Hogy fogadnátok ha a gyereketek azt mondaná hogy transz?
Az utóbbi időben azon gondolkoztam hogy coming outolnák anyukámnak transzként. Tudom hogy ez egy szülőnek nagyon megterhelő dolog lehet, ezért szeretném megkérdezni hogy nektek mennyire lenne nehéz ezt elfogadni, mennyi idő lenne feldolgozni,stb...
Ha van itt esetleg transz gyerek(ek)nek a szülője nagyon szivesen meghallgatnám hogy ő hogyan élte ezt meg, mert szeretnék egy jobb rálátást nyerni arra, hogy anyukámnak min kéne keresztül mennie
#49: a cisz és a heteró szavaknak nincs egymáshoz közük. Lehet valaki cisz és homoszexuális, cisz és heteró, transz és homoszexuális, transz és heteró.
A cisz azt jelenti, hogy az érzett (társadalmi) nemed egyezik azzal, amit születésedkor megállapítottak.
A transz azt, ha eltér. Ennek a nemnek nincs köze a biológiailag, orvosilag megfigyelhető elsődleges nemi szervekhez.
A szexualitás azt mutatja meg, hogy az érzett nemedhez képest milyen nemű emberekhez vonzódsz. A heterók az ellenkező, a homoszexuálisok a saját nemükhöz.
Egyik szó sem pejoratív.
#50: majd ha ezt tudod bizonyítani, akkor beszélhetünk róla. Jelen pillanatban konszenzus van az orvostudományban a témáról. Te egyszerűen hazudtál a lincseléses meséddel.
Nézd ha ismernélek, bemutatnálak normális pszichológusnak aki elmagyarázná neked mi a helyzet, de hála istennek nem ismerlek, az meg hogy ebben konszenzus van igaz is meg nem is, mondjuk úgy hogy kényszerített konszenzus, és nem, nem hazudok, bármennyire is fáj neked az igazság.
És tudom jól hogy hiába hoznék neked bizonyítékot vagy bármilyen példát egyből az lenne mindre a válasz hogy nem igaz vagy hogy kamu, annyira a saját igazadat akarod igaznak látni hogy a valóságot is inkább megtagadod.
Nincs ezen semmi meglepő a beteg elméjű emberek nyilván nem fogják elismerni hogy betegek.Tényleg sajnálom a hozzád hasonlókat, de ti harcoltátok ki hogy ne kutathassák a gyógymódokat az elmebajotokra.
Úgyhogy nyugodj meg nyugodtan megcsonkíthatod magad mert az úgy píszí.
Nem kell bemutass nekem senkit, hacsak nem a pszichológián végeztél, több pszichológust ismerek mint te. Egyikük sem veled ért egyet és a gődény-szerű pszichológusoddal, akit itt ajánlgatsz. Aki mellesleg kockáztathat valamit, ha nem a szakma elvárásainak megfelelően praktizál.
"tudom jól hogy hiába hoznék neked bizonyítékot"
De igen, örülnék, ha végre bizonyítékkal rukkolnál elő. Legalább egyet mondhatnál. Eddig nem sikerült, csak vádaskodsz és személyében támadsz másokat.
Beteg elméjűnek nevezel minket, gúnyosan öncsonkításra buzdítasz. Milyen ember vagy te?
50-es nekem kollégáim estek nekem mikor elmondtam erről a véleményem, pedig ők kérdezték. Én lettem a homofób stb. Holott nem gyűlölöm őket csak szimplán hiszem hogy a mai melegek nagy része nem is meleg( na itt is szabadkoznom kell nehogy leszóljanak). Van olyan ismerősöm aki saját bevallása szerint azért leszbi mert a nőktől nem fél ( minden férfi verte).
Na már most milyen dolog kikérni avéleményem aztán kirekeszteni csak mert nem egyezik az ő PC világukkal, ez miért nem kirekeszto, miért nem elnyomás? Ja csak egy sima hetero vagyok, akkor nem számít, engem nem kell megvédeni,meg lehet alázni mertbezzeg minket nem ér megkülönböztetés... szólok de igenis ér és folyton ha kimondanám a véleményem akkor is már szabadkozva kell tennem.
46-os voltam.
Nem értettük félre, egyszerűen mondtam, hogy számomra akkor lesz valaki hivatalosan is meleg, leszbi stb. ha több év után és pár kapcsolat(vagy csak egyéjszakás kaland) után jön erre rá. Nekem az nem számít ha egy kamasz mindenféle tapasztalat nélkül jelenti ki csak mert úgy érzi, mert több osztálytársam járt így és felnőttként rájöttek csak bizonytalan kamaszok voltak és saját magukon nevettek, aki viszont tényleg meleg volt az felnőttként is az maradt.
Persze ez a gondolatmenetem homofóbbá lett kikiáltva, ami azért nem igaz mert nem utálom őket csak van véleményem erről, miszerint nehéz eldönteni mikor bizonytalan kamasz, mikor teszi divatból és mikor tényleg meleg. Szerintem a mai világban nem olyan szintű a melegek elítélése mint világháború idején amikor táborba kerültek, ergó annak idején TÉNYLEG csak az vállalta be aki ténylegesen meleg volt, hisz ennek bejelentése igazi kockázattal járt( akár halál a táborban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!