Mennyi pénzt adnátok egy gimnazista gyereknek zsebpénznek?
Januártól egy másik gimnáziumba fog járni, és mivel meszebb van, albérletben fog lakni, másik két fiúval.
Az albérletet és a rezsit mi fizetjük majd.
De ezen felül nyilván kell neki pénz ennivalóra, öltözködésre, pipere holmikra, írószerekre, költőpénznek.
Mivel csak két hetenként kár majd haza, havi 4 napot lesz itthon, akkor együtt szeretnénk lenni vele, ne akkor hurcoljuk vásárolni, vagy akkor küldjük hogy vegyen magának dolgokat.
Mennyit volna reális adni neki, most tölti a 18.évét, havi 30ezer forint ösztöndíjat kap, más családtag nem támogatja anyagilag.
A gimibe gyalog fog járni, mivel közel lesz.
Nem szeretnénk elkényeztetni, de azèrt ne szenvedjen hiányt semmiben.
Diakmunka
A lanyom es a fiam is dolgozik kozepiskola mellett
Havi 100-120e keresnek a Mekiben...
Emellett kituno tanulok
14-es
Ha rá van kényszerülve a család, akkor nyilván másként állunk hozzá a témához. Itt viszont szerintem egyértelmű, hogy nem erről van szó.
Ha viszont a szülők tudnák biztosítani a gyereknek azt a pénzt, amit megkeres, akkor szerintem szemétség munkára kényszeríteni évközben(nyári munka megint más). Gratulálok a gyerekeidnek, biztosan nagyon ügyesek, de száz százalék, hogy ki vannak durván merülve. Annyira, amennyire egy tizenévesnek nem kéne.
Én gimiben már 15-16 éves koromtól fogva dolgoztam szünetekben, hétvégente. :D
17 éves koromtól meg már délutáni műszakban is. Mi sem voltunk rászorulva, de nem akartam anyámék nyakán lógni. És tényleg, nincs a közelben egy kollégium? Az sokkal előnyösebb lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!