Hogyan lehetne leállítani anyámat, ha mindennap felhív, majd kioktat, amiért beoltattam magam?
Még júniusban kaptam a második adagot. 30 éves vagyok, 12 éve élek külön, nem kértem sem az engedélyét (nyilván), sem a véleményét. Mégis folyamatosan azzal jön, hogy mekkora idióta, hülye vagyok, majd meddő leszek. Legdurvább múltkor volt, amikor azt mondta, hogy oltassam csak magam, majd egy "genetikai hulladék" leszek.
Ilyenkor mindig elköszönök, és leteszem a telefont. A vitának semmi értelme.
Amikor elkezdődött a COVID, akkor vírustagadó volt, akkor is hülyézett, meg azt mondta, hogy agymosott vagyok, amiért elhiszem, hogy van vírus. Majd mikor kezdett eldurvulni a helyzet, akkor azzal jött, hogy ez csak egy influenza, aztán elkapta és 2 hónap táppénzre kellett mennie, na akkor elhitte.
Most az oltás a szar, meg ki akarnak minket írtani stb, most ez a sláger nála.
Észérvek nem hatnak, ha bármelyik gyári munkás vagy körmös ismerőse megoszt egy shady oldalról egy írást, akkor az igaz, ha egy kutató, orvos, mikrobiológus mond valamit, az hülyeség.
Szóval ötleteket kérnék, hogy rázzam le. Már sokszor megmondtam neki, hogy nem szeretnék erről többet egy szót sem beszélni, én tiszteletben tartom a döntését, hogy nem oltat, ezt elvárom fordítva is. Azt is megmondtam, hogy ahányszor rákezd, én leteszem. Aztán legközelebb úgy csinál, mintha mi sem történt volna, elkezd beszélni valamiről, majd kilyukad ugyanitt.
Azt sem tudom, a karácsonyt hogyan vészeljem át így majd.
Minden ötletnek örülök!
Fuuhh, együttérzek veled. Sajnos ebben a témában nem érdemes "galambbal sakkozni", és most nem az édesanyádat szeretném megbántani, fő okozói ezeknek az összeesküveseknek, agyament tévhiteknek a terjesztői, akik a netre frissen szabadult 40-50+ korosztályt teljesen el tudják hülyíteni az ostobaságaikkal.
Mondanám, hogy küldj neki értelmes cáfolatokat, de nem szoktak az ilyenekkel befogadók lenni.
"Már sokszor megmondtam neki, hogy nem szeretnék erről többet egy szót sem beszélni, én tiszteletben tartom a döntését, hogy nem oltat, ezt elvárom fordítva is. Azt is megmondtam, hogy ahányszor rákezd, én leteszem."
Megtettél mindent amit lehetett. Talán a következő szint, hogy karácsony ide vagy oda, megkéred, hogy amíg nem tudja hanyagolni az oltás témát addig ne hívjon, te sem fogod, személyes találkozó majd csak a telefonos kapcsolattartás újraindulását követően lesz.
3
Ez baromság
Kerdező
Nem kell felvenni a telót neki egy hétig.
Őszintén, nem tudom eldönteni, hogy nem csak a szokásos covid vitagenerálás itt, mert az bizony gyakran előfordul, hisz szinte borítékolható, hogy az emberek vitatkozni kezdenek végül.
Viszont ha ez most nem az akar lenni, akkor a leginkább egyszerű megoldás az, hogy megmondod neki párszor, hogy hanyagolja a témát, ha nem tesz így akkor pár napig fel se vedd a telefont. Aztán ha megint előhozza, akkor ismét ne vedd fel a telefont, akár picit hosszabb ideig. Ez már csak eléggé egyértelmű üzenet lenne arról, hogy nem kéne többet felhozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!