Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Könnyebb az élete a haveromnak...

Könnyebb az élete a haveromnak mert szüleinél lakik?

Figyelt kérdés

Már 38 éves és családot nem akar és szüleivel lakik. Tudom hogy alacsonyabb a fizetése és mindig mindenre van pénze, most vett egy 6 millás autót.

Én egy 20 éves skodával járok és eléggé meg kell néznem mire költök, albi elviszi eléggé a fizut, sokszor nehéz úgy érzem... lehet neki könnyebb az élete emiatt?

2021. dec. 27. 21:48
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
89%
a huszonévesek 43%-a otthon élt 2017-ben
2021. dec. 27. 23:30
 12/33 anonim ***** válasza:
34%

2-es vagyok, látom mindenki lepontozott, de én maradok a véleményemnél. Nem egy huszonéves, hanem egy 38 éves emberröl beszélünk, akinek még nem sikerült leválni anyukáról és apukáról. Én csak 22 éves koromig laktam otthon, de az is kibírhatatlan volt. Nem volt saját életem. Hiába jó a kapcsolat a szülökkel, véleményem szerint nem egészséges, meg kell tanulni leválni róluk. Hogy a kérdésben említett 38 éves férfinek ez nem sikerült, azt abból következtetem, hogy kérdezö szerint keveset keres, és mégis mindig mindenre, közte egy 6 millás autóra is van pénze. Ez nálam azt jelenti, hogy otthon nem kell költenie semmire, tehát a szülök tartják el. Gondolom anyuka mos-föz rá, tapasztalatom szerint (mivel volt ilyen mamahoteles párom egyszer) a fiúcska azt se tudja, mennyibe kerül egy kiló kenyér. A 6 millás autó pedig azt mutatja, hogy nem spórol, szóval külön költözni nem akar, megvárja, míg megörökli azt, ahol most lakik.

Egy darabig elmegy ez az inkább spóroljon, minthogy albérletre költsön-gondolkodás, amivel részben én is egyetértek, de azért 38 évesen már ott kéne tartni, hogy a megspórolt pénzböl vesz magának saját otthont.

A környezetemben is azt látom, hogy a szülök, akik felnevelték a gyerekeket, idösebb korukra kettesben akarnak lenni, a dolgukat elvégezték, élni akarnak és azon vannak, hogy a gyerekeket elindítsák a saját önálló életükre.

2021. dec. 27. 23:34
 13/33 anonim ***** válasza:
27%
7,8 még valószínűleg mama hotel lakó, ami már elég kellemetlen, mondhatni ciki. :D Inkább fizetek lakáshitelt, de önálló, független ember vagyok ahelyett, hogy egy szánalmas bohóc legyek...
2021. dec. 27. 23:53
 14/33 anonim ***** válasza:
97%
Nem nagyon lehet releváns választ írni. Mivel semmit nem tudunk az ismerősödről. Azon kívül hogy 6 millás autója van. Ha nem kell fizetnie semmiért a szülőknek, vagy legalább kevesebbet mint ha egyedül élne, plusz családja sincs akkor nyílván sokkal könnyebb és tud tartalékolni is. Egyébként hiába nagyobb a fizetésed ha neked mindent magadnak kell finanszírozni, neki meg hiába kevesebb ha tud tartalékolni mert nem kell annyit költekeznie. Egyébként miért lúzer? Mindenki úgy éli a saját életét ahogy akarja ettől senki nem lesz lúzer. Azért amilyen albérlet/ingatlan/építőanyag árak vannak egy átlag bérből élő, átlag módban élő, egyedülálló embernek elég nagy fejlövés egy saját otthon szerzése napjainkban. Függetlennek lenni nagyon jó érzés csak ha nem tudsz előre haladni az életbe akkor csak kínlódás és lehet boldogtalan vagy míg a “lúzer” boldog.
2021. dec. 27. 23:57
 15/33 anonim ***** válasza:
85%
7: Pontosan, ezek az emberek fognak 40 éves korukban is albérletben élni.. :D
2021. dec. 28. 00:07
 16/33 anonim ***** válasza:
89%

Mit jelent a szülővel lakás? Ikerház, emeletráépítés, két ház egy telken?

Milyenek a szülők? Rajta csüngenek, az említett barát is rajtuk csüng, vagy esetleg alig találkoznak?

Megannyi kérdés.

2021. dec. 28. 00:25
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszi, aki vergődik rajta hogy mekkora vesztes az csak a klasszikus jómagyar "fordítottan arányos az életszínvonal a mellénnyel" tábort gyarapítja. Nem minden kultúrában divat 18 évesen lelépni "mert hú de nem bírom a szüleimet, most megmutatom nekik".
2021. dec. 28. 00:47
 18/33 anonim ***** válasza:
25%

Én is külön költöztem amilyen hamar csak bírtam, pedig jó a kapcsolatom van a családommal. De kell a különlét, a saját élet. Anyagilag biztos könnyebb neki, de nem lennék a helyében.

Akik szerint ezt teljesen rendben van, kívánom nekik, hogy az ő gyerekük is éljen még velük 38 éves korában is.

Aztán majd jelezzenek már vissza, hogy milyen.

Mert azt gondolom, hogy mindenki azt szeretné, hogy a gyereke felnőttként önálló, önellátó legyen. És az otthon elő hasonló korúak inkább még mindig kisfiúk.

Bocsánat, a ritka kivételtől...

Egy rokonom 40 feletti férfi. Egy házban a szülőkkel, valamilyen szinten el van szeparálva, de az anyja nagyon azon volt, hogy költözzön már el, mert akkor még volt egy barátnője. Aki szintén otthon élt... (A csaj is 35+ volt.) De nem.

Pedig megtehették volna, a rokonéknak van másik tök üres lakásuk. Jobb a mamahotel.

Nem, ez nem normális. Akárki akármit mondd, ez nem az.

2021. dec. 28. 03:29
 19/33 anonim ***** válasza:
40%
Hát normális kapcsolata úgyse lesz a mamahotelben, főleg ha már ennyi éves. Normális nőnek nem kell ez.
2021. dec. 28. 06:53
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy gazdag, vállalkozó ismerősöm lakik otthon. Együtt csinálják vállalkozást apukajukkal. Semmi baj nincs velük, ott élnek a munkahelyen.

Aztán, amikor lett olyan kapcsolata akkor összeköltöztek.

Dr ugyanúgy pár is maradt otthon, gyerekkel már,nem egy helyen. Ellátják magukat, csak ott szeretnék lakni.

Vagy van olyan, aki ugyan elköltötött, önálló nagyon, ugye? Aztán a gyereket a nagyszülei nevelik, mert van baja a pár mindkét tagjának, szinvonaltalanul is élnek

2021. dec. 28. 08:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!