Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet, hogy csak idő kell...

Lehet, hogy csak idő kell anyukámnak?

Figyelt kérdés

Nem rég, kb 2 hete mondtam el anyukámnak, hogy a nőket is szeretem. Párom is van, de távkapcsolatban élünk lassan 2 éve. Anyukám jól fogadta, azt mondta, hogy elfogad és szeret, mert a lánya vagyok, csakis a boldogságom számít. Viszont kb 10x elmondta, hogy ne híreszteljem (egyébként sem szokásom, a szexulitásomról és a páromról sem szoktam beszélgetést kezdeményezni, nem dörgölöm senki orra alá) és még bármi történhet. Az utóbbit azóta is mondja. Szerintem ezzel arra akar célozni, hogy még szakíthatunk és akkor biztosan összejövök egy férfival, összeházasodunk, gyerekeink lesznek, stb. Nekem ez nem tartozik az életcéljaim közé, nőkkel sokkal kompatibilisebbnek érzem magam, és imádom a barátnőmet.

Persze, hozhat bármit az élet, de úgy érzem, hogy anyukám ellenünk van, nem támogat engem és a páromat, pedig nagyon szeretjük egymást. Ma is felcsillant a szeme, egyből jobb kedve lett, amikor apukám megemlítette, hogy majd ha nekem "uram" lesz, én pedig kijavítottam, hogy nekem az ilyen típusú férfiak nem jönnek be, az alázatosabbakat jobban kedvelem.

Csodás barátnőm van és ha férfi lenne, anyukám már biztosan kérdezgetné, hogy na ugyan mikor házasodunk már össze. Tudom, hogy a másságom még eléggé friss hír anyunak (bár sejtette), de nekem ez nagyon rosszulesik. Ha csakis a boldogságom számít, akkor miért várja ennyire, hogy szakítsunk? Vagy lehet, hogy csak idő kell még neki? Tudnék valamit tenni?

20 éves vagyok.

2021. dec. 24. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem elfogadja ő, te viszont azt fogadd el, hogy nem akkora boldogság neki, hogy nem lesz unokája.
2021. dec. 24. 21:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül lehet még unokája, csak a gyereknek/gyerekeknek nem valószínű, hogy lesz apja. Viszont ha valamikor úgy döntök, hogy gyermeket vállalok, akkor nem anyukám miatt fogom tenni 🤷🏻‍♀️
2021. dec. 24. 21:31
 3/8 anonim ***** válasza:
5%
Én pasiként maximálisan tisztelem a leszbikusokat. Ugyanúgy ők is a phuntzee-t szeretik.
2021. dec. 24. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem két dolog miatt aggódik, az egyik az unoka, a másik a többi ember véleménye. Ha az unoka tekintetében meg tudod nyugtatni, ahogy itt leírtad, akkor szerintem idővel megtanulja lexarni a többi ember véleményét, ehhez szerintem idő kell neki. Jó jel, hogy elfogad, szeret, ez jó kiindulási alap, adj neki időt.
2021. dec. 24. 21:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Idö mindenképp kell neki, mert még nem igazán jutott dülöre.
2021. dec. 25. 00:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hanem fogadna el akkor nem bíztat. Nem csak az az elfogadás, ha belül is egyetért, sőt az nagyobb elfogadás ha úgy támogat, hogy közben nem tetszik neki a dolog.
2021. dec. 25. 01:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én lassan 7 éve vagyok együtt szeretetben, boldogságban a párommal és lassan kezdik elfogadni. Nekem anyukám ugyanez volt. Csináljam, ami jól esik, de senki meg ne tudja. Az akkori párjának 4 év után mondta el, hogy lánnyal vagyok együtt..

Azt biztosan tudom, hogy unokát nem szeretne.

Amit ezzel mondani akarok, hogy édesanyám elég hideg nő, de idővel neki is sikerül elfogadnia és örülni nekem. Neked is kitartást és türelmet kívánok. Ha látja, hogy boldoggá tesz a párod és biztonságban vagy mellette, ő is meg fog békélni.

2021. dec. 25. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Félt.A nagyar társadalom nem a másság elfogadásáról híres.Sok az önjelölt "mélymagyar" akik márcsak azért összevernek bárkit,mert szivárványos táskát visz...
2022. júl. 29. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!