Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy a testvérem...

Mit tehetnék, hogy a testvérem ne rontsa el mindenki karácsonyát?

Figyelt kérdés

A semmiből a testvérem bejelentette, hogy nem jön haza karácsonyozni a szülőkhöz. Oka nincs rá tulajdonképpen, nem jön és kész (azt mondja, messze van és nincs kedve utazni. Az anyósa kedvéért 1 héttel karácsony előtt megtesz egy még hosszabb utat, ezt tudjuk). Anyu azóta egyfolytában sír, nem lehet megvigasztalni. Ez az egyetlen nap az évben, amikor együtt van a család, neki ez nagyon fontos, 3 napig főz rá. Egész életünkben a lehető legtöbbet adta nekünk, bármit tettünk, ő mindig kiállt mellettünk. Nem érdemli meg, hogy ennyire semmibe vegyék a kérését.

A testvéremet nem tudom meggyőzni. Így viszont egészen biztosan tönkremegy mindenki ünnepe, mert megszakad a szívem Anyu szomorúságába, apánk pedig már most tombol dühében.

Mit tehetnék, hogy jobb legyen, ha a tesóm tényleg nem jön el? (Ő és én is felnőttek vagyunk, külön élünk, másik városban.) Az nem megoldás, hogy menjünk mi.

2021. dec. 6. 18:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
84%

Értem. Tehát tesód törje össze magát és erőszakolja meg magát szüleid kedvéért, de ők a legkevésbé sem tudják megérteni és elfogadni, ha a testvéred nem akar karácsonyozni..

Valahol vicces mikor a szülő nem tudja tiszteletben tartani a felnőtt gyermeke életét, döntését.

2021. dec. 6. 19:10
 12/33 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként ha ilyen heves érzelmi reakciókat vált ki a szüleidből, hogy nem megy a tesód haza, akkor gyanítom, hogy nem lehetnek egyszerű esetek.Lehet, hogy meg is van a válasz, hogy miért hagyja ki az ünnepet.
2021. dec. 6. 19:12
 13/33 anonim ***** válasza:
95%

Tesód párját is meg szoktátok hívni karácsonyra?

Lehet miatta nem megy haza.

2021. dec. 6. 19:18
 14/33 anonim ***** válasza:
92%
Nekem az is para, hogy rá van kényszerítve valamire, amit nem akar, és "ő teszi tönkre". Talán pont ezek miatt nem jönne, mert nem meghitt családi összejövetel, hanem egy kényszer. Én tökre megértem, nekem sem hiányozna az ilyen, hogy azt hallgassam, hogy menjek el, különben egy utolsó paraszt vagyok, anyám bőg, apám ordít. Sajnálom.
2021. dec. 6. 19:26
 15/33 anonim ***** válasza:
93%
Ha szívesebben megy az anyósához mint a saját anyjához, akkor keresse csak anyád magában a hibát. Ha valaki nem akarja a családjàt látni karácsonykor, annak oka van és soha nem a “semmiből” jön, csak neked tűnik úgy.
2021. dec. 6. 19:27
 16/33 anonim ***** válasza:
90%

12-es szerintem rátapintott a lényegre. Ekkora palávert rendezni egy ilyen dolog miatt nagyon abnormális és viszolygást keltő.

Én a helyedben beszélnék a szüleimmel, hogy várható-e, hogy tiszteletben tartják, hogy tesód dönt egy kérdésben és lesz normális ünneplés hármasban is, vagy ez az őrjöngés, bömbölés várható. Ha ez utóbbit prognosztizálják a mamádék akkor szerintem az ideit te is hagyd ki. Nem kellesz te oda.

2021. dec. 6. 19:29
 17/33 anonim ***** válasza:
90%
ha anyukad igy cirkuszol miatta, apukad pedig tombol, valoszinuleg nem veletlen hogy nem akar hazamenni
2021. dec. 6. 19:43
 18/33 A kérdező kommentje:

Természetesen a tesóm párja is hivatalos a vacsorára.

A nővéremnek sok aljas húzása volt az évek alatt, rengetegszer hazudott, lopott is tőlünk. Rendszeresen kér kisebb nagyobb kölcsönöket, amiket vagy megad, vagy nem.

Apám már rég elengedné a kezét, de Anyu mindig minden bajból kihúzza, mondván, az ő gyereke, most mit tehetne mást? (Nem, nem vagyok irigy, nekem nincs szükségem segítségre.)

Én se csípem a karácsonyokat, de képes vagyok felülemelkedni ezen, mert tudom, hogy annak, akit szeretek (Anyu), nagyon fontos. Bezzeg, amikor pénz kell tesómnak, akkor tudja, hol találja meg. Akkor nem lusta elmenni hozzá.

Azért nem mehetünk hozzájuk, mert egy annyira kicsi putriban laknak, hogy egyszerűen nem férnénk be hatan. Le se tudnánk ülni. Apám oda be se megy, mert annyira retkes minden.

2021. dec. 6. 19:45
 19/33 anonim ***** válasza:
85%
Azokban az esetekben, amikor valaki felnőttként nem szívesen megy haza karácsonyozni, ott valami gond van a szülőkkel vagy a többi családtaggal. Nézzetek magatokba és gondolkodjatok el rajta, miért nem akar veletek lenni karácsonykor!
2021. dec. 6. 20:06
 20/33 anonim ***** válasza:
94%

Ha ennyire feszült a helyzet köztetek, akkor lehet jobb is, hogy nem megy haza a nővéred, mert abból minden lenne, csak meghitt, szép karácsony nem.És ezt a tesód is tudja.

Engedjétek el a kezét.

2021. dec. 6. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!