Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor és hogyan lenne érdemes...

Mikor és hogyan lenne érdemes a szüleimnek elmondanom, hogy akit egy jó barátnőmként mutattam be nekik, az valójában a párom?

Figyelt kérdés

Azonos nemű párkapcsolatban vagyok. A párommal nyáron jöttem össze, vagyis kb. fél éve vagyunk együtt. Szüleinknek már bemutattuk egymást, de mivel mindkettőnk családja elég homofób, azt nem mondtuk meg, hogy egy pár vagyunk, úgy tettünk, mintha barátnők lennénk. A párom a napokban elmondta a saját szüleinek, hogy járunk, és elég nagy botrány volt belőle, a szülei azt mondták, ezzel tönkretette nekik a karácsonyt. Eredetileg én is úgy terveztem, hogy elmondom itthon még az ünnepek előtt, de most kicsit elbizonytalanodtam, mert az én szüleim ráadásul nemcsak simán homofóbok, hanem vallásosak is, az agresszívan térítős fajtából. Félek, hogy ők is cirkuszolni fognak, ha elmondom, és elrontják vele az ünnepeket. A párom azt mondja, ő megérti, ha én még várni szeretnék, mert szerinte sem könnyű eset a családom, de már nem szeretném én se tovább húzni, mert lassan tervezzük majd az összeköltözést. Már rég nem a szüleimmel élek, úgyhogy olyan nem lesz, hogy kidobnak és nem lesz hová mennem, csak szeretném, ha nem menne tönkre az ünnepi hangulat és a családommal való kapcsolatom amiatt, hogy elmondom, hogy szeretek valakit. Esetleg van itt olyan felhasználó, aki hasonló helyzetben van? Ti hogy oldottátok meg?

A normális válaszokat előre is köszönöm szépen! Azt már előre elmondom, hogy aki homofób kommentet akar írni, az fölöslegesen pocsékolja az idejét, egyrészt nem fogok reagálni rá, másrészt nyíltan homofób család mellett nőttem fel, nem tudtok semmi olyat írni, amit ne hallottam volna már legalább egyszer életem folyamán :D

2021. dec. 22. 17:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%
Én nem tenném tönkre az ünnepeket. Megérteni és elfogadni úgy sem fognak, ha jól sejtem...
2021. dec. 22. 18:32
 12/24 anonim ***** válasza:
84%
Felesleges elmondanod. A vallásosok többsége korlátolt, primitív, intoleráns. Ennyi erővel a falnak is beszélhetsz.
2021. dec. 22. 18:33
 13/24 anonim ***** válasza:
82%

Ha ugy szeretnel emlekezni a karacsonyra innentol kezdve, hogy mekkora botrany es veszekedes volt, akkor mondd el. Mert a vallaskarosultaktol jora ne szamits.

Ha nem, akkor ne most. Persze en se bujkalnek orokre, foleg, ha nem elek mar veluk, de nem karacsonykor mondanam el.

2021. dec. 22. 18:43
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

10# És lám, lő a primitív, aki még azt se tudja felfogni, hogy homoszexuálisnak lenni NEM NEVELTETÉS kérdése..

Bölcsebb maradtál volna, ha csendben vergődsz..

De gondolom most fene büszke vagy kanapéharcos 👏

2021. dec. 22. 19:17
 15/24 anonim ***** válasza:
98%
Inkább várj még jövőhétig, ezen a pár napon már úgyse múlik semmi és legalább nyugodtabban fog telni a karácsony.
2021. dec. 22. 19:51
 16/24 anonim ***** válasza:
81%
6, 10, mikor bukkansz fel legközelebb? Gondolom egyedül telnek az ünnepek, azért vagy ilyen nyomi :D
2021. dec. 22. 19:57
 17/24 anonim ***** válasza:
11%
Na, jól van, megvolt mára is szerencsére a napi keresztény-fikázás, de legalább békében hajthatjuk álomra fejünket, mi a világ toleráns, elfogadó, haladó és empatikus fele.
2021. dec. 22. 20:01
 18/24 anonim ***** válasza:
81%

Semmivel sem rosszabb alkalom megmondani, mint máskor.

Ha téged szeretnek, és nem valami hamis képbe szerelmesek, elfogadják.

….good luck nektek! :)

2021. dec. 22. 20:17
 19/24 anonim ***** válasza:
89%
Költözés előtt mondanám el nekik, akkor hiába papolhatnak neked, ha nem kell majd meghallgatnod. Amúgy sosem értettem, hogy egy szülőnek hogy nem tűnnek fel az ilyenek, legtöbbször a titkolózás ellenére is szembetűnő, csak nem akarják észrevenni vagy nem jó szülő-gyermek kapcsolat.
2021. dec. 22. 20:22
 20/24 anonim ***** válasza:
88%
Ha teljesen önálló vagy, jól keresel és van egy rakat tartalékod, akkor mondod el, amikor akarod, mert úgy sem tudnak már sakkban tartani. Én elkezdenék járni nekem szimpatikus mentál higiénés szakemberhez a helyedben, mert egy ilyen családban ezt felvállalni elég necces és valószínűleg a tág családodban is egyedül maradnál.
2021. dec. 22. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!