Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadnátok, ha a lányotok...

Hogy fogadnátok, ha a lányotok gimnázium után nem a felsőoktatást választaná, hanem inkább szakmát tanulna?

Figyelt kérdés
Azután, hogy a megye egyik legjobb gimnáziumába járt, elég jó eredményei voltak végig, több versenyen volt eredménye. Szóval nem az áll fent, hogy valószínűleg úgyse vennék fel/nem állná meg a helyét, hanem ő maga döntött így. Egyébként nyolcadik után anno ugyanazt a szakmát akarta tanulni, csak szülői nyomásra nem szakgimibe, hanem gimibe ment.
2021. dec. 30. 10:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
96%
Hát nálunk ez történt a nővérem esetében, még 30 év múlva is fel-feljött a téma. Szóval nehezen viselték a szüleim. De hát ha őt az a szakma érdekli, akkor mit lehet tenni? Ha ő nem olyan, hogy belefog valamibe aztán megunja, aztán másba, azt is megunja stb akkor én elengedném, csináljon amit akar.
2021. dec. 30. 10:41
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Az ő dolga, később is mehet egyetemre.

Bár, ha valami extra nagy fæszság, akkor azért megpróbálnám lebeszélni róla.

Milyen szakma?

2021. dec. 30. 10:42
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
Menjen és csinálja meg a szakmát. Komolyan az ilyeneket nem értem. Az még félig oké, hogy 14 évesen nyitva akartátok hagyni az opcióit, de itt most egy felnőttnek akarjátok megmondani, hogy mit csináljon. Menjen, próbálja ki, gondolom nem olyat akar, ami van egyetemen is. Pl tényleg hülyeség lenne mérnök kar helyett technikusi okj-t szerezni, de csomó jó szakma van.
2021. dec. 30. 10:46
 4/27 anonim ***** válasza:
95%

Nincs ezzel semmi gond

Ha akar szakmat tanulni akkor tanuljon azt

Kesobb is mehet meg egyetemre ha meggondolja magat

Nem ertem miert kellene mindenkinek egyetemre menni

2021. dec. 30. 10:58
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm végigszenvedte a jogot. Majd átvette nyáron a diplomáját, szeptemberben pedig elkezdte a kozmetikusképzést (nem tudom a pontos nevét).
2021. dec. 30. 11:06
 6/27 anonim ***** válasza:
95%
Egy jó szakmával többet kereshet mint egy diplomás. Az a lényeg hogy ne egy tingli-tangli szakma legyen. Ha nem tetszik neki, még mehet egyetemre utána.
2021. dec. 30. 11:10
 7/27 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell mindenkinek egyetemre menni, sőt manapság már egy jó szakmával többet fog keresni, mint diplomával, sokkal hamarabb. Nem tudom, hogy a lányod melyik szakmát szeretné, de biztosíthatlak, hogy sokkal jobban jár. 1. Hamarabb fog pénzt keresni. 2. Több pénzt fog keresni. 3. Ő maga osztja be az idejét, mikor dolgozik, szabadság. 4. Minél többet dolgozik, annál többet keres. 5. Ha ezt szeretné csinálni, akkor végigszenvedhet pár évet az egyetemen, de úgy is utálni fogja, később szakmát fog tanulni.
2021. dec. 30. 11:22
 8/27 anonim ***** válasza:
93%
Simán mehet még egyetemre, ha 10 év múlva úgy dönt, hogy jobb lenne az.
2021. dec. 30. 11:22
 9/27 anonim ***** válasza:
93%
Én diplomásként gyárban dolgozok, igaz nem operátor. Kétszer annyit keresek, mint a szaktársaim. Ma már nincs akkora jelentősége a papírnak.
2021. dec. 30. 11:28
 10/27 anonim ***** válasza:
92%

"Ma már nincs akkora jelentősége a papírnak."

De igen, csak nem mindegy milyennek...

2021. dec. 30. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!