Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülõnek van beleszólása az...

A szülõnek van beleszólása az Erasmusba?

Figyelt kérdés
Sok választ olvastam. A lakótársam, aki idõsebb nálam mondja, hogy ha a szüleim nem engedtek el, akkor nem mehetek, és õ is a szüleimnek ad igazat, hogy ezt hogy tehetem meg velük és vele, hogy “lelépek”. És õ biztos nem menne a helyemben, mert távol lenne a családjától, a párjától, idegen nyelven kéne tanulnia
2021. nov. 26. 12:27
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
26%

Én mondjuk a 3 diplomám 7 éve alatt nem voltam Erasmuson egyszer sem, de:

- Amit "nem tehetsz meg", pontosabban - 18 év felett, ha nem vagy gondnokság alatt - akkor aljasság megtenni, az az, hogy se szó, se beszéd lépsz le, vagyis, hogy eltűnsz a térképről...

Ez nem szép dolog, ráadásul előbb-utóbb a rendőrséggel is kerestetni fognak, nemzetközi körözés, stb.

Ez nem szép dolog...

De, ha nem állsz gondnokság alatt, akkor úgy amúgy 18 év felett oda mész, ahova akarsz. Sőt, elvileg akár azt is megteheted, hogy mondjuk a rotterdami reptérről írsz egy üzenetet a szülőknek, hogy

"Anyu, Apu! Elmentem szerencsét próbálni Hollandiába, ne aggódjatok értem. Majd jövök."

2021. nov. 26. 16:17
 42/47 anonim ***** válasza:
97%

41: szerintem erről szó nem volt, hogy szó nélkül lelép.....

A konfliktusa a bérlőtársával van, aki bűntudatot kelt benne, hogy otthagyja őt és a szüleit.. Lsd. ő sugalmazza, hogy "HA a szülei nem engedik el.. "

Arról hol votl szó hogy a szülők mit szólnának hozzá... ?

2021. nov. 26. 16:24
 43/47 anonim ***** válasza:
97%

Mar nem azert de egyetemistakent miert kell a szuloktol engedely? En jovore megyek, kijelentettem. Lesz ra penzem mert dolgoztam es pont

Az meg kit erdekel o mit gondol?

Nekem is van parkapcsolatom, barataim

Megis megyek mert az eletben nem sok ilyen lehetoseg van

2021. nov. 26. 17:15
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért írtam a hozzászólásomat, hogy egyértelmű legyen, hogy nem, az ösztöndíj nem fedezi a külföldi félév teljes költségét (havi maximum 520 euróról beszélünk, hogy tiszta legyen és emellett maximum hátrányos helyzetű hallgatók kaphatnak még 200 eurót, de az már nem jár mindenkinek). Nem mondom, hogy soha egyetlen egy egyetemista sem hozta ki ennyiből, de általánosságban igenis zsebbe kell nyúlni és ki kell pótolni ezt az összeget. Még a tájékoztatókban is le szokták írni, hogy az ösztöndíj nem feltétlenül fedezi a hallgató minden költségét, azt egyéni forrásból kell kipótolnia mindenkinek magának.
2021. nov. 26. 19:25
 45/47 anonim ***** válasza:
98%

39-re:

Bűnözés, veszélyes elemek minden nagyvárosban vannak. És voltak a migránsok odamenetele előtt is. Nyilván tájékozódni kell a helybéliektől, ill. az elemi óvatosság szabályait be kell tartani: este, egymagában ne kószáljon, különösen, ha lány.

Budapesten ugyanígy kéne eljárni, ill. itt is vannak majdnem-no-go zónák, pl. a Hős utca környéke vagy a Kálvária tér, vagy a Népszínház utca belső része, vagy a Garay utca környéke a Keleti pályaudvarnál.

2021. nov. 26. 19:44
 46/47 anonim ***** válasza:
92%
Jogilag nem kell engedély ez a lényeges.
2021. nov. 26. 23:12
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén?

Nincs, én mondjuk későn mentem Egyetemre, de mondjuk mivel a legkisebb gyerek vagyok, így sok mindenért megkellett küzdenem. Anno például 22 évesen mentem alapképzésre, igaz előtte már felsőfokú szakképzést is végeztem, én 23 éves korom környékén jelentkeztem elsőnek Erasmusra, ami kitolódott, így nagy bánatomra csak egy félévre mentem ki édesapám hazájába, de nem abba a városba, ahol a rokonok éltek, így kívívtam azt a függetlenségemet, lehet anyum túl féltett engem.

2021. nov. 29. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!