Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mihez kezdjek, ha a szüleim...

Mihez kezdjek, ha a szüleim nem lesznek?

Figyelt kérdés

Nekem ők legalább annyira fontosak, mint bármelyik végtagom vagy akár a többi lételem amik az életben maradáshoz fontosak.

Gyakran eszembe jut, hogy előbb - utóbb nem lesznek, már a gondolattól is rosszul vagyok.

Annyira sajnálom, hogy anyám nem 15 évesen szült meg engem. Tudom, hogy akkor még nem állt volna rá készen, hogy nem a legjobb dolog, de most sokkal jobban érezném magamat, mert tudnám hogy majdnem egyidősek vagyunk, mert hát lássuk be, 70 és 85 évesen is ugyanolyan öreg az ember, talán együtt halhatnánk meg. Ehelyett 31 évesen hozott a világra, mert úgy alakultak a dolgok...

Elsősorban a lelki részén nem fogom magamat túltenni. Ezer százalék, hogy még a temetése előtt öngyilkos leszek.

Én nem bírnám elviselni, hogy én élek, Ő meg nem, még elméletben sem hagyom hogy megszülessen ez a feltételezés. Mintha azt kérdezné tőlem valaki, hogy mihez fogok kezdeni víz és élelem nélkül. Kivitelezhetetlen. És ez nagyon megőrjít.

2021. dec. 2. 00:54
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
87%

Sürgősen keress pszichológust!

Nyilván előtted fognak meghalni 20-40 évvel, ez az élet rendje. Hány éves vagy, hogy ez neked nem nyilvánvaló?

2021. dec. 2. 01:00
 2/24 anonim ***** válasza:
5%
Ha öngyilkos lennél,nem találkozhatnátok többet.Én is gondoltam már ilyenre,hogyha édesanyám meghalna,de mivel ő hívő,és nagyon önzetlen ember,szerintem az égbe kerülne.Én már csináltam sok rosszat,és ha nem a pokolba,hanem a purgatóriumba kerülnék,akkor még lenne esélyem vele találkozni.Viszont ha öngyilkosságot követnék el,akkor teljes mértékben elveszteném annak az utolsó reménységnek a lehetőségét is,hogy egyszer majd még újra együtt lehessünk.
2021. dec. 2. 01:07
 3/24 A kérdező kommentje:
A vallással ki lehet kergetni a világból...
2021. dec. 2. 01:09
 4/24 anonim ***** válasza:
91%

Nem lekicsinylő akarok lenni a problémáddal szemben, de azért (főleg a mai világban) 31 évesen gyereket vállalni már nem ördögtől való. :) Én is sokszor gondolok arra, hogy mi lesz velem nélkülük.

Próbálj meg velük minőségi időt tölteni és szeretni őket, mást sajnos nem tudsz tenni.

2021. dec. 2. 01:38
 5/24 anonim ***** válasza:
70%
Keress egy szakembert szerintem is nem pszichiátert, elég a pszichologus.
2021. dec. 2. 02:32
 6/24 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom hány éves vagy, de nagyon fiatal lehetsz. A szülő elvesztése mindenki számára ijesztő, fájdalmas, de az az élet rendje, hogy jó esetben a szülő előbb távozik, mint a gyerek. Mire a te szüleid odaérnek, hogy menni kell, valószínűleg neked is lesz már saját gyereked, aki számára te jelented a világot, s a te számodra is ő lesz mindenkinél fontosabb. Ezt gondold végig kérlek!
2021. dec. 2. 03:31
 7/24 anonim ***** válasza:
95%

Pár dolgot helyre kellene tenni fejben.

1. Ha 0-24 a seggükbe lennél és még wc-re is együtt mennétek is azt éreznéd a halálukkor hogy keveset voltatok együtt. Ez természetes.

2. A halál természetes dolog. És az is természetes, hogy elöbb mennek el a szülők (jobb esetben), mint a gyerek.

3. Hány éves vagy? Mert ha 14 megértem ezt a gondolkodást, de ha 25 akkor kérj segítséget egy szakembertől. A gyerek szülőről való leválása legalább olyan fontos, mint a szülő leválása a gyerekről.

4. Ha valakit igazán szeretsz és meghal azon soha nem lehet magad túltenni teljesen. Csak megtanulsz a halálának tényével élni. De minden nap eszedbe fog jutni valamiről. A lelkileg túl tevés nem egyelő azzal, hogy leszarod és soha többet nem gondolsz az illetőre.

5. Nem tudom miért alacsonyítod le magad hozzá képest. Te is ugyanolyan ember vagy, mint te vagy én. Ha otthon élsz és tanulsz teljesen érthető, hogy nekik "ki vagy szolgáltatva", de ha elköltözöl, dolgozol és eltartod magad. Majd kicsit kompenzálódik ez a "víz és élelem nélküli" érzés.

6. Valószínűleg még nem találkoztál a gyásszal és félsz tőle. Természetes, hogy amit nem ismerünk attól félünk.

Hány éves vagy? Mi volt az ami kiváltotta belőled ezeket s gondolatokat? Mert azt kétlem, hogy ültél a wc-n és egyszer csak beugrott, hogy anyud valamikor meg fog halni.

2021. dec. 2. 03:32
 8/24 anonim ***** válasza:
86%

Mit érezne az anyád, a szüleid, ha nekik kellene eltemetni téged? Azt a pokoli fájdalmat megéletnéd vele/velük azért, hogy te elmenekülj a fájdalom elől?

Ha az egyik szülőd meghal te a temetése előtt öngyilkos leszel, vagy esetleg támasza leszel azokban a nehéz időkben? Mert szereted...

2021. dec. 2. 05:41
 9/24 anonim ***** válasza:
92%
Ez pont ilyen érzés lesz. A legidegesitőbb kifejezés, hogy "az élet megy tovább". De tényleg igaz. Nevetségesnek tűnik, hogy akkora veszteség ért, neked mégis korog a gyomrod. Hogy nincs többé szülőd, rád szakadt a világ, elképzelhetetlen fájdalmat érzel, és közben wcre kell menned. Aztán egyszercsak túléled.
2021. dec. 2. 06:05
 10/24 anonim ***** válasza:
90%

Mit érzel pontosan ezzel kapcsolatban?

"Félek az élettől", "nélküle életképtelen lennék", "nem tudom hogy kell főzni", "háztartást vezetni", "az élethez nem vagyok jó" -> nem lehet, hogy ilyen érzések vannak amögött, amit érzel?

2021. dec. 2. 06:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!