Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez nagy hazugságnak számít?

Ez nagy hazugságnak számít?

Figyelt kérdés

Szüleim nagyon szigorúak. 29 éves vagyok. Az egész történet ott indult, hogy megismertem 3 éve egy pasit. Nem nagyon tetszett apámnak ez a kapcsolat, mivel nagyon nagy volt a távolság köztünk, és nem volt ahhoz hozzászokva, hogy ennyire messze legyek tőlük. 2 hónapot tartott ki az egész kapcsolat. Szakítás után 2 héttel, ugyanabból a városból, ami tőlem 100 kilométerre van, elkezdtem ismerkedni egy másik pasival, akivel mai napig együtt vagyok.

A gond az, hogy a szüleim mai napig úgy tudják, hogy az elsővel vagyok. Igazából ők személyesen az első srácot sem ismerték...

Azért hazudtam, mert tudtam, hogy ha azt mondom nekik, hogy összejöttem egy új sráccal, és nála alszom, akkor nagyon nagy botrány lesz belőle, mert hogy nemrég szakítottam, stb..így is kiborult apám, amikor azt mondtam, hogy „újra összejöttem az első pasival„...

Csak hát ugye azért már majdnem 3 éve együtt vagyunk, és a párom is megismerné őket, és a szüleim is...

Csak ha arra gondolok, hogy el kell ezt mondanom nekik valahogy, akkor olyan görcsbe rándul a gyomrom. Tudom, én hazudtam, én voltam a hülye, csak próbáltam elkerülni a veszekedést és kiabálást amit apámtól kaptam. Egyszer túl kell lendülnöm rajta, csak nem tudom hogy.

Anya egy picit rugalmasabb. Gondoltam arra is, hogy neki elmondanám, és elhoznám őt magunkhoz, ahol a párommal lakunk, bemutatnám a családjának is, hogy bizonyosodjon meg arról, hogy nagyon jó emberek közt vagyok...

Nagyon félek..valaki tudna adni valami jó tanácsot? :( vagy bíztatást?

2022. febr. 5. 20:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen mérvű megfelelési kényszerben szenvedni nem piskóta.....

Igazuk van az előttem szólóknak, iszonyatos hazugságspirálban vagy már most!!! Meg kell törni. LEhet, fájni fog, de lépni kell.

2022. febr. 6. 10:37
 22/30 A kérdező kommentje:
Én magam sem tudom, hogy alakult ki ez az egész hogy rettegek a szüleimtől, de vannak szituációk amikre emlékszem kiskoromból, amik mai napig teljesen előttem vannak. Azt is féltem nekik elmondani, hogy bántanak, csúfolnak az iskolában, mert ott is úgy éreztem én leszek a hibás..vagy volt olyan is hogy megbetegedtem, és kitaccsoltam a keresztapám előtt, és teljesen leordította a fejem az apám, hogy hogy csinálhattam ilyet..vagy kiöntöttem a kávét véletlenül anyu egyik barátnőjére, akkor is leüvöltötte a fejem..ahh, valahol nagyon elcsúszott ez az egész, de minden okkal történik és helyre kell hoznom magam miatt
2022. febr. 6. 10:57
 23/30 anonim ***** válasza:
94%
Bántalmazó zsarnok apád van. Az ilyentől fizikailag el kell távolodnod. Egyszerűen ne menj haza, telefonok minimális pár felületes perc. És feltétlenül menj pszichológushoz!
2022. febr. 6. 11:18
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Javasolták már a Mérgező szülők c. könyv elolvasását...??

Sokat segíthet az újrainduláshoz...

2022. febr. 6. 11:25
 25/30 A kérdező kommentje:
Még nem, mivel senkivel sem mertem ezekről a dolgokról beszélni..de köszönöm a tippet, mindenképp elolvasom a könyvet, mert most nagyon nagy lelkierőre van szükségem változtatni a dolgokon, mert fel fog emészteni az egész gyerekkorom, meg a jelen is
2022. febr. 6. 11:27
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez kell a pszichológus, ég és föld vele és egyedül! Ő folyamatosan ott lesz melletted és támogat. Csak egy kedveset válassz, inkább nőt, ne valami Csernus-félét, aki olyan, mint az apád.
2022. febr. 6. 12:10
 27/30 A kérdező kommentje:
Most is ha belegondolok abba, hogy ide kiírtam és kitudtam magamból adni így ismeretlen embereknek ezt az egészet, úgy érzem, hogy ezzel is már léptem egyet, mivel ezen is már kb egy éve gondolkodtam, hogy ide kiírom magamból, de ettől is féltem…tudom valakinek ez teljesen abszurd, de köszönöm a tanácsokat, sokat segített, még ha néhány elég kemény is volt, de sajnos igaz
2022. febr. 6. 12:28
 28/30 Savlekotő ***** válasza:
81%

Pszichológus, ide édes kevés lesz szerintem már, mondom úgy hogy ezen területen dolgozom,ide pszichoterápia kell,nagyon hosszú út előtt állsz de a saját érdekedben kell kilépned ebből az önsors rontó önmagadnak is lassan hazudó ördögi körből. A párodnak viszont mindent el kell mondanod,mert igen lehet hogy ő se marad veled,ha kiborul a bili,kapcsolatot nem lehet hazugságra építeni mert abból mint látjuk hazugság vár lesz,és össze dől és betemet.. A szüleiddel minimalizálni a kontaktot főleg az idegbeteg Apáddal aki elindított ezen a rossz úton és helyén kezelni őket. Keress fel egy jó szakembert,önismeret,meditáció,mélyre ásni,lezárni stb,és aztán lehet elindítani a jövőt,addig csak is egy helyben fogsz forogni a kényszeres hazugság spirálban minden kapcsolatodban rettegésben létezve mérgezve magadat is..

70F

2022. febr. 6. 12:32
 29/30 anonim ***** válasza:
90%
29 éves vagy, külön kell költözni a szüleidtől, s nem kell az orrukra kötni, mit teszel. 30 éves kor fölött még régen is fogadhatott egy nő egyedül férfi látogatót.
2022. febr. 6. 12:52
 30/30 anonim ***** válasza:
49%

Teljesen kiégtem..

Te jó ég, asszony.. 29 éves vagy kerekedj már felül magadon.

Lehet, hogy én most a szüleidre foglak emlékeztetni, mert én is a kertelés nélkül megmondom fajta ember vagyok.

Most komolyan? Ennyi idősen annyira félsz attól, h le ne szidjanak, h hazudozol még a saját párodnak is??

Meg 3 év alatt nem mutattad be?

Ennyi ideig húzol mindent?

Kisanyám nagyon állj fel a padlóról, irány egy pszichoterapeuta (pszichológus már tényleg túl kevés.) és kezdjél magaddal valamit mert ha ez kiderül ahelyett, h te őszintén elmondanád, tényleg mindenkit elmarsz magad mellől.

Így is lehet, h ebből szakítás lesz, mert én se maradnék együtt olyannal aki 3 éve nem mondja meg nekem az igazat.

Csak ha te nyitod ki végre a szádat, akkor nagyobb esélye van, h megbocsájt.

Aztán pedig ideje felnőttként viselkedni és kiállni magadért meg a párodért és őszintén megmondani mindenki szemébe a dolgokat. Az én anyám is kiabálós volt, oda is baszott ha nem tetszik neki valami. Nevelő apámnak ha válaszoltam az volt a baj, ha nem akkor az. Rengeteg traumám van. Még is 23 évesen is kiállok magam mellett és inkább eltűröm ha pofán vágnak, de önmagamat nem hazudtolom meg, amit akarok az pedig úgy van és kész. Ez megvolt már 16 évesen is mikor anyám tudta nélkül kiiratkoztam a suliból, majd hazaérve közöltem, h elmegyek Hollandiába. Tyúúú.. Ha láttad volna mekkora vita lett, az anyám végül sírt mert csinálhatott bármit, ha én megmakacsoltam magam és eldöntöttem.

Ajánlom neked is a makacsságot, ha valamit nagyon akarsz. A hazudozásba meg a félelembe viszont csak belebuksz.

Aztán sok sikert. Mert bár nagy a pofám és kemények lehetnek a szavaim, őszinte szeretettel remélem, h minden jól alakul a számodra 💗❤

2022. márc. 6. 03:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!