Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha kezdek eltávolodni a...

Ha kezdek eltávolodni a családomtól, az baj?

Figyelt kérdés

Elég puskaporos helyzetben jöttem el otthonról. Nem akarnám részletezni, de olyan "jó" volt velük élni, hogy amint befejeztem a tanulmanyaimat, leléptem. Nem voltak jó szülők. Agresszívak, indulatosak, bántalmazók. A dologra az öcsém is rátett, tudva, ő a kedvencük.

Ez után évek teltek el. Azóta a szüleim elváltak és nagyon sokat változtak. Többnyire jó irányba, már ami az agresszivitást illeti. Ragaszkodnak hozzá, hogy tartsam velük a kapcsolatot, sőt, igénylik a társaságom. Én viszont, mihelyt közelebb kerülnék hozzájuk, ösztönösen eltávolodom. Bosszant, hogy a múltbéli hibáikat csak úgy elfelejtik, ha szóba hozom, vagy tagadnak vagy hárítanak. Sokszor érzem, amit most művelnek, csak "jóvátétel", de inkább a saját lelkiismeretük miatt. De én nem akarom, hogy azt gondolják, ez megjavítható. Mert nem az.

Nem érzem, hogy feldolgoztam a velük való sèrelmeimet, ezért a szeretetüket és törődésüket sem tudom elfogadni vagy értékelni. Többször elgondolkoztam rajta, hogy ha nem is végleg szakítom meg velük a kapcsolatom, de leredukálom a minimumra.

Az öcsémmel jól kijövök. Mondhazni. Viszont amilyen emberré válik, nem fogom kedvelni. Anyagias, lusta, pazarló. Ő sem hiányozna az eletemből.

Ti ilyen helyzetben mit tennétek?

Megbeszelni ezt velük kár is. Szóval a nyílt kommunikáció kb falra hányt borsó.

2022. jan. 12. 08:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
#3: Hát neked is furcsa gyerekkorod lehetett, hogy ilyen negatív, anyagias lettél.
2022. jan. 12. 11:12
 12/18 A kérdező kommentje:
Korábban 1 év kihagyás után álltam szóba velük. Addig próbálkoztak el-elvétve. De 1 év után sem változott sok minden. Mármint bennem.
2022. jan. 12. 11:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Magadban azért tedd helyre a dolgokat, még ha nem is tartod velük a kapcsolatot. A saját érdekedben.
2022. jan. 12. 11:16
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

11-es, gondolkodj már. Majd most fognak a kérdező szülei jó irányba megváltozni, ha eddig így viselkedtek vele? Ilyenek az emberek, ez az igazság és nem anyagiasság.

Kérdező, ezt szerintem is engedd el, csak magadat idegesítenéd velük. Ők már nem lesznek szerető, támogató szülők.

2022. jan. 12. 11:16
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
En is kezdem lezárni a kapcsolatot a családommal.Felháboritó,hogy mi mindent tettek ellenem, legszivesebben sohasem állnék szóba velük.Kérdezõ,gondold jól meg, mert bocsájtani lehet,de felejteni nem.Amennyire szenvedtél mellettük, akkor most õk is szenvedjenek a hiányodtól.
2022. jan. 12. 12:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Lezárni nem is kell max lazábbra venni.
2022. jan. 12. 14:32
 17/18 A kérdező kommentje:

16

Az a baj, ha csak leredukálom, akkor hisztiznek, hogy miért nem keresem őket. Ha meg megmagyarázom, legyintenek és elkezdik sorolni a nyűgjeiket.

Folyton panaszkodnak, mintha azt hinnék, bárhogy is tudnék segíteni a problémáikon (magánéleti nyavalyáik vannak, ami normál esetben rám nem tartozik). Apám nonstop az öcsémre panaszkodik, mert neveletlen, lusta és igénytelen. Ott él vele, neki kellene nevelnie, de mikor mondom, hogy foglalkozzon vele, csak jön a kifogásokkal.

Anyám állandóan az anyagi gondjaival van, hogy ő a szegény kis áldozat. De azt a sok hitelt nem lett volna muszáj felvennie, de hát fontos volt neki a dőzsölés. Munkahelyről munkahelyre ugrál, mert neki semmi se jó.

És azon túl, hogy megvan a magam baja, nem szeretném még ezt is hallgatni.

2022. jan. 12. 14:38
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is bántalmazó szülőkkel nőttem fel, de én sose vettem fel velük újra a kapcsolatot, miután elköltöztem. Nem hiszem el, hogy egy olyan ember, aki tizenéven keresztül bántalmazta a saját gyerekét képes annyira megváltozni, hogy újra visszaengedjem az életembe. Részemről feldolgoztam, elengedtem, sőt, meg is bocsátottam sokévnyi terápiával, de ez nem jelenti azt, hogy valaha felkeresem őket. A mai napig életem legjobb döntésének tartom, szóval én abszolút támogatom a kapcsolat teljes megszakítását ebben az esetben. Viszont ha ez számodra túl radikális lépés, akkor marad a kapcsolat ritkítása és a következetes viselkedés. Ha hisztiznek, akkor hazamész vagy leteszed a telefont, minden egyes alkalommal, amíg meg nem tanulják, hogy tényleg viselkedniük kell veled szemben.
2022. jan. 12. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!