Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a szülője többféle hitelekből élt és bedőltek, és a gyereknek kellett kifizetni?

Figyelt kérdés
2021. dec. 6. 16:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nálunk ennél kicsit durvább a dolog. A szüleimnek nem volt hitele, a tesóim vettek fel úgy hitelt, hogy a szüleink házára is jelzálog került, majd egykük sem fizette. Vitte a házat az eszközkezelő... Ők évek óta rájuk sem néztek, én fizettem a szüleink helyett a bérleti díjat, visszavásárláskor is vállaltam, hogy fizetem a részleteket, ők miből fizetnék, a 100 körüli nyugdíjból? Ráadásul apukám nyáron meghalt, anyu maradt itt egyedül a tartozással...
2021. dec. 6. 16:22
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

Itt lehet nem lesz, mert ahhoz ritka hülyének kell lenni felnőttként, és szülőként hogy valaki ilyet csináljon, buta cigányoknál szokás még halmozni a tartozásokat, aztán kénytelen kimenni valamelyik kintre, hogy összekaparja a pénzt, mert már másik kölcsönt nem adnak, joggal.

Egy magyar gyerek miből fizet vissza sok milliós tartozást? Elveszik még az ingatlant is ha az a nevükön volt, aztán mehet ismerőshöz, rokonhoz lakni, vagy utcára, ennél viszont jobb kimenekülni nyelvtudás nélkül bárhova.

2021. dec. 6. 16:24
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Egy ismerősöm nemrég lett teljesen árva, mert apja is meghalt és persze több százezres tartozást hagyott a srácra, akinek 24 évesen kellett ezzel megbirkóznia... 2 év kellett hogy kilábaljon belőle, most van ott, hogy már semmi tartozás nincs. És a legrosszabb, hogy nem is tudta, hogy ezeket az apja felvette, mert az nem szólt neki, így meglepetés volt. Ha a nagybátyja nem segít be a temetésbe, akkor még szebb let volna :( És még a mostohaanyját is ki kellett vásárolnia a házból, mert azzal halála előtt pár hónappal összeházasodtak (kicsit sem gyanús...na mindegy) és az a "kedves" mostohaanya nem akart lemondani a házról, ahogy annak 3 lánya sem... Na de bonyolult is volt, csak sajnáltam szegényt, hogy nem elég, hogy anyukáját gyerekkorában elvesztette és egyedül maradt az alkesz apjával, de 24 évesen egyedül maradt a világban rengeteg adóssággal meg egy mostohával.
2021. dec. 6. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám halála előtt vett egy házat, vagyis inkább egy viskót, nem fizette a törlesztőket, aztán meghalt. A bank hív, hogy akkor írjuk át a szerződést a nevemre, én meg jót nevettem, hogy hajtsák be, ahogy akarják, mert én lemondok az örökségről. Évek óta próbálják elárverezni a házat.
2021. dec. 6. 17:46
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
A gyerek is kell akarja azt a tartozást, hogy örökölhesse... Senkire se lehet rákényszeríteni a szülei tartozásának kifizetését.
2021. dec. 6. 19:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Haverom a szülei hitelét fizeti amit a házra vettek fel.
2021. dec. 6. 23:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Az rendben, de a végrehajtó a mi hàzunkat màr elvitte, anyu idősotthonban lakik, ha nem fizetek, kiteszik onnan, mivel tiltjàk a nyugdíjàt, nem elég az ellàtàsra... Azóta kiderült, hogy több kisebb hitele is volt... Nemis értem hogyan meg mire. Muszàly fizetnem, vagy hajléktalan lesz... De közben nekem is nagyon kellene az a pénz, amit rà kell költenem... :( Ez egy borzalom
2021. dec. 7. 07:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy volt, hogy 18 évesen velem vetettek fel hiteleket az anyagi gondok instant "megoldására". Elég hülye húzások voltak ezek, és én is balf.sz voltam, hogy belementem. A szüleim sajnos egyáltalán nem tudtak bánni a pénzzel, én pedig ha még éreztem is, hogy ez így nem lesz jó, nem volt elég tököm nemet mondani. Ja, és az összes pénzemet is a családi kasszába tettem, így azt sem követtem, hogy mi van kifizetve belőle és mi nincs. Szerencsére már több eszem van, de elég fájdalmas és hosszú idő volt mindent kifizetnem idővel, főleg a bedőlteket.
2021. dec. 7. 10:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

7

A végrehajtó csak úgy random nem tudja elvenni valaki házát, függetlenül attól, hogy a hitelt felvevővel milyen rokoni kapcsola van.

Magadhoz költözteted, s problem solved. Jóformán csak a kajájára fizetsz pluszba, s arra a fűtésre, mikor ő otthon van, s te nem.

Így csak az ő nyugdíjja vész el.

2021. dec. 7. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!