Hogyan lehetne megoldani az ültetést az esküvőnkön, hogy ne legyen sértődés?
Sziasztok!
1 éven belül szeretnénk megtartani az esküvőnket. A vőlegényem szülei együtt vannak, nagyon jó a kapcsolatom velük, szeretem őket.
Nekem a szüleim lassan 10 éve elváltak. Édesanyámnak azóta volt több párkapcsolata hosszabbak is de jelenleg egyedül van,mindig is közel álltunk egymáshoz viszont néhány éve eléggé megromlott a kapcsolatunk. Nem csak nekem a többi testvéremnek is vele.
Édesapámnak körülbelül 7 éve van párja, 2 éve együtt is élnek igazából azóta tudunk róla addig titkolta. Elfogadtam, de különösebben nem tartom vele a kapcsolatot, mondhatni felszínes. Többször hallottam már, hogy apánkat próbálja ellenünk hergelni.
Apa és Anya összességében azt mondható, hogy jó viszonyt ápolnak egymással, viszont Édesanyám és Édesapám párja ki nem állhatja egymást.
A kérdésem igazából a főasztal ültetésére vonatkozna.
Én azt szeretném, ha Anya és Apa ülne ott, apa párja viszont nem. Különösebb bajom nincs vele de nem érzem olyan közeli családtagnak, hogy ott üljön, nem mellesleg akkor anya egész végig csak fortyogna. Nagyon nehéz helyzetben érzem magam, mert azt sem szeretném, hogy ő (apa párja) vagy Apa megharagudjon.
Szerintetek ezt, hogy lehetne úgy kivitelezni, hogy senki ne sérüljön?
(Évekig a szüleimet néztem magam helyett, az egész válás során és még utána évekig én voltam a lelkiszemetese mindkettőjüknek, mikor egymást szidták. Soha támogatást nem kaptam tőlük, amit elértem azt saját erőből, ezen a napon viszont szeretném ha "végre önző" lehetnék.)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Már nem tudom hanyas válaszoló kérdezte de Anyukámnak nincsen jelenleg senkije.
Apának van párja de 12-es válaszoló nem 7 éve élnek együtt csak 2, 5 évig titkolta a kapcsolatot Apukám. És egy olyan nőnek aki el akarja az apját marni a gyerekeitől, mert olyanokat mond neki az én saját fülem hallatára, hogy " Neked nincs szükséged a gyerekeidre elég vagyok neked én" szerintem nincs keresnivalója mellettünk a főasztalnál jópofizni.
Azt, hogy mi üljünk csak a főasztalnál Anyósomék miatt nem szeretném, mert ők igazán megérdemlik, hogy ott üljenek.
Mindhármukat hívnám, mindegyiküknek el is mondanám ezt, és jelezném, hogy mindenkitől elvárom a kulturált viselkedést. Aki erre nem képes, az viszont ne is jöjjön, mert csak elrontaná az örömömet!
Anyukád ne fortyogjon. Apukád egy független ember, és anyukádnak semmi köze az ő párkapcsolatához.
Mindegy, hogy meddig titkolta, 7 éve vannak együtt.
Nem kell szeretni, de el kell fogadni, hogy ők osszetartoznak. Ha nem ülteted őket egymás mellé, azzal egy dolgot erhetsz el: az apaddal való kapcsolat megszűnését
Párokat nem illik szétválasztani valóban.
Én is a 6 fős főasztalra szavazok.
Ti, a tanúk és párjaik ülnek ott. A főasztaltól pedig jöjjenek a további asztalok, ilyen dupla T alakban. Valahogy így, csak ugye összeérve, ti vagytok a vízszintes---> TT. És ott üljenek a szülők, mostohák, mozaikdarabok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!