Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Könnyebb az élete a haveromnak...

Könnyebb az élete a haveromnak mert szüleinél lakik?

Figyelt kérdés

Már 38 éves és családot nem akar és szüleivel lakik. Tudom hogy alacsonyabb a fizetése és mindig mindenre van pénze, most vett egy 6 millás autót.

Én egy 20 éves skodával járok és eléggé meg kell néznem mire költök, albi elviszi eléggé a fizut, sokszor nehéz úgy érzem... lehet neki könnyebb az élete emiatt?

2021. dec. 27. 21:48
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
68%

#30 oké, megtaláltad a lényeget a szavakon lovaglással. De végül is igazad van.

Éshamár... ha egy nagy családi házat tartanak fönn hárman az anyagilag megterhelőbb lehet, mint egy havannai 28nm-es luk, tehát nem állja meg a helyét a kijelentésed. Ahogyan a "más szempontból" nehezebb sem, mert egy pici lukban egyedül forogni sokkal nehezebb, mint egy tágas, esetleg reprezentatív családi házban, vagy, ha pl. a tetőtér/felső emelet külön bejáratúvá van elszeparálva. Tehát erről ennyit, hogy jobb vagy rosszabb (nehezebb vagy könnyebb) szülőkkel együtt vagy külön. Arról nem beszélve, ha a szülők szuper környéken élnek onnan azért még nehezebben költözik el bárki józan ésszel, főleg, ha a saját fizujából sokkal rosszabb környékre telne csak.

2021. dec. 28. 12:41
 32/33 anonim ***** válasza:
85%

24

Szerencse hogy nem vagyunk egyformák! :) Ha neked az a célod az életben, hogy ki tudd vegetálni majd az albérletet vagy a 20-30 éves lakáshiteled, hát tessék! A te életed és te döntésed, de én inkább élvezem az életet! A fél világot bejártam már, van két autóm, síelni járunk, a számlámon pedig több mint 8 millió forint és mindez miért? Mert nem kellett hitelt és/vagy albérletet fizetnem,elég volt a rezsibe beszállnom. Amúgy is csak aludni járok haza, szóval nem is zavarjuk egymást a szülőkkel, ráadásul teljesen külön vagyok. Enyém az emelet, az övéké a földszint. Kábé olyan a házunk, mint egy többlakásos ház. A férjem sem zavarja, hogy itthon kell laknunk, mivel ő is tud így spórolni. :) Ha pedig úgy döntünk, hogy külön szeretnénk menni, nem mindegy, hogy van önerőnk (mivel neki is van megtakarítása) és nem kell majd annyi hitelt sem felvennünk,de ameddig ilyen árak vannak, addig inkább maradunk. Majd ha kipukkan az ingatlanlufi vagy majd ha bebuknak a hitelek akkor veszünk/építünk házat és külön megyünk :)

Ha valakinek nem jó a kapcsolata a szülőkkel, nincs hely, vagy mindenáron külön akar menni, akkor tegye, de csak azért, hogy idegenek ne nézzék le, hát azért biztos nem költöznék és fizessek vagyonokat albérletre vagy hitelre :D

2021. dec. 30. 11:32
 33/33 anonim ***** válasza:
91%

"Ha valakinek nem jó a kapcsolata a szülőkkel"

Szerintem legtöbbször leginkább ez az oka a mielőbbi szétköltözésnek (csak persze ezt nem olyan szívesen vallják be az érintettek - talán még saját maguknak sem).

2021. dec. 30. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!