Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom apámat. Mit kezdhetnék...

Utálom apámat. Mit kezdhetnék a helyzettel?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, szüleimmel élek. Apám nárcisztikus, egy igazi féreg. Mindig mindenkit basztat, fenyegetőzik, csapkodja az ajtókat, összeveszik mindenkivel. Gyakorlatilag szekunder szégyenérzetem van miatta, ha haverok vagy munkatársak megkérdezik milyen a faterom. Mit tehetnék? Anyámmal felújítottuk a házat, belement többmillió forintunk, de már nincs hangulatunk vele élni, viszont az ő nevén van a ház. Soha a füvet nem nyírta le, nem adott bele semmibe.

Mi lehet erre a jó megoldás a költözésen kívül?

2021. dec. 11. 23:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
#10 A gyakori módi az az hogy ide jön minden szerencsétlen nyavalyogni ahelyett, hogy fogná magát és megoldaná a problémáit.
2021. dec. 12. 01:24
 12/19 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem próbáljátok elvinni pszichológushoz! Biztos gyerekkorában szerzett tapasztalatok miatt nem tud rendes kapcsolatokat apolni, az is lehet hogy depressziós, vagy túl sok stressz éri. Amikor valaki "tűneteket" produkál mindíg érdemes mögé nézni, hogy miért viselkedik ugy ahogy. Lehet hogy maximalistak vagytok anyáddal es olyan dolgokat vartok el tőle ami neki nem megy. Egyebként is nehéz valamiről véleményt alkotni úgy, hogy csak az egyik felet hallgatom meg. Lehet hogy az édesapád teljesen másképp mondaná el a dolgokat ahogyan ti látjátok. Szóval , azt fogalmaztad meg hogy te meg az anyukád akik pénzt öltetek a lakásba. Valóban semmit sem adott bele apád??? Mi a foglqlkozása, miöta viselkedik így?
2021. dec. 12. 06:04
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Önmagával van baja apukádnak. Az enyém is kb. hasonló, erősen toxikus beállítottságú. (Istenverése vagyok neki, feljelent "becsületsértésért", bolondokházába való vagyok, stb.)

Úgysem hatnak rá semmiféle okos észérvek, csak követelőzni tud, meg olyan elvárásokat támasztani, amihez kb. semmi köze... sem anyagilag, sem erkölcsileg nem támogatott életem közel 50(!) éve alatt. Alig láttam gyerekkoromban, nemigen beszélt velem.

Felettem is ítélkeznek egyesek, hogy miért nem engedem magamhoz közel, stb. (Második feleségével él, jó sok kilométerre.) Én szépen elsorolom, hogyan viszonyul hozzám. Általában köpni-nyelni nem tudnak az okoskodók.

Az meg csak hab a tortán, hogy édesanyám temetésébe EGY FILLÉRT NEM ADOTT VOLNA!!! Azt pedig nem fogom hallgatni sohasem tőle, hogy édesanyám életében "milyen" volt szerinte... rossz értelemben minősíteni nem engedem senkinek soha az IGAZÁN ÖNFELÁLDOZÓ édesanyámat!!!

2021. dec. 12. 07:49
 14/19 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező: szerintem annak lenne értelme, ha tényleg elgondolkoznál az elköltözésen. Vagy a családsegítő szolgálatnál kérnél segítséget.

A szociális munkások talán segíthetnek, persze én soha nem voltam AMÚGY IGAZÁN elégedett ezzel a "sóhivatallal". Elfogultak és részrehajlóak is lehetnek egyes munkatársak értelmetlenül a "vétkesebbik" családtaggal kapcsolatosan. Szóval nem egyszerű.

Megértelek anyukáddal kapcsolatban. De ha már 24 éves elmúltál és férfi vagy - kb. erre következtetek a lakásfelújítással kapcsolatban - akkor egy nagyon kicsit lépned kellene az önállóbb élet irányába.

Egy másik társat kellene találnod anyukádnak. A szüleid egymás közötti viszonyáról viszont semmit nem írtál, így elég homályosak a részletek a számomra. Ők hogyan, milyen módon érintkeznek egymással?

14-es válaszoló voltam.

2021. dec. 12. 07:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
11 #mert ez az oldal erre van.
2021. dec. 12. 09:21
 16/19 anonim ***** válasza:
84%
Bármily hihetetlen ha nem tudsz segíteni nem írsz. Ha ott van , a kérdésben "hogy költözésen kivül" akkor nem írod oda hogy költözz el. Miért ne kérhetne az ember egy anonim oldalon segítséget? értem én hogy nem tudszs aegíteni de akkor nem írsz.
2021. dec. 12. 09:22
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
9 hónapos terhességre mi a jó megoldás szülésen kívül, 17-es?
2021. dec. 12. 09:28
 18/19 anonim ***** válasza:
84%
nem tudomk , de nem is írok oda
2021. dec. 12. 09:31
 19/19 anonim ***** válasza:
51%

Egy fix kérdező.

Ha lelépsz, széthullik minden, és lehet még anyukád is az utcára kerül.

Végül nincstelenek lesztek, mert apádnak mindegy, ahogy az enyémnek is mindegy volt az a 8 milla.

Pedig már a második diplomám lehetne meg, helyette kezdhettem az élet iskoláját a piacon hajnaltól estig, aztán meg a gyárba 3 műszakba, félévet meg kocsiba csöveztem nyáron mire összejött az albérletre a kaució.

Én a lelépésemmel elbuktam két ingatlant, meg 5 milla kápét.

Ez volt 20 éve.

Most úgy 50 millióval előrébb tartanék így közel a 40 hez.

2021. dec. 16. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!