Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha apám nem hagy...

Mit tegyek ha apám nem hagy békén a továbbtanulással?

Figyelt kérdés

18 éves végzős gimnáziumos vagyok. Folyamatosan kérdezgeti, hogy állok a továbbtanulással, hova akarok menni, de én egyszerűen nem tudom.

Teljesen más céljaim vannak az életben, de ő nem képes megérteni ezeket. Én a befektetésekben, vállalkozásban és az üzleti életben hiszek, ezekhez a munka csak egy "kiinduló pont", hogy legyen pénzem amiből építkezhetek. Ha lenne egy munkám amivel havi 800 ezret keresek, akkor sem érezném azt, hogy elértem bármit is, maximum kicsit könnyebb lenne a végcéljaimat elérni, épp ezért semmi kedvem még egyetemre menni aztán évekig tanulni, bőven elég lenne egy átlag munkahely gimnázium után, amivel pár év alatt összegyűjtök itthon pár milliót. Azt mondta, ha nem megyek tovább tanulni, akkor kidob itthonról. (hozzáteszem, miután a testvérem érettségizett, 2 évig csak itthon volt és nem csinált semmit) És olyanokat mond apám, hogy egy hülyegyerek vagyok akinek fogalma sincs az életről, mert számára csak a munka létezik egész élete alatt.

2022. jan. 23. 16:33
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként ez az az eset, amikor valakinek túl jó dolga van. Támogatna a továbbtanulásban, de te bizniszelni szeretnél inkább, gratulálok. Költözz el, pár év gyári munka után te leszel a következő tőzsdecápa.
2022. jan. 23. 17:25
 22/57 anonim ***** válasza:
97%

Akkor én nem ragadok le ott, hogy vállalkozni szeretnél. Ne a tesódat vedd alapul, ő is te is külön emberek vagytok nem pedig sziámiikrek.

Ha nem tanulsz, nem tanulsz ez a te dolgod, apád fenyeget mert tudja, hogy nem vagy hülye gyerek, sokkal többre viheted mint ő ezért a maga módján próbál ösztönözni arra, hogy képezd magad és 19 évesen ne 3 műszakban gályázz egy gyárban.

2022. jan. 23. 17:27
 23/57 A kérdező kommentje:

#18 Mivel jelenleg nincs saját keresetem és csak kevés pénzt tudok befektetni, így nyilván olyan területeken mozgok, amit nagy volatilitás jellemez, mert így kis összeggel is könnyebb profitálni. Viszont ezt se úgy képzeld el, hogy berakok 10 ezret és várom a csodát, hogy holnapra milliárdos legyek, nem, jelenleg egy kb. 4-5 éves befektetési tervem van főleg DCA stratégiával, meg emellett tartok még egy párszáz ezer forint összeget trading-re is, de ezekből tényleg csak olyan 2025 vége felé tervezek realizálni, addigra munkám is lesz valószínűleg és mégjobban meg tudom boostolni ezt az egészet, szerintem egy pár millió forint bőven meglesz addigra. Ez utánra két tervem is van, az egyik hogy vagy megtanulok jól kereskedni az évek alatt, és az összejött összeggel tradelek, vagy eldiverzifikálom egy portfólióba, amit még évekig tartogatnék.

Jelenleg így amatőrként a befektetésekre nézve ennyi a tervem, a piacokat visszanézve ez egy elég hatékony terv, ha addig nem omlik össze minden a semmiből és marad a hosszútávú növekedés, akkor valószínűleg be is fog jönni.

2022. jan. 23. 17:33
 24/57 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező: Egyébként miért "fáj" neked elvégezni egy alapszakot? Mondjuk olyat, ami témába vág. Persze, redditen biztos jobban értenek a befektetéshez, mint az ország vezető pénzügyi szakemberei, de egy próbát megérné. (Szarkazmus)
2022. jan. 23. 17:38
 25/57 anonim ***** válasza:
96%

Egyetemen valamilyen gazdasági szak? Én is egyetemista vagyok, nálunk vannak kurzusok kreditért, amik vállalkozással kapcsolatosak. Mesterképzésből van vállalkozásfejlesztés opció is. Egyetem mellett dolgozni is lehet. Ha a szüleid fizetnék a tandíjat, vagy még jobb, államira vennének fel, akkor gyűjthetnéd a pénzt. Otthon tudnál lakni, ösztöndíjakat is meglehet pályázni. Szép összeget tudnál összegyűjteni a képzés végére.

Pusztán azért javasolnám, hogy tanulj valamit, mert ha nem jön össze az ötleted, akkor nem fogsz tudni mihez kezdeni.

2022. jan. 23. 17:38
 26/57 anonim ***** válasza:
94%
Halkan megkérdezem, ha gimibe jártál, akkor semmi szakképesítésed. Így mit vársz az élettől? Amikor gimibe mentél gondolkoztál azon, hogy utána mit szeretnél? Mind szép és jó amit leírsz, de az nem egy biztos módja a pénz keresésednek! Jobb lett volna, ha elvégzel valami szakmát, és úgy helyezkedsz el, és abból csinálsz vállalkozást!!!
2022. jan. 23. 17:39
 27/57 A kérdező kommentje:
Jó még van időm jelentkezni, csak fogalmam sincs, hogy milyen témába vágó szakmák vannak és hol, illetve hogy mi kell hozzájuk, a jelentkezés leadásig pedig már csak pár hét van.
2022. jan. 23. 17:44
 28/57 anonim ***** válasza:
96%
felvi.hu, böngészd, tanulmányozd.
2022. jan. 23. 17:47
 29/57 anonim ***** válasza:
100%

27-es közgazdaságin szerintem ilyenekrol is tanulsz mint amik érdekelnek pl. Befektetesekrol is fogsz szerintem tanulni es kereskedesrol is. De üzleti főiskolák is vannak.

[link]

2022. jan. 23. 17:58
 30/57 anonim ***** válasza:
100%
Jelentkezz valamilyen gazdasági képzésre, ha ez érdekel. Mellette dolgozhatsz is.
2022. jan. 23. 18:02
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!