.. A szüleiddel minimalizálni a kontaktot főleg az idegbeteg Apáddal aki elindított ezen a rossz úton és helyén kezelni őket. Keress fel egy jó szakembert,önismeret,meditáció,mélyre ásni,lezárni stb,és aztán lehet elindítani a jövőt,addig csak is egy helyben fogsz forogni a kényszeres hazugság spirálban minden kapcsolatodban rettegésben létezve mérgezve magadat is..
70F
Teljesen kiégtem..
Te jó ég, asszony.. 29 éves vagy kerekedj már felül magadon.
Lehet, hogy én most a szüleidre foglak emlékeztetni, mert én is a kertelés nélkül megmondom fajta ember vagyok.
Most komolyan? Ennyi idősen annyira félsz attól, h le ne szidjanak, h hazudozol még a saját párodnak is??
Meg 3 év alatt nem mutattad be?
Ennyi ideig húzol mindent?
Kisanyám nagyon állj fel a padlóról, irány egy pszichoterapeuta (pszichológus már tényleg túl kevés.) és kezdjél magaddal valamit mert ha ez kiderül ahelyett, h te őszintén elmondanád, tényleg mindenkit elmarsz magad mellől.
Így is lehet, h ebből szakítás lesz, mert én se maradnék együtt olyannal aki 3 éve nem mondja meg nekem az igazat.
Csak ha te nyitod ki végre a szádat, akkor nagyobb esélye van, h megbocsájt.
Aztán pedig ideje felnőttként viselkedni és kiállni magadért meg a párodért és őszintén megmondani mindenki szemébe a dolgokat. Az én anyám is kiabálós volt, oda is baszott ha nem tetszik neki valami. Nevelő apámnak ha válaszoltam az volt a baj, ha nem akkor az. Rengeteg traumám van. Még is 23 évesen is kiállok magam mellett és inkább eltűröm ha pofán vágnak, de önmagamat nem hazudtolom meg, amit akarok az pedig úgy van és kész. Ez megvolt már 16 évesen is mikor anyám tudta nélkül kiiratkoztam a suliból, majd hazaérve közöltem, h elmegyek Hollandiába. Tyúúú.. Ha láttad volna mekkora vita lett, az anyám végül sírt mert csinálhatott bármit, ha én megmakacsoltam magam és eldöntöttem.
Ajánlom neked is a makacsságot, ha valamit nagyon akarsz. A hazudozásba meg a félelembe viszont csak belebuksz.
Aztán sok sikert. Mert bár nagy a pofám és kemények lehetnek a szavaim, őszinte szeretettel remélem, h minden jól alakul a számodra 💗❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!