Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy a testvérem...

Mit tehetnék, hogy a testvérem ne rontsa el mindenki karácsonyát?

Figyelt kérdés

A semmiből a testvérem bejelentette, hogy nem jön haza karácsonyozni a szülőkhöz. Oka nincs rá tulajdonképpen, nem jön és kész (azt mondja, messze van és nincs kedve utazni. Az anyósa kedvéért 1 héttel karácsony előtt megtesz egy még hosszabb utat, ezt tudjuk). Anyu azóta egyfolytában sír, nem lehet megvigasztalni. Ez az egyetlen nap az évben, amikor együtt van a család, neki ez nagyon fontos, 3 napig főz rá. Egész életünkben a lehető legtöbbet adta nekünk, bármit tettünk, ő mindig kiállt mellettünk. Nem érdemli meg, hogy ennyire semmibe vegyék a kérését.

A testvéremet nem tudom meggyőzni. Így viszont egészen biztosan tönkremegy mindenki ünnepe, mert megszakad a szívem Anyu szomorúságába, apánk pedig már most tombol dühében.

Mit tehetnék, hogy jobb legyen, ha a tesóm tényleg nem jön el? (Ő és én is felnőttek vagyunk, külön élünk, másik városban.) Az nem megoldás, hogy menjünk mi.

2021. dec. 6. 18:44
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

"Érdekes látni, mennyien adnak igazat a testvéremnek."

Persze, mert mi nem ismerjük a kontextust, csak ezt az egy problémát, hogy nem akar jönni, és azt teljesen meg lehet érteni.

"a lelkem mélyén én is a hátam közepére kívánom, de nem tudom megtenni, hogy nem megyek el"

Na, innen fúj a szél. Emberi dolog, ne aggódj. Téged is teljesen megértünk.

Oda kell állnod a szülők elé, hogy "Anya, apa, vagy az egész karácsony arról szól, hogy egyikőtök sír, másikótok ordít, vagy normálisan összegyűlünk szeretetben. Nem a tesóm teszi tönkre, hanem ti, azzal, hogy így viselkedtek. Ezek után nem csoda, hogy nincs kedve jönni, lassan már nekem sem lesz. Úgyhogy légyszíves szedjétek össze magatokat."

2021. dec. 7. 13:52
 32/33 A kérdező kommentje:
Igazatok van, köszönöm!
2021. dec. 7. 19:14
 33/33 Savlekotő ***** válasza:
91%

Nem a tesód a probléma hanem hogy nálatok bolondok háza van,csoda h lelépett és ünnepre se akar jönni, Anyád mártír apád idegbeteg a tesód felnőtt önálló életet él. Majd te is átéled mikor élnéd az életed ők meg visítanak

tombolnak feletted..

2021. dec. 13. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!