Jogosan haragszom rá?
"Eddig is automatikusan utalta anya, azt hittem, ez egyértelmű volt." Akkor semmi megalapozott indoka nem volt, hogy megszüntesse a gyerektartást, hacsak nem akart utánad pontosan 0 Ft-ot fizetni.
"Kicsit áldozathibáztató a hozzáállásod" Így van.
Ha gyerektartás megszüntetése miatt kérik a papírokat, akkor az azt jelenti, hogy nem akar az illető többet fizetni gyerektartást. Sem így, sem úgy. Pont.
"mert gerinctelen nem leszek, hogy visszatartsam a papírokat" Magyarázatot kérni nem gerinctelenség, áldozattá válni naivitás. De tudod az első pofon a legnagyobb. A többit lassan megszokod.
Látszólag kioktatni azért oktatlak, mert nekem látszólag véded apádat, aki 1. gerinctelenül járt el, 2. kevesebbet adott neked, mint a tesóidnak.
Én tuti megmondanám neki, hogy a kétkulacsosság nem férfias jellemvonás. Ha utólag, akár egy összegben ki is fizeti az összeget, azzal sincs a dolog teljesen elintézve, mert az 99%, hogy önmentegetés, és csak 1%, hogy megbánás.
Az volt az indoka, hogy a három gyerek után még mindig vonták a pénzt, pedig csak utánam lett volna jogos levonni. gondolom, elege volt már abból, hogy a felnőtt gyerekei után eltűnik 105e a számlájáról. A visszavont tartás után csak nekem küldte volna el a 35 e-t. Egyébként miután a testvéreim végeztek, anya az ő részüket is nekem küldte el ( nem egészében, de 100e-t utalt havonta).
Amikor az automatikus levonás megszűnt apa számlájáról, ő nem utalt, pedig ezt ígérte, és ezért felesleges engem ekézni. Ha te gerinctelen lettél volna, és fillérekért (35e) megakadályoztad volna a lepapírozást, az téged minősít. Simán rosszindulatú vagy, amikor empatikus is lehetnél. Meg mi az, hogy első pofon? Mindkét szülőmtől tapasztaltam már gerinctelen húzásokat, de az élet nem ennyire fekete és fehér, mint ahogy beállítod. Rohadtul meg lehetsz keseredve.
Visszatérve a témára:
megmondtam neki a dolgot, emiatt nem keres kb. egy hónapja. Az volt a válasz, hogy jól keresek, szóljak, ha annyira kell a pénz, és segít. (=nem szorulok rá, az igazságérzetem miatt kértem el).
úgy szólt a megállapodás, hogy anyám és apám egyformán utalnak, szóval vitatkozhatnék azzal, hogy anyám kvázi hozzátette az ő részét, de nyilván többet utalt, szóval igen, ez lehet mögöttes ok.
ezt így érvként nem mondta apám, amikor vitatkozott velem a pénzről, de simán lehet, hogy így gondolkodik.
nagyon szarul esik egyébként, hogy nem keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!