Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadnátok, ha a lányotok...

Hogy fogadnátok, ha a lányotok gimnázium után nem a felsőoktatást választaná, hanem inkább szakmát tanulna?

Figyelt kérdés
Azután, hogy a megye egyik legjobb gimnáziumába járt, elég jó eredményei voltak végig, több versenyen volt eredménye. Szóval nem az áll fent, hogy valószínűleg úgyse vennék fel/nem állná meg a helyét, hanem ő maga döntött így. Egyébként nyolcadik után anno ugyanazt a szakmát akarta tanulni, csak szülői nyomásra nem szakgimibe, hanem gimibe ment.
2021. dec. 30. 10:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
94%

Ha bármit is másképp csinálhatnék az életemben az az, hogy nem mennék egyből egyetemre. Legalábbis nem oda, ahová mentem. 4 év ment el az életemből így. Pedig én is jó gimibe jártam, és a legjobb tanulók közt voltam mindig is. Aztán most 30 évesen egy nagyon kacskaringós útnak hála,de nagyjából a helyemen vagyok .

Egyetemre bármikor lehet menni, tanuljon az ember nyugodtan szakmát, nyelvet, bármit,ami érdekli. 18 évesen semmiről sincs lemaradva.

2021. dec. 30. 15:27
 22/27 A kérdező kommentje:
A szülőknek kb mindegy, csak diploma legyen, mondván, hogy többre vigye mint ők, mert nekik csak szakma van, érettségi nélkül. Viszont a lány fodrász szeretne lenni, aztán később talán tanul valami mást egyetemen, de gimi után rögtön semmiképp nem szeretne. A szülők szerint nem létezik olyan, hogy valaki megtanul egy szakmát, dolgozik, aztán majd jár egyetemre, mert szerintük kb esélytelen, hogy valaki feladja az önellátást és visszaüljön az iskolapadba, és így meg nem lesz semmi a "gyerekből".
2021. dec. 30. 15:28
 23/27 anonim ***** válasza:
95%
Nemcsak nappali tagozat létezik. Sokan levelezőn tanulnak úgy, hogy mellette dolgoznak és/vagy gyereket nevelnek stb. Nem a szülők egoját kéne felhízlalni.
2021. dec. 30. 15:37
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Én elfogadnám és támogatnám bármilyen iskolába is akarna menni ,mivel ő tudja mivel szeretne foglalkozni (épp akkor,aztán ez később rengeteg embernél változik,nincs ezzel semmi gond,én 28 évesen találtam meg magam anno,mások meg még később) . Abból még soha semmi jó nem sült ki,hogy egy 17-18 éves embert belekényszerítettek a szülei valamibe amit nem akart. Mondjuk az én gyerekeimet ha akartam sem tudtam volna,nem engedélyt kértek,hanem megmondták hová felvételiznek és kész, én pedig örültem és támogattam őket .Állj ki magadért , semmi értelme elkezdeni valamit amit a felénél abbahagysz vagy végigstresszelsz 3-4 évet és utálod az egészet
2021. dec. 30. 17:06
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Támogatnám!
2021. dec. 30. 17:24
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Én szülői nyomásra elvgéeztem egy egyetemet, és a szakomban egyetlen másodpercet sem dolgoztam, mert utálom.

Azon kívül, hogy elcs.sztem 4 évet az életemből a semmire, nem volt sok értelme. Azóta dolgoztam gyárban (még ott is jobb volt, mint a szakmai gyakorlat a suliban), mosogatóként, bébiszitterként, most állatmenhelyen...

Örülj neki, hogy a lányodnak van motivációja.

2021. dec. 31. 08:18
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Én diplomásként mondom, hogy amennyiben nem vmi "100% porfogó papír" jellegű szakmát választ, én támogatnám. A lényeg az, hogy legyen egy olyan munkája, amit nem utál, és meg tudjon belőle élni (főleg manapság azért egy jó szakmával nem kell lehúznia magát a WC-n az illetőnek és nem veri az éhkoppot); az nem hátrány, ha érdekli is és jó is belőle, SŐT.

De hát a kérdésben szereplő szülők nem biztos, ha már gimi előtt is erőltették.

2022. jan. 3. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!