Anyámnak egyre jobban az a heppje, hogy felhalmozza az akciós éppen lejáró termékeket mert az olcsó, és nem lehet vele szót érteni, a kaja meg ránkrohad. Mit lehetne vele kezdeni?
Hiába pofázzuk neki egy éve hogy azzal nem spórol ha megvesz egy tonna holnap lejáró sajtot vagy húst vagy akármit, mert azt nem esszük meg gyorsan és kidobott pénz.
Hát hogy ő lefagyasztja, meg a sajtot is.
Most is előkerült egy több mint egy hónapja lejárt sajt a fagyasztóból, nem is vettem észre csak azt hogy savanyú.
És akkor utána én menjek a p0csába, hogy én ezt hogy képzelem mert annak semmi baja nincsen ő szerinte.
Egyátalán nem vagyunk ilyesmire rászorulva, konkrétan naponta mehetnénk étterembe is ha akarnánk.
De mit lehet kezdeni az agymenésével?
Meg lehetne venni az egyel drágábbat ami nem holnap jár le, és nem rohad ránk a kaja.
Volt hogy egy éve lejárt 2L es kecsapot találtam a polcon, mert nem fogyott el, olyan mennyiséget megvett....
na itt az ultima ratio.... aki nem ért vele egyet, az boomer. A kis egybites világában...
:)))))))))))))))))))
18: részvétem. Nálunk nagyon hasonló.
“ Amúgy pszichológushoz kell küldeni,”
Ezzel az a baj, hogy felnőtt ember, ha nem megy magától, nem kötözheted le.
Amikor fiatalon otthon laktam, hogy megkaptam hogy rendtelen vagyok. Mindig az én lakrészem is lomtárnak volt használva, de volt benne valami, hogy tényleg rendetlen voltam.
Elköltözésnél majdnem patika állapotban hagytam hátra a lakást, hogy nemén legyek a rendetlen.
2 évre-re próbáltam szembesíteni vele, hogy mi lett ott, pontosabban ő hozta fel, hogy milyen rendetlenség van, én meg visszadobtam a labdát, hogy szerinte ki csinálta?
Meggyőződéssel mondta, hogy én. Amikor akkor már 2 éve nem ott laktam. De férfiként én halmoztam fel a női ruhákat...
Igazából magától nem fog elmenni, erőszakkal nem cipelheted.
Ha pedig erélyesebben szembesítik vele, akkor nem szól, és meg van győződve róla hogy ő ezzel intelligensebb, mert nem megy bele a veszekedésbe.
A sajt gond nélkül fagyaszthato.
Te hülyébb vagy mint anyád, csak szólok
36# Te is kiragadsz egy dolgot amibe tudsz kapaszkodni, csak azért hogy te is érvényesítsd a felsőbbrendűséged a fiatalabb generációval szemben.
De el kell hogy keserítselek, egyáltalán nem érdekel a véleményed, és nyugodtan halmozd fel te is az éppen lejáró ételeket a hűtődbe! Nem véletlenül van szavatosságuk az élelmiszereknek, és a romlandó az nem konzerv vagy befőtt, hogy még jó ideig ehető lenne. Jó étvágyat kívánok!
Kritizálni könnyű. Ésszel vásárolni, gazdálkodni és főzni nehéz.
Segítsetek anyátoknak!
Tényleg van olyan, hogy még a lejárat előtt már romlott az étel. Én nemegyszer vettem olyan félkész, panírozott csirkefalatokat az Aldiban, ami már kissé romlott volt. Csak sütés közben derül ki, mikor kiveszem a sütőből, hogy megfordítsam, közelről megszagolom, rohadt... Amíg nem kezd el melegedni, nem érezni, de miközben sül, forró, érződik a gőzölgő bűze.
Nyilván mert nem megfelelő hőmérsékleten volt tárolva. Tejet is vettem már savanyút, télen is a Tesco-ból. Tehát nem nyáron savanyodott meg. És nem is nálam az én hűtőmben volt rosszul tárolva.
Semmi gond, vegyél egy külön hűtőt magadnak gyermekem, aztán vásárolj magadnak külön és tanulj meg főzni is!
Puszil: Anyu!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!