Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek rendszeresen veszekedt...

Akiknek rendszeresen veszekedtek a szüleik!Rátok jellemző a konfliktuskerülés?

Figyelt kérdés

Hogyan hat a felnőtt életetekre az,hogy ilyen környezetben nőttetek fel?

A magánéletben,munkahelyen vagy bárhol máshol vállaljátok a konfliktusokat vagy inkább lenyeltek mindent a béke kedvéért?

2021. nov. 28. 18:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy én azt vettem észre, hogy egyszerűen nem élvezem a konfliktust, az idegességet, feszültséget. Sokkal jobban szeretem a nyugalmat, humort és a segítőkész, pozitv hozzáállást.

Meg sokszor azt látom, hogy sok ember egyszerűen erőből, idegből vitatkozik, agresszív, támadó stílusban, csak azért hogy igaza legyen, csak azért, hogy az egója rendben legyen.

És valahol a legtöbb vita erről szól, az egóról.

Megsértik az egónkat, ettől elborul az agyunk és a falnak is neki megyünk ha kell.

Másrészt, átlag emberként realizálom, hogy az viták, balhézás kimenetelének számomra csak rossz következménye lehet. Egyrészt tisztában vagyok a fizikai erőm (hiányával) soha nem verekedtem, nem is akarom kipróbálni.

Egyrészt nem akarom, hogy megverjenek, megalázzanak, félek az alulmaradástól. Másrészt félek attól, hogy mi van ha eldurvul a helyzet aztán vagy szerzek ellenségeket egy életre. Vagy beüt valami aztán elcseszem az életem mert elég egy rossz ütés és halott a másik.

2021. nov. 29. 23:54
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Igyekszik az ember a konfliktust kerülni.De ez azt jelentse hogy egy bológató kiskutya.

Ha komoly dolgokról van szó kiállok a döntésem és az érveim mellett nem hagyom magam befolyásolni.

A munkám is ezt követeli meg!

2021. dec. 15. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!