Az mennyire számít normálisnak, hogy egy 30 fős nyelvi tagozatos gimis osztályból 9-en mennek felsőoktatásba?
Nálunk sima gimi volt, a társaság vegyes, voltak erősebbek és gyengébbek is, mégis csak 1 ember nem ment egyetemre a 24ből..
Pontok alapján a szórás 490 és 410 körül alakult. Értelemszerűen aki az erősebb az inkább 440 felett teljesített és 7-8 ember volt alatta.
Szerintem nem értételen a diploma, főleg hogy valami nem is lehetsz diploma nélkül. Inkább az odajárókat és magát az iskolát minősíti az, hogy nem akarnak továbbtanulni..
Na akkor jól érzékeltem, hogy ez nem az átlagos szint.
De egyébként mindenki tudja 3 ember kivételével minek akar tovább tanulni, tehát hiába szakképzésbe megy valaki, van mindenkinek konkrét terve.
A legdurvább, hogy van egy osztálytársam aki 4-es, 5-ös átlaggal kamionozni megy :D
Ezen lepődtem meg a legjobban. Mindig tanul, készül órákra és mégis. Pont belőle nem néztem volna ki.
De valószínűleg van oka, hogy ezt választja. Éhen biztos nem fog halni legalábbis :D
Erősebb gimibe jártam (bár azóta romlik a színvonal, sőt míg ott voltunk is éreztük..), ahol 34-en voltunk nyelvi tagozaton. Egy valakit meghúztak érettségin, de csak 24-en mentünk továbbtanulni..
Akik nem mentek ők vagy meggondolták magukat, és be sem iratkoztak, vagy a szülői vállalkozásba segítenek be, vagy inkább dolgozni mentek.
A gimnáziumban, ahol most tanulok, minden évben négy osztályt indítanak el.
Ezek közül egy nyolcosztályos, kettő négy esztendő alatt elvégezhető és egy öt évfolyamos képzés.
A Mi osztályunkban, a nyelvi előkészítősöknél (emelt óraszámú Német és Angol nyelv) a társaság nagy része nem szeret tanulni, sőt ritkán is végzi ezt a tevékenységet, viszont néhányan majdnem egész nap tanulnak.
Tőlünk a csapat több tagja is egyetemre vagy főiskolára szeretne jelentkezni, egyesek még nem döntöttek, illetve kevesebb, mint a gárda fele nem kíván további tanulmányokat folytatni vagy szakgimnáziumban (korábban szakközépiskolában), esetleg szakiskolában oktatott munkát sajátít el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!