Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek ha a szülő ezzel...

Mit tehetek ha a szülő ezzel fenyeget?

Figyelt kérdés

Nehéz gyerekkoruk volt és már akkor is én dolgoztam hogy a családnak meglegyen a mindennapi betevő,tehát nem gondolom magam lusta embernek,le tettem több szakmát és jelenleg is a szakmámban dolgozom lassan 5 éve egy cégnél. Az utóbbi időben még romlott a kapcsolatom az édesanyámmal,kicsit nagyobb magánéletére vágytam ezért persze nem vagyok otthon annyi időt ,ebből erednek a viták, ő annyira ki sajátítja minden perceket mintha egy rabszolga lennék,ész érvekkel nem tudok rá hatni,azt mondta semmire kellő lettem és nem érek semmit,.

Azzal fenyeget hogy ki fog zárni a házból ,vagy valakit be fog költöztetni hogy el lehetetlenítse az életemet,azt is mondta hogy le fogja cseréltetni a gátakat a kabátban ,ehhez nem tudom mennyi joga van,a lakás közös hiszen én is örököltem amikor apu meghalt.

Szerintetek mit tegyek?

2021. dec. 30. 18:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozó emberként mi is a problémád? Komolyan, mintha egy tini lennél.

Költözz el, probléma megoldva.

2021. dec. 31. 07:45
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket,lakásra gyűjtök és nem szeretnék albérletet költeni, ezt ő is nagyon jól tudja.
2021. dec. 31. 12:16
 13/23 A kérdező kommentje:

Én csak azt nem értem hogy felnőtt embereknek miért kell így viselkedni, miért kell a másik embert hátráltatni,pláne ha a saját gyerekem, segítenie kellene inkább,

Szóval az smafu hogy több mint 10 éve én fizetem az összes számlát és egyéb a házzal kapcsolatos fölmerülő költséget ,én javítson a lakást saját kézzel és saját költségén,

ő így is bármikor kirakat abból a házból amit én is örököltem ,hát gratulálok a magyar jogalkotónak, már megint be lett bizonyítva hogy a semmirekellő kinek áll a világ ebben az országban

2021. dec. 31. 12:22
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kirakhat.

A jog pontosan azért ilyen, hogy az örökösök ne tehessék utcára az életben maradt szülőt

2021. dec. 31. 12:38
 15/23 A kérdező kommentje:
De ő utcára tehet engem? Egy marha volt aki ezt így kitalálta
2021. dec. 31. 12:52
 16/23 anonim ***** válasza:
78%
Már miért lenne az? A szülő dolgozott azért a lakásért: természetes (és szomorú hogy kell) hogy védik a saját gyerekétől is ha szükséges.
2021. dec. 31. 15:47
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egy marha volt aki ezt így kitalálta"

Nem, egy nagyon okos ember volt, aki tisztában volt vele, hogy a pénz és az érték totál kiforgatja magából az embereket. A szülők dolgoztak meg az ingatlanert, alapból nekik van joguk ott élni. A magyar öröklési rend ezzel szemben az elhunyt szülő után a gyereket tartja első számú orokosnek, utána jön a szülő. Rengeteg gyerek kibaxná simán az özvegy anyját, apját, ezt akarták ezzel megakadalyozni, sikeresen.

Hollandiában pl nem is a gyerek az elsődleges örökös, hanem a szülő, ergo a te peldadat alapul véve anyade lenne most az egész ingatlan és majd az ő halála után örökölnel te

2021. dec. 31. 15:59
 18/23 A kérdező kommentje:
A szülő ebben az esetben sem dolgozott egy percet sem az ingatlanért, banki kölcsön volt amivel a lakást vásárolták amit később nem fizettek,erről ennyit,itt mindíg is csak a piálás ment meg hogy hogyan kerüljék el a munkát minél nagyobb ívben,én fizettem ki mindent költséget ami fölmerült az évek alatt,most még azzal fenyegetnek hogy ki raknak a saját lakásokból ember,csodás👍 Gratulálok mindenkinek aki ezt kitalálta
2022. jan. 1. 11:18
 19/23 anonim ***** válasza:
53%
Mesélj még kérdező.... Baromi idegesítő vagy. Ha szar a helyzet, miért vagy még mindig ott?
2022. jan. 1. 11:39
 20/23 anonim ***** válasza:
77%

Jajaja, mert banki kölcsönt azt mindig is adtak nulla munkabérre.

Kamukirqlyno.

2022. jan. 1. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!