Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy a testvérem...

Mit tehetnék, hogy a testvérem ne rontsa el mindenki karácsonyát?

Figyelt kérdés

A semmiből a testvérem bejelentette, hogy nem jön haza karácsonyozni a szülőkhöz. Oka nincs rá tulajdonképpen, nem jön és kész (azt mondja, messze van és nincs kedve utazni. Az anyósa kedvéért 1 héttel karácsony előtt megtesz egy még hosszabb utat, ezt tudjuk). Anyu azóta egyfolytában sír, nem lehet megvigasztalni. Ez az egyetlen nap az évben, amikor együtt van a család, neki ez nagyon fontos, 3 napig főz rá. Egész életünkben a lehető legtöbbet adta nekünk, bármit tettünk, ő mindig kiállt mellettünk. Nem érdemli meg, hogy ennyire semmibe vegyék a kérését.

A testvéremet nem tudom meggyőzni. Így viszont egészen biztosan tönkremegy mindenki ünnepe, mert megszakad a szívem Anyu szomorúságába, apánk pedig már most tombol dühében.

Mit tehetnék, hogy jobb legyen, ha a tesóm tényleg nem jön el? (Ő és én is felnőttek vagyunk, külön élünk, másik városban.) Az nem megoldás, hogy menjünk mi.

2021. dec. 6. 18:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
89%
El kell fogadni a döntését.
2021. dec. 6. 23:46
 22/33 anonim ***** válasza:
80%
A szüleid rontják el azzal, amit művelnek. Sírás, ordítás és a többi. Tesódnak joga van a saját döntéseihez. Nektek ezt el kell fogadni. Látszik, hogy lenézed őt, ahogy írsz róla(bezzeg az anyósához megy, putriban él, kölcsönkér)... Legyél te az aranygyermek, majd beragyogod anyádnak a karácsonyt.
2021. dec. 7. 06:24
 23/33 anonim ***** válasza:
87%
Tehát tulajdonképpen a hata közepére kívánja mindenki, leszóljátok az otthona miatt, aztán csodálkoztok, hogy nem megy.
2021. dec. 7. 06:30
 24/33 A kérdező kommentje:

A kérdés arról szólt, hogy én mit tehetnék, hogy anyánknak jobb legyen. Erre az a válasz, hogy fogadjam el, hogy nővérem nem jön. De nem ez volt a kérdés! Én elfogadom. Attól még a mártír anyánkat én fogom nézni, ahogy sír és szomorú. Én ez ellen akarok tenni és ehhez kértem segítséget. Akik adtak, azoknak köszönöm.

Érdekes látni, mennyien adnak igazat a testvéremnek. Én csak azt látom, hogy mennyire kihasználja a szüleinket, hogyan uszítja egymás ellen őket, sokszor szándékosan. Amikor meg neki kéne tennie valamit, amihez nincs kedve, hátat fordít.

Megértettem, hogy miért nem jön és ezt köszönöm nektek. Igazatok van, nem a szeretetről és a harmóniáról szólnak ezek az alkalmak. Talán azért fáj ez az egész, mert a lelkem mélyén én is a hátam közepére kívánom, de nem tudom megtenni, hogy nem megyek el. Talán ezért vagyok olyan dühös.

2021. dec. 7. 08:30
 25/33 anonim ***** válasza:
93%

"Attól még a mártír anyánkat én fogom nézni, ahogy sír és szomorú. Én ez ellen akarok tenni és ehhez kértem segítséget."

Én megadtam azt gondolom. Kérdezd meg, hogy fog-e bömbölni továbbra is, vagy tölthetitek emberhez méltóan ezt az időszakot? Mert, ha nem, akkor ezt a műbalhét te kihagyod. Ez nem is őszinte reakció egyébként az anyád részéről. Hiszen egy felnőtt nő miatt bömböl aki a saját élete felé fordult, azért bömböl, mert az a felnőtt nő nem megy el. A karácsony egy ordas nagy hazug ürügy! Engem undor fogott el, s gondolom még jópárat, aki itt átélte ezt a viselkedést, és a soraid mögé lát. Ebben adunk igazat nővérednek, mert, hogy ő milyen jellem, az teljesen független az anyád gusztustalan viselkedésétől. Meg az apádétól is, aki emiatt tombol dühében. Ha a nővéred haldokolna akkor talán adekvát reakció lenne, hogy az édesanyja zokog, ill. ha ellopta volna a szüleid összes megtakarított pénzét új cuccok miatt és apád tombol dühében az is egy adekvát reakció. Ez a teátrális műsor ez gyomorforgató.

Én neked sok erőt kívánok, annál sokkal többet, mint amivel kibírod a karácsonyt! Annyit, hogy te is le tudj válni és kilépni mint ahogy nővéred teszi.

2021. dec. 7. 08:55
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Szóval, ha a sarkadra állsz és meglebegteted, hogy te szemed is nyílik, talán anyád észbe kap és nem csinálja, így tudsz ellene tenni. Sok sikert.
2021. dec. 7. 08:59
 27/33 anonim ***** válasza:
93%

Szuper, akkor ez a kérdés-felelet felért egy kisebb terápiával.

Kimondhatod, "azért vagyok dühös a nővéremre, mert ő kellően tökös ahhoz, hogy felborítsa ezt a nyomorult, közös karácsonyozást"

Anyádnak meg úgy tudsz segíteni, hogy lebeszéled őt a 3 napos sütés-főzésről.

2021. dec. 7. 08:59
 28/33 anonim ***** válasza:
79%

Igazándiból tisztelem a nővéredet. Nálunk (már családos voltam, 3 gyerekkel), minden 25-én hajszálpontosan 12 órakor meg kellett jelenni anyáméknál, mert ha késtünk 1 percet is, már tépte fel a kib*szott telefont, és óbégatott, hogy mikor tegye bele a kib*szott cérnametéltet a kib*szott húslevesébe.

Sok év terápia után is gyűlölöm a karácsonyokat.

A húslevest is.

És legfőképpen magamat, hogy nem mertem neki megmondani, hogy nem megyünk, és csináljon a levesével azt, amit akar.

2021. dec. 7. 09:08
 29/33 anonim ***** válasza:
6%
Ilyen fogalmazással kétlem, hogy a húslevessel lett volna bajod. Vagy a Karácsonnyal.
2021. dec. 7. 10:02
 30/33 anonim ***** válasza:
92%

Én sem mennék haza, ahol idegbetegen megy a főzés meg a sok szrság, aztán meg jön az érzelmi zsarolás hogy milyen hálátlan vagyok, amiért nincs kedvem ehhez a hisztihez.

Köszi, 5 év agybaj elég volt "karácsony" címén.

2021. dec. 7. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!