Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez nagy hazugságnak számít?

Ez nagy hazugságnak számít?

Figyelt kérdés

Szüleim nagyon szigorúak. 29 éves vagyok. Az egész történet ott indult, hogy megismertem 3 éve egy pasit. Nem nagyon tetszett apámnak ez a kapcsolat, mivel nagyon nagy volt a távolság köztünk, és nem volt ahhoz hozzászokva, hogy ennyire messze legyek tőlük. 2 hónapot tartott ki az egész kapcsolat. Szakítás után 2 héttel, ugyanabból a városból, ami tőlem 100 kilométerre van, elkezdtem ismerkedni egy másik pasival, akivel mai napig együtt vagyok.

A gond az, hogy a szüleim mai napig úgy tudják, hogy az elsővel vagyok. Igazából ők személyesen az első srácot sem ismerték...

Azért hazudtam, mert tudtam, hogy ha azt mondom nekik, hogy összejöttem egy új sráccal, és nála alszom, akkor nagyon nagy botrány lesz belőle, mert hogy nemrég szakítottam, stb..így is kiborult apám, amikor azt mondtam, hogy „újra összejöttem az első pasival„...

Csak hát ugye azért már majdnem 3 éve együtt vagyunk, és a párom is megismerné őket, és a szüleim is...

Csak ha arra gondolok, hogy el kell ezt mondanom nekik valahogy, akkor olyan görcsbe rándul a gyomrom. Tudom, én hazudtam, én voltam a hülye, csak próbáltam elkerülni a veszekedést és kiabálást amit apámtól kaptam. Egyszer túl kell lendülnöm rajta, csak nem tudom hogy.

Anya egy picit rugalmasabb. Gondoltam arra is, hogy neki elmondanám, és elhoznám őt magunkhoz, ahol a párommal lakunk, bemutatnám a családjának is, hogy bizonyosodjon meg arról, hogy nagyon jó emberek közt vagyok...

Nagyon félek..valaki tudna adni valami jó tanácsot? :( vagy bíztatást?

2022. febr. 5. 20:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
94%
#9, ezzel az a baj, hogy a hazugságokkal nem könnyítesz, hanem nehezítesz a helyzeten. Egyre mélyebbre visz, egyre jobban gátolja a szüleidröl való leválást. Pont az ellenkezöjét éred el annak, amit szeretnél. A pszichológus jó ötlet, valóban szükséged lenne rá.
2022. febr. 5. 21:30
 12/30 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van, és elméletben tudom, hogy ez nagyon nem egészséges..de a gyakorlatban ez valahogy nem megy..szeretem őket, mert mégis a szüleim, hiába gondolok sokszor arra, hogy voltak pillanatok amikor nagyon megkeserítették az életem..ezért is akartam szakemberhez fordulni, mert felrobbanok sokszor, hogy ezeket a dolgokat nem tudom senkivel megbeszélni..ugye a páromnak nem akarom megmondani, hogy hallod azt hiszik hogy te a “Pista” vagy, mert az én hülyeségem miatt, ő sérülne..:(
2022. febr. 5. 21:32
 13/30 anonim ***** válasza:
94%
Ja hogy még a párod se tudja? Dehogy sérülne. A párod azért párod, hogy legyen kivel megosztanod az ilyen és hasonló problémáidat.
2022. febr. 5. 21:55
 14/30 Savlekotő ***** válasza:
93%
Pedig a párodnak el kellene mondanod,mert már a kapcsolatodban is hazudsz és ez mérgezi ezt is. Érthető hogy elnyomó birtokló stb szülőnek hazudtál,de 29 évesen már nem szabadna így rettegned tőlük és kapcsolatodat is meg ronthatja ez. És én is azt mondom hogy szakember de pszichoterapeuta ide már a többi kevés..
2022. febr. 5. 21:58
 15/30 A kérdező kommentje:
Igazából ebből a párom nem érez semmit, mert ő nem hajtja azt, hogy megismerné a szüleimet, és nem titkolom őt sem a közösségi hálókon, és sehol sem… szoktam neki mesélni arról, hogy sokszor nem volt felhőtlen a kapcsolatom velük..Anno mikor már együtt voltunk a párommal, de még nem laktunk együtt, és sokat voltam otthon, sokszor veszekedtem apámmal, és neki szoktam kisírni magam…
2022. febr. 5. 22:19
 16/30 anonim ***** válasza:
87%
Ideje lenne szakítanod .... a szüleiddel!
2022. febr. 5. 22:32
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen már ég túl kéne azon elnned, hogy nem midnen ugy megy ahogy szüleid akarják, hanem önállóan öntesz.
2022. febr. 5. 23:51
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

29 éves vagy, nem 19.

Egyébként, ha ennyire félsz, ignoráld őket, pont.

2022. febr. 6. 08:48
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

ugye a páromnak nem akarom megmondani, hogy hallod azt hiszik hogy te a “Pista” vagy - na, ezt azért jó lenne, ha közöldnéd vele... Arra viszont készülj fel, hogy lehet dobbantani fog, mert nagyon gáz ez így.

Én is volt, hogy titkolóztam mostohaanyám előtt, mert egy idi.ta, de a barátaim előtt nem.

Te viszont a párodnak is következetesen hazudsz.

2022. febr. 6. 08:50
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Azért ehez nem kis tudás kell . 3 éven keresztül, Józskànak nevezed otthon Pistàt... Keveredj ki ebből. Az egész életed hazugság lesz. A pàrodnak biztos nem fog jól esni, hogy neki is hazudsz 3 éve, de minél később vallod be, annàl rosszabb lesz. Próbálj őszintèn élni, vàllald a döntèseidet. Nem vagy gyerek.
2022. febr. 6. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!