Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit beszélgettek veled a...

Mennyit beszélgettek veled a szüleid?

Figyelt kérdés

Milyen témákról? Milyen helyzetekben?

Ha nem beszélgettek, milyen hátrányát érzed?

2021. nov. 28. 09:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Én édesanyámmal mindig minden problémámat megtudtam beszélni. Mindent nyugisan magyarázott el és türelmes volt velem. Mai napig nagyon sokat hülyéskedünk és most, hogy már felnőttem, én is tudok segíteni neki.
2021. nov. 28. 09:57
 12/26 anonim válasza:
87%

0

Nem tudom, hogy emiatt-e, de nem vagyok valami beszédes + beilleszkedés sem könnyű.

2021. nov. 28. 10:21
 13/26 anonim ***** válasza:
92%

Mi nagyon sokat beszélgettünk a szüleimmel, vagyis sokszor volt inkább olyan, hogy este ők ültek a konyhában, beszélgettek, mi meg odaszivárogtunk a tesómmal. Volt ott szó mindenről, hétköznapi csip-csup ügyekről, politikáról, pénzügyekről. Ahogy nőttünk, úgy kezdtünk belefolyni ezekbe a beszélgetésekbe. És ha visszagondolok, akkor azt kell hogy mondjam, ez így nagyon jó volt, mert sikerült időben megértenem magam körül a világot. Ez nem azt jelenti, hogy ittam minden szavukat és én is pont úgy látok ma is mindent, mint ők, de például a gazdasági tudatosságom tuti ebből ered.

Sosem felejtem el, mikor középsulis koromban egyszer átjött egy barátnőm, és kicsit kinn maradtunk még egy ilyen beszélgetésben a konyhában, mielőtt elvonultunk volna a szobámba. Szegény ledöbbenve kérdezte, hogy ez így nálunk mindennapos dolog-e, mert náluk ilyen nincs, sőt elküldik a szülei ha beszélgetnek, hogy ez nem gyereknek való, nem rá tartozik. Olyan 17 évesek lehettünk akkor...

2021. nov. 28. 10:25
 14/26 anonim ***** válasza:
79%
Nekem sem volt sose gondom ezzel. Régebben sokat foglalkoztak velem, bár annyira nem volt meg a közös téma, vagy kapacitás, de ahogy érek, egyre inkább megtaláljuk a közös hangot, úgyhogy ma már megy a politika, családi dolgok, meg ami jön, és ahogy fekszik, suinte mindent ki tudunk vesézni.
2021. nov. 28. 10:47
 15/26 anonim ***** válasza:
88%
Nem sokat. Apám előszeretettel hangoztatta, hogy jaj mindent elmondhatok neki. Erre jött a büntetés ha őszinte voltam és elmondtam valamit, a "jó" meg kútba esett, nem volt olyan nagy jelentősége számára. Egy idő után megtanultam hogy jobb kussolni, mert az se jó ha elmondom ha csináltam valamit, és a jóért sem jön "jutalom". Rettegtem az apámtól tini koromban. Most 33 éves vagyok, és szeretne velem lenni és beszélgetni, idős, gondolom érzi hogy nemsokára meghal. Őszintén nem hat meg, sőt inkább várom hogy menjen el, az lesz az igazi felszabadulás. A beilleszkedéssel nincs gondom, de olyan mély barátságokra nem vágyom.
2021. nov. 28. 11:01
 16/26 anonim ***** válasza:
97%

Úgy kb semmit. Folyamatosan azt mondták, hogy nekem ehhez semmi közöm. Ha jött valaki hozzánk és én szóltam, akkor jó, én csak fogjam be, ne játsszam az eszem. Ha beszélgettek és kérdeztem vagy mondtam közben valamit, mintha ott sem lettem volna, nem szóltak hozzám.

Nem tudom, hogy ez miatt-e, de nincsenek barátaim, nem tudok kommunikálni, senkivel nincs közös témám, ha szólnak hozzám csak akkor szólok, de akkor is csak 1-2 szót, mert egyszerűen nem tudok mit mondani, pedig szeretek olvasni, van szókincs.

2021. nov. 28. 11:04
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Nekem mindig is jó kapcsolatom volt a szüleimmel, ahogy a mai napig is az van. Általában majdnem mindent megbeszéltünk és megbeszélünk.
2021. nov. 28. 11:15
 18/26 anonim ***** válasza:
41%

Mi mindig is "beszélgetős" család voltunk - szerencsére. Igazából szinte mindenről, bár persze, voltak dolgok, amiket nem akartam részletezni (pl. párkapsolat), de ez természetes is.

Apám nem volt túl "lelkizős", de azért kifejezetten sokat beszélgettünk vele is. Csak ő úgy volt vele, hogy úgy kell elfogadni a megváltoztathatatlan dolgokat, ahogy vannak, és kár "rágódni" rajta.

2021. nov. 28. 11:54
 19/26 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk kb. ez volt a helyzet:

https://www.youtube.com/watch?v=qGaRT9H3twM

*Nem lettem orvos. Egy szorongó, lelkibeteg lettem. :D

2021. nov. 28. 12:03
 20/26 anonim ***** válasza:
84%

Nem sokat, nem voltak túl jó szüleim.

Pár hónapig laktam az anyósomnál, míg meglett a házfelújítás, vele minden este jókat beszélgettünk. A férjem is nagyon szereti, remélem én is ilyen anyja leszek a fiamnak.

2021. nov. 28. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!