A szülõnek van beleszólása az Erasmusba?
Én mondjuk a 3 diplomám 7 éve alatt nem voltam Erasmuson egyszer sem, de:
- Amit "nem tehetsz meg", pontosabban - 18 év felett, ha nem vagy gondnokság alatt - akkor aljasság megtenni, az az, hogy se szó, se beszéd lépsz le, vagyis, hogy eltűnsz a térképről...
Ez nem szép dolog, ráadásul előbb-utóbb a rendőrséggel is kerestetni fognak, nemzetközi körözés, stb.
Ez nem szép dolog...
De, ha nem állsz gondnokság alatt, akkor úgy amúgy 18 év felett oda mész, ahova akarsz. Sőt, elvileg akár azt is megteheted, hogy mondjuk a rotterdami reptérről írsz egy üzenetet a szülőknek, hogy
"Anyu, Apu! Elmentem szerencsét próbálni Hollandiába, ne aggódjatok értem. Majd jövök."
41: szerintem erről szó nem volt, hogy szó nélkül lelép.....
A konfliktusa a bérlőtársával van, aki bűntudatot kelt benne, hogy otthagyja őt és a szüleit.. Lsd. ő sugalmazza, hogy "HA a szülei nem engedik el.. "
Arról hol votl szó hogy a szülők mit szólnának hozzá... ?
Mar nem azert de egyetemistakent miert kell a szuloktol engedely? En jovore megyek, kijelentettem. Lesz ra penzem mert dolgoztam es pont
Az meg kit erdekel o mit gondol?
Nekem is van parkapcsolatom, barataim
Megis megyek mert az eletben nem sok ilyen lehetoseg van
39-re:
Bűnözés, veszélyes elemek minden nagyvárosban vannak. És voltak a migránsok odamenetele előtt is. Nyilván tájékozódni kell a helybéliektől, ill. az elemi óvatosság szabályait be kell tartani: este, egymagában ne kószáljon, különösen, ha lány.
Budapesten ugyanígy kéne eljárni, ill. itt is vannak majdnem-no-go zónák, pl. a Hős utca környéke vagy a Kálvária tér, vagy a Népszínház utca belső része, vagy a Garay utca környéke a Keleti pályaudvarnál.
Őszintén?
Nincs, én mondjuk későn mentem Egyetemre, de mondjuk mivel a legkisebb gyerek vagyok, így sok mindenért megkellett küzdenem. Anno például 22 évesen mentem alapképzésre, igaz előtte már felsőfokú szakképzést is végeztem, én 23 éves korom környékén jelentkeztem elsőnek Erasmusra, ami kitolódott, így nagy bánatomra csak egy félévre mentem ki édesapám hazájába, de nem abba a városba, ahol a rokonok éltek, így kívívtam azt a függetlenségemet, lehet anyum túl féltett engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!