Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám miért nem nézi el...

Az anyám miért nem nézi el azt nekem, amit az apámnak többszörösen elnézett?

Figyelt kérdés

Az apámmal mindketten mentális betegek vagyunk, plusz ő még alapból egy undorító ember. Ovis koromtól kezdve emlékszem hogy ordított, bőgött mint egy elmebeteg, a szemem láttára verte véresre az anyámat, miközben velem is ordított. Ellopta a pénzét meg volt hogy az enyémet is. Az anyám benne maradt ebben a kapcsotlatban 20!!!🤦🏼‍♀️ évig. 16 éves koromban váltak el, érettségi után jött ki rajtam a nagyon súlyos klinikai depresszió, aztán melle borderlinet is megállapított a pszichológus.

Az anyám az apámmal még a mai napig kapcsolatban van, a mai napig bőgve hivogtja hogy menjen vissza hozzá különben öngyilkos lesz, az anyám ennek ellenére tartja vele a kapcsolatot, rá nem haragszik amiért véresre verte, rám meg azért is haragszik, ha egy rossz hír hallatán kiborulok és csak a saját szobámban sírok vagy csapkodok... persze neki is mondtam már csúnya dolgokat, mi ahogy ő is nekem, de a depresszió miatt van hogy fél évig ki sem jövök a szobámból szóval látnia sem kellett addig(van pénzem az eddigi munkámból) miért gyűlöl engem az apám helyett?

2022. febr. 1. 18:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
84%

Aha. Szóval két éve nem dolgozol, de még mindig van félretett pénzed, amiből rendelgetsz. Haza nem adsz pénzt gondolom, a kajádat nem te fizeted, a rezsibe nem szállsz bele (milyen munkával lehet annyi félretett pénzed, hogy 2 évig tudod magad tartani belőle???). A szobád mélyén sajnáltatod magad, meg dührohamot kapsz és levezeted a feszkót azon, aki eltart. Hát én megértem anyádat...

Nekem is voltak mentális zavaraim. Elmentem és kezeltettem őket! Addig kapartam az ajtót az állami rendelésen, amíg nem fogadtak TB-re! Te nem is akarsz meggyógyulni, csak azt akarod, hogy szidjuk egy kicsit az anyádat.

2022. febr. 2. 20:53
 22/28 A kérdező kommentje:

Hat szivem, nem mindenki havi 160 ezerért robotol itthon... meg plusz két évig is lehetnek itthon. Jött a sértett szülő hogy szidja kicsit a gyereket a fórumon. Nem az a lényeg hogy nekem mennyi pénzem van, hanem a logikátlan érzelmi része a dolognak, de persze itt nem arra figyelnek. Persze, értsd meg anyámat amiért nem gyűlöl valakit aki véresre verte többször is.

A kezelés egyelőre meg nem volt sikeres. Ha mar annyira aggodsz értem

2022. febr. 2. 21:33
 23/28 anonim ***** válasza:
60%
Szegény anyád! Menj el albérletbe a rengeteg félretett pénzedből, ha még több van, vegyél lakást, de hagyd már őt békében élni. Vagy most az jön, hogy a te pénzed nélkül nem tudná fenntartani magát, még te teszel szívességet? :)
2022. febr. 2. 22:29
 24/28 anonim ***** válasza:
85%
Most amúgy mi lenne a dolga anyádnak? Apádat kell gyűlölnie? Vagy a hisztidet kell elviselnie? Mik az elvárásaid?
2022. febr. 2. 22:33
 25/28 anonim ***** válasza:
83%
Ez az állítólagos kezelés valami távterápia? Mint annak idején a tv-ben volt?
2022. febr. 2. 22:44
 26/28 anonim ***** válasza:
79%
Egy érzést nem lehet számon kérni. Érzésről van szó! Vagy van, vagy nincs. Ha nem gyűlöli, akkor nem gyűlöli, pont. Neked amúgy sincs ezzel semmi dolgod, felnőtt vagy, éld a saját életed, és ne anyádnak akard megmondani, hogy mit érezzen és mit ne.
2022. febr. 3. 05:59
 27/28 anonim ***** válasza:
53%

Fhuu mennyi rosszindulatú komment van itt. Sokan csak a stigmatizált borderline-t ismerik, akik úgy tudják, hogy az összes ilyen ember aki ezzel a betegséggel küzd az csak és kizárólag toxikus lehet mert mindig tör, zúz bántalmaz (fizikailag és szellemileg egyaránt) csak azt az altípust nem ismerik ahol a környezetedben lévő embereket nem akkora mértékben érinti és inkább magad felé irányul minden.

Részben megértem édesanyádat, hogy kezd elege lenni és szabadulni akar.

Talán a legjobb megoldás az, hogy amilyen hamar csak lehet elköltözöl. Természetesen fenntartod vele a kapcsolatot (ha tudod) és talán jobb lesz a helyzet mert kevesebbet fog látni mindebből, ezáltal kissé könnyebb lesz mindkettőtöknek.

Kitartást neked.

Ja egy kis plusz amit nekem soha egy doki sem említett meg: nagyon fontos a napi rutin én ezáltal kiegyensúlyozottabb lettem.

Szeretettel:

Egy 19 éves lány borderline-al, akinek k*rvára elege van már a betegség általánosításából🥰

2022. febr. 12. 15:11
 28/28 A kérdező kommentje:
Latod… az összes az erőszakos beteg apámat, meg a saját gyerekét nem szerető anyámat isteníti. Milyen normális dolog is az, ha egy no egy ilyen “embernek” mindent elnéz, a gyereket meg gyűlöli ha sirogorcsot kap a zuhany alatt… normális hozzáállás ez, valóban
2022. febr. 12. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!