Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mihez kezdjek, ha a szüleim...

Mihez kezdjek, ha a szüleim nem lesznek?

Figyelt kérdés

Nekem ők legalább annyira fontosak, mint bármelyik végtagom vagy akár a többi lételem amik az életben maradáshoz fontosak.

Gyakran eszembe jut, hogy előbb - utóbb nem lesznek, már a gondolattól is rosszul vagyok.

Annyira sajnálom, hogy anyám nem 15 évesen szült meg engem. Tudom, hogy akkor még nem állt volna rá készen, hogy nem a legjobb dolog, de most sokkal jobban érezném magamat, mert tudnám hogy majdnem egyidősek vagyunk, mert hát lássuk be, 70 és 85 évesen is ugyanolyan öreg az ember, talán együtt halhatnánk meg. Ehelyett 31 évesen hozott a világra, mert úgy alakultak a dolgok...

Elsősorban a lelki részén nem fogom magamat túltenni. Ezer százalék, hogy még a temetése előtt öngyilkos leszek.

Én nem bírnám elviselni, hogy én élek, Ő meg nem, még elméletben sem hagyom hogy megszülessen ez a feltételezés. Mintha azt kérdezné tőlem valaki, hogy mihez fogok kezdeni víz és élelem nélkül. Kivitelezhetetlen. És ez nagyon megőrjít.

2021. dec. 2. 00:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%
Szülj akkor te 15 évesen egy gyereket és nem maradsz egyedül... Probléma megoldva😅
2021. dec. 2. 06:37
 12/24 molnarmarcell21 ***** válasza:
89%
Látjátok, ez van, ha a halált tabusítják, az emberek rettegni kezdenek tőle és nem tudják a helyén kezelni.
2021. dec. 2. 06:38
 13/24 anonim ***** válasza:
88%
Jesszusom, keress egy pszichologust azonnal, mert ez mar tulmutat az egeszseges felelmen.
2021. dec. 2. 06:57
 14/24 anonim ***** válasza:
87%

Közhely, de az élet megy tovább. Én 3 év leforgása alatt elvesztettem az összes nagyszülőmet. A nagymamámmal napi kapcsolatban voltam és hetente 4x-5x biztosan meglátogattam. Aztán meghalt. Úgy, hogy még bőven élhetett volna legalább 10 évet, csak 72 éves volt. A mai napig hiányzik, rengeteg dolog történt azóta amit nem tudtam vele megosztani.

Viszont élni kell tovább, benne ban a pakliban, hogy a szülők/nagyszülők előbb mennek el, mint mi.

2021. dec. 2. 10:00
 15/24 anonim ***** válasza:
71%

te nő vagy, és hány éves?

nekem nemrég halt meg anyám. 26 évesen szült, alig múlt 60 éves.

nem tudtam elmenni a temetésre, idegösszeomlást kaptam, kórházba kerültem.

én is sokat szorongtam emiatt korábban, most is, még apu miatt.

van saját családod, párod?

2021. dec. 2. 11:34
 16/24 anonim ***** válasza:
78%
Vesztettem el gyermeket, szülőt is. Tényleg igaz, hogy az élet megy tovább. A nap ugyanúgy felkel reggel, ugyanúgy süt, mint akkor amikor még éltek. Ezt nagyon nehéz elhinni de tényleg így van. El kell fogadni, hogy a szülő meghal...azt már nehezebb, ha a gyereked temeted el. Amikor külföldön éltem, akkor sokat gondoltam rá, hogy ugyanolyan érzés lesz majd ha meghal valamelyik szülőm, mint akkor, hogy csak távol vagyok? A tudat nehezebb, hogy már nem hívhatom, nem láthatom. Ez az élet rendje, ezt el kell fogadni. Én is mindig mondtam apukámnak, hogy előbb akarok meghalni, mint ő, mert nem akarom elveszteni de 2 éve itt hagyott. Mindig van kiért élni és kitartani, boldognak maradni.
2021. dec. 2. 11:59
 17/24 A kérdező kommentje:

Nálam nem opció a költözés, sem a gyermekvállalás vagy a párkapcsolat. Egyikre sem vágyom, de ha akarnám sem lennék képes egyikkel sem foglalkozni, gyerekkel pláne nem.

A háztartással semmi problémám, anyagi gondom sem lenne.

Ti nem ismeritek a szüleimet. Sokkal önzetlenebbek mint a többi szülő, vagy bárki más akit valaha ismertem.

Hozzájuk képest senki sem jó.

Volt több párkapcsolatom, nem éreztem jól magamat egyikkel sem.

Ha a nagyszüleim meghalnak, azt simán kibírom. Ők nem voltak jó szülők, anyámnak és apámnak is szenvedés volt a gyermekkor, persze hozzátartozik az is, hogy a 70-es, 80-as években több volt az egyszerű, csőlátású ember, akik ütötték a gyereket. Nem mintha most nem lenne annyi szenvedés, de most jobban odafigyelnek erre.

Szóval, ezért sem tudnám túltenni magamat a veszteségükön. Sokkal jobb emberek mint a többi, 10 gyerek sem tudná pótolni őket. Amúgy 20 éves vagyok, bár ennek nincs jelentősége, 15 év múlva sem fogom ezt másképpen látni. 8 éves korom óta kavarog bennem ez a gondolat, és még mindig nem zártam le magamban.

Pszichológus tud mindenről, de nincs az a terápia, nincs az a gyógyszer (sajnos azt is kaptam már) ami felülírná mindezt.

2021. dec. 2. 12:26
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

Szüleid tudnak arról, hogy problémád van? Ha még nem, akkor ezt sürgősen beszéld meg velük. Ha valóban annyira önzetlenek és jó emberek, akkor ŐK fognak segíteni neked abban, hogy feldolgozhasd.

Bennem viszont felmerült a gyanú, hogy korántsem olyan önzetlenek, mint ahogy te hiszed. Attól, hogy mindent megadtak, a popód alá raktak és kényeztettek, nem lesznek önzetlenek. Pont emiatt alakulhat ki egy ilyen érzés, hogy nélkülük semmid nem lesz. Konkrétan életképtelennek neveltek.

Plusz tippelek: egyke vagy.

2021. dec. 2. 13:02
 19/24 anonim ***** válasza:
64%

Hú bakker, van baj.

Sosem leszel igazán felnőtt, ha nem jön el az a pont, amikor rájössz, hogy a szüleid is ugyanolyan esendő emberek, hibákkal, mint bárki más.

Kicsit az az érzésem, hogy te nem a személyük hiánya miatt aggódsz, ha elmennek majd, hanem attól, hogy veled mi lesz anyagilag. Ez már viszont elég önző dolog a részedről...

2021. dec. 2. 13:33
 20/24 anonim ***** válasza:
65%

Amúgy 20 éves vagyok, bár ennek nincs jelentősége,

De van jelentosege, mert meg eretlen vagy.

Akkor nem lenne jelentosege ha mar tul lennek legalabb 40-en...

2021. dec. 2. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!