Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám mindentől...

Mit tegyek, ha anyám mindentől eltilt, ami buli vagy alkohol?

Figyelt kérdés
Igazából jogosan aggódik, mert apám elitta az agyát a sok olcsó szesztől, de én direkt figyelek arra, hogy nevesebb márkájú alkoholt fogyasszak. Nem nagyon akar elengedni bulizni, Budapestre is alig akart elengedni az osztállyal még nyáron, mert tudta, hogy iszogatások lesznek. Tavaly például egy szilveszteri házi buliba sem engedett el. De a közeli kocsmát sem szívleli, ahova elég sok városi fiatal jár le beszélgetni, köztük több ismerősöm is. 18/F

2021. dec. 15. 20:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%
Őszintén le kell vele ülni beszélni, mást nem tudsz. Ha nem ért a szóból, akkor szép lassan kezdd el keresni az utad a függetlenség felé, mert az élet rövid ahhoz, hogy megmondják, hogyan éld. Azért jó tanácsként elmondom, attól hogy valaki s.eggrészegre issza majd magát melletted, neked még nem kell, kevés is elég hogy jól érezd magad.
2021. dec. 15. 21:11
 12/23 anonim ***** válasza:
15%

Tudod nem mindenki egy alomból való, egy szívsebész gyereke nyilván nem fog inni, max alkalomkor egy jó drága, negyed pohárka pezsgőt, viszont valakinek meg olyan a zenei ízlése, társasága amivel együtt jár akár a drog is, attól függ milyen a zene.

Gyógyszerfüggőség meg leginkább az orvosok hibája miatt alakul ki, hogy egy adott fajtán tartja hosszú ideig a pácienst, ahelyett hogy az is leállna, rendbe tenné az életét, és nem a gyógyszertől várna kedély javulást, ha meg nem szedi be elbőgi magát a wc-n is.

Az alkoholizmus alá veszik már azokat is a magyarok, akik hetente megisznak mondjuk 3-5 sört, igya ha felnevelt X gyereket, vagy jó fizetést visz haza, és nincs belőle ügy csinálva.

Nálunk unokabátyám nyugodtan kifőzheti a cefrét, és a több 10 liter pálinka felől maga rendelkezik, nem önti le hipóval az asszony mint más családoknál szokás...

2021. dec. 15. 21:18
 13/23 anonim ***** válasza:
94%
A neves márkájú alkoholtól is ugyanúgy alkesz lehetsz és ugyanúgy tönkre tesz.
2021. dec. 15. 21:18
 14/23 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem tök mindegy. Az alkoholizmus úgyis öröklődik, és hiába láttad, hogy az apádat tönkretette a szesz, téged is ugyanúgy tönkre fog. Nagyanyám is menekült gyerekkorában, amikor az apja részegen szétverte a házat, aztán mégis alkoholista lett ő is. Az ő utódai meg nem alkeszok, hanem kajafüggők...Ez van, anyukád törődjön bele...
2021. dec. 15. 22:07
 15/23 anonim ***** válasza:
60%
Kocsmába járnak a fiatal ismerőseid,igazán szomorú.Menj csak te is akkor,utánozzad csak apádat édesanyád nagy bánatára.
2021. dec. 15. 23:01
 16/23 anonim ***** válasza:
44%
Minél jobban tilt valamit egy szülő, annál jobban akarja majd a gyerek. Még ha 18 alatt lennél, megérteném, de ez így nyilván túlzás és semmi értelme. Max azt éri el vele, hogy majd full felelőletnül iszol, amikor csak lesz rá alkalmad. Megpróbálhatsz vele beszélni, de gondolom úgysem fog ez segíteni, szóval inkább legyél cseles és találd fel magad, hogyan tudod átvágni anyádat, viszont fontos, hogy ne legyél hülye, ne a hülyeségért taktikázz anyád hülyesége ellen. Ésszel igyál és szórakozz. De ha nincs ehhez szíved, mármint átvágni anyádat meg ilyenek, akkor majd jön az egyetem/munka, nem tudom mik a terveid, de a lényeg, hogy úgyis lassan kirepülsz a fészekből, és kiélheted magad, de légyszi, majd azt is ésszel tedd.
2021. dec. 15. 23:17
 17/23 anonim ***** válasza:
78%
Majd rájön magától pár év mulva hogy miért ilyen az anyja.
2021. dec. 16. 00:01
 18/23 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem is ülj le vele beszélgetni, mondd el neki, hogy kikkel mész, miket szoktatok csinálni, mit ittál stb. Ha továbbra is ellenkezik mondj nemet, vállald fel a véleményed. Előbb utóbb talán belátja, hogy alaptalanok a félelmei.
2021. dec. 16. 00:16
 19/23 anonim ***** válasza:
42%
Nézd meg az AZNAP ÉJJEL című sorozatot, majd köszönd meg neki!
2021. dec. 16. 03:03
 20/23 anonim ***** válasza:
67%
Mit tartozik rá, menj és szórakozz a haverokkal/barátnőkkel amíg fiatal vagy ne otthon ücsörögj. Nézd az én apám 42 évesen halt meg az alkoholtól, én 15 éves koromtól buliztam minden hétvégén péntek szombat, detoxra ittunk, jó volt, zenéltünk is és minden elmúlt. Nem is emlékszem mikor vettem alkoholt a számhoz annyira nem érdekel. Szóval intelligencia kérdése nem öröklődik az alkoholizmus. Jó, természetesen szart mi sem ittunk mert nem rókázni akartunk de nem is válogattunk.
2021. dec. 16. 04:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!