Más hasonló helyzetben?
Anyám idegbeteg, és már én is közeledek a roncs felé,miatta.
Be se lépek az ajtón már veszekszik,abba is képes belekötni ha levegőt veszek. Akármit teszek az sose jó. Csapkodja az ajtót,dobálja a dolgokat,folyton magyaráz az orra alatt és veszekszik is. Mit tehetnék? Miatta tiszta ideg vagyok, már azon a szinten tartok ,hogy vissza kell magam fognom, nehogy nekimenjek ha elkezd veszekedni és sértegetni.
Nem bírom már ezt, kérlek segítsetek,mit lehet tenni egy ilyen anyával? Azon kívül,hogy megpróbálom kizárni.
A nárcisztikus nem így viselkedik. Emiatt első sorban 3 dologra tudok gondolni.
1. Menopauza miatti hangulatingadozás.
2. Nincs olyan ember (első sorban férfi partner), aki neki érzelmi támaszt nyújt. Emiatt a figyelmet az őáltali lehordásod miatt kikényszerített bocsánatkéréseddel akarja kikényszeríteni, de te erre a zsarolásra nem vagy vevő.
3. Szarul áll magánéletileg, szakmailag, és legalább abban jól akar feltűnni, hogy mekkora mártíromsággal nevel téged, hogy mindent megtesz.
Mindhárom esetben - ha felnőtt beszélgetés vele lehetséges - le kell vele ülni, és megkérdezni mi a baja, kávét főzni neki stb. És a végén elmondani, hogy nem kóser, amit csinál, és hogy keressetek rá megoldást.
Egyedül nevel? Mondd neki, ha valami hozzádfűznivalója van, írja meg messengeren, de ne veszekedjen.
Valószínű egy pali megoldaná a gondját, akkor tojna a fejedre.
17 éves vagyok,igen , egyedül nevel. Állandó kapcsolata nincs.
Tényleg mindenben segítek, takarítok,mosok, főzök,mosogatok,bevásárlok,emellett 2 kutyával foglalkozom és jó tanuló vagyok.
Próbáltam már vele beszélni,de csak felidegesítette magát és abból is veszekedés lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!