Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám miért nem nézi el...

Az anyám miért nem nézi el azt nekem, amit az apámnak többszörösen elnézett?

Figyelt kérdés

Az apámmal mindketten mentális betegek vagyunk, plusz ő még alapból egy undorító ember. Ovis koromtól kezdve emlékszem hogy ordított, bőgött mint egy elmebeteg, a szemem láttára verte véresre az anyámat, miközben velem is ordított. Ellopta a pénzét meg volt hogy az enyémet is. Az anyám benne maradt ebben a kapcsotlatban 20!!!🤦🏼‍♀️ évig. 16 éves koromban váltak el, érettségi után jött ki rajtam a nagyon súlyos klinikai depresszió, aztán melle borderlinet is megállapított a pszichológus.

Az anyám az apámmal még a mai napig kapcsolatban van, a mai napig bőgve hivogtja hogy menjen vissza hozzá különben öngyilkos lesz, az anyám ennek ellenére tartja vele a kapcsolatot, rá nem haragszik amiért véresre verte, rám meg azért is haragszik, ha egy rossz hír hallatán kiborulok és csak a saját szobámban sírok vagy csapkodok... persze neki is mondtam már csúnya dolgokat, mi ahogy ő is nekem, de a depresszió miatt van hogy fél évig ki sem jövök a szobámból szóval látnia sem kellett addig(van pénzem az eddigi munkámból) miért gyűlöl engem az apám helyett?

2022. febr. 1. 18:15
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
92%
Mert egyszer már kimászott ebből a sz.rból, és nem akar többször benne lenni
2022. febr. 1. 18:24
 2/28 anonim ***** válasza:
86%
Mert egészen eltérő emberi kapcsolatokról van szó. Téged még próbál anyád "nevelni".
2022. febr. 1. 18:24
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
A mentális betegség sem jogosít fel arra, hogy másokat bántalmazz. Az apád elég távol van ahhoz, hogy el tudjon tűrni néha egy telefonbeszélgetést, de napi szinten ebben élni taccsra teszi az embert, hiába tudja, hogy "nem szándékos" a terror, hanem a betegség az oka.
2022. febr. 1. 20:50
 4/28 A kérdező kommentje:
Most mondtam hogy van hogy fel évig nem lát, mert bent vagyok a szobámban. Es nagyon megerőltetem magam hogy visszafogjam a duhrohamaim. Az “apámat” fel kellett volna jelentenie, miután folyt belőle a vér, de vele maradt, engem meg gyűlöl ha a szobámban sírok... érdekes. Tőle 20 évig kapta a terrort, hozza képest en semmi vagyok. Es soha nem ütném meg, bar lányként nem is tudnék akkorát hogy fekete foltok legyenek rajta. Valahogy mindig mindenki a gyereket hibáztatja
2022. febr. 1. 21:30
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Mert ő is megrottyant már idegileg. 20 év után azt hitte, végre nyugiban élhet, aztán kezdődik az újabb felvonás.
2022. febr. 1. 23:39
 6/28 anonim ***** válasza:
Probalj meg valtozni picit.
2022. febr. 1. 23:52
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Mindig a könnyebb ellenállás felé haladunk. A férjével (apáddal) nem mert szembeszállni, veled meg igen. Ebben a pozícióban ő a "nagy", te meg a "kicsi".
2022. febr. 2. 00:07
 8/28 A kérdező kommentje:
5, szép nőként ő volt annyira mérhetetlenül ostoba hogy a legbetegebb, legundorítóbb állathoz ment hozzá és a szemem előtt verték véresre, az apám mellettem mászott rá és nekem ezt végig kellett hallgatnom... Ilyenkor nem gondolja egy szülő hogy brutálisan traumatizalt lesz egy gyerek? Amikor látom hogy nem haragszik rá, rám meg a legkisebb dologért is, elborul az elmém.
2022. febr. 2. 06:04
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem akarod megérteni, amit mondanak itt neked?! Anyád a 20 év alatt végigment egy folyamaton, aminek a vége az lett, hogy ki tudta mondani, hogy ebből ő nem kér. Ebből a 20-ból valószínűleg a fele alatt éppen miattad nem tudott kiszállni, mert túl kicsi voltál. Rengeteg anya megvárja a válással, hogy a gyerek nagyobb legyen, mert akkor könnyebben kezdenek majd új életet. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez a te hibád! Ez az ő döntése volt, amit neked el kell fogadj.

20 év alatt megtanulta kimondani, hogy ő nem kér ebből a terrorból. Persze, hogy érzékenyen reagál a legkisebb emlékeztető ingerre is.

2022. febr. 2. 06:34
 10/28 anonim ***** válasza:
84%

Persze, mert az úgy működik, hogy egy nő ,akit vernek csak úgy lelép a bántalmazótól, te ostoba!

Hogyne, és megy a híd alá veled? Vagy te elhelyezésre kerülsz, mert ő nem tud eltartani téged.

Ha tkös nő lenne, kihajítana téged is (elvégre felnőtt vagy, doglozhatnál is például), és élné végre nyugodtan az életét.

2022. febr. 2. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!