Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülõnek van beleszólása az...

A szülõnek van beleszólása az Erasmusba?

Figyelt kérdés
Sok választ olvastam. A lakótársam, aki idõsebb nálam mondja, hogy ha a szüleim nem engedtek el, akkor nem mehetek, és õ is a szüleimnek ad igazat, hogy ezt hogy tehetem meg velük és vele, hogy “lelépek”. És õ biztos nem menne a helyemben, mert távol lenne a családjától, a párjától, idegen nyelven kéne tanulnia
2021. nov. 26. 12:27
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
96%

1. A lakótársad hülyeséget beszél, ha szeretnél menni miért ne mennél?

2. Az engedélyük nem kell, hiszen nagykorú vagy. Viszont nem kötelesek pénzügyileg támogatni

2021. nov. 26. 12:32
 2/47 anonim ***** válasza:
94%

Ha Erasmusról van szó, akkor egyetemistáról van szó, aki tuti hogy már nagykorú.

Szóval semmi köze a szüleinek hogy hova megy tanulni.

Egy sima kolist is simán csak pár havonta látnak otthon, pedig az nem bonyolítja az életét, egyszerűen csak elment egyetemre.

2021. nov. 26. 12:33
 3/47 A kérdező kommentje:
De ha egy 24 éves is ezt mondja (aki amúgy levált), akkor kezdem magam megkèrdõjelezni
2021. nov. 26. 12:36
 4/47 anonim ***** válasza:
94%
Én meg 20 évesen azt mondom, hogy semmi közük hozzá. (Aki amúgy otthon ép, ha nem a koliban)
2021. nov. 26. 12:41
 5/47 Metionin ***** válasza:
99%
Egyedül akkor lenne hozzá köze a szülőnek, ha neki kellene finanszírozni azt, amire az ösztöndíj nem elég. Más esetben magánügyed.
2021. nov. 26. 12:42
 6/47 anonim ***** válasza:
98%

18 év felett nem tilthatja meg. Azt megteheti, hogy egy fillérrel sem támogatja.

A lakótársad vagy hülye, vagy látja, hogy te milyen tájékozatlan vagy és direkt szívat.

2021. nov. 26. 12:44
 7/47 A kérdező kommentje:

Akkor miért mond nekem ilyeneket a lakótársam? Egyre inkább būntudtaom van...

1. A szüleim nem engedtek el

2. Otthagyom õt a trutyiban

3. Otthagyom a tulajt a truyiban

2021. nov. 26. 12:45
 8/47 Metionin ***** válasza:
99%
7. Lehet pont ez baxxa a csőrét, hogy akkor új lakótársa lesz, aki lehet hogy gyökér lesz. Az egyébként nem trutyiban hagyás ha előre szólsz. Keresnek a helyedre valaki mást és annyi.
2021. nov. 26. 12:47
 9/47 anonim ***** válasza:
97%

Ja, hogy ő is abban érdekelt, hogy maradj otthon.

Így már érthető, miért hazudik neked. Ettől független persze undorító ez a viselkedés. Bármi miatt kiköltözhetsz, mert megbuktál, mert évet halasztasz, mert odaköltözöl a párodhoz stb. Keressen másik albérlőt és kész.

A tulajt meg miért hagyod trutyiban?

Te komolyan azt gondolod, hogy az egész világnak meg kell felelned?

Keserves életed lesz, ha így akarsz élni.

2021. nov. 26. 12:49
 10/47 A kérdező kommentje:
Az egy dolog, hogy van pénzem, és nem kell a szüleim engedélye, de mellette ezt hallgatom tõle állandóan. Már be vagyok fásulva egyetem és munka mellett
2021. nov. 26. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!