Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülõnek van beleszólása az...

A szülõnek van beleszólása az Erasmusba?

Figyelt kérdés
Sok választ olvastam. A lakótársam, aki idõsebb nálam mondja, hogy ha a szüleim nem engedtek el, akkor nem mehetek, és õ is a szüleimnek ad igazat, hogy ezt hogy tehetem meg velük és vele, hogy “lelépek”. És õ biztos nem menne a helyemben, mert távol lenne a családjától, a párjától, idegen nyelven kéne tanulnia
2021. nov. 26. 12:27
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
98%
19-es, megoldja saját keresetéből, és nem érdekli, hogy pórázra akarod kötni.
2021. nov. 26. 13:39
 22/47 anonim ***** válasza:
98%

19: miről beszélsz....???????

Nem vágod, hogy az ERASMUS egy ösztöndíj...????

Miféle veszélyes helyekről beszélsz...??? Nem Timbuktuba vagy Etiópiába készül a kérdező... :))))

2021. nov. 26. 13:40
 23/47 anonim ***** válasza:
96%
19# veszélyes helyek? xddd Európa fejlettebb országaiba szokott Erasmus indulni, nem háborús övezetekbe vagy diktatúrákba.
2021. nov. 26. 13:43
 24/47 anonim ***** válasza:
98%

A lakótársad irigy és nem akar új lakótársat keresni magának, ezért elvágná a jövődet.

Ha van lehetőséged menj mindenképp, ezt a "BARÁTSÁGOT" meg azért mérlegre tenném a helyedben.

A külföldi nyelvgyakorlási lehetőség, nemzetközi kapcsolatok építése megfizethetetlen, ő meg rinyál itt hogy jajj ki kell tennem egy hirdetést... ne legyél hülye.

2021. nov. 26. 13:47
 25/47 anonim ***** válasza:
17%

Hát azért, ha tisztességesek akarunk lenni, valószínűleg egy határozott időre vettétek ki az albérletet, nem?

Szóval szerintem úgy korrekt otthagyni őt, ha VAGY akkor is fizeted a lakbért, míg nem vagy ott, VAGY te keresel saját magad helyett valaki a kieső időszakra.

Mert megegyeztetek abban, hogy te x ideig ott fogsz lakni, tehát nem az ő dolga megoldani a problémát, ha te közben kitalálod, hogy mégsem.

A szüleid engedélyére természetesen nincs szükséged, ha nem adnak bele a pénzbe. Mert az ösztöndíj önmagában valószínűleg nem lesz elég a megélhetésedre.

2021. nov. 26. 14:11
 26/47 anonim ***** válasza:
90%
25-ös, arról rendelkezik a szerződés. De ha már tisztességesek akarunk lenni, ahogy írod, talán nem kéne a másik arcába hazudni, meg hülyének nézni, ahelyett, hogy megbeszélnénk, hogy akkor a lakhatásban hogyan tovább.
2021. nov. 26. 14:24
 27/47 anonim ***** válasza:
98%

Ha elmúltál 18 éves, azt csinálsz amit akarsz, oda mész, ahova akarsz.

Ha te nem mersz Erasmusra jelentkezni a lakótársad meg a szüleid miatt, mert "nem engednék", akkor őszintén, meg is érdemled, hogy életedben soha sehova ne juss el, mert életképtelen tutyi mutyi alak vagy.

2021. nov. 26. 14:33
 28/47 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ez a te döntésed, de az fontos, hogy megfelelően tájékoztasd szokat, akiket ez esetlegesen érinthet.

Én például a nyáron szeretnék majd Erasmus szakmai gyakorlatra menni, viszont már korán elkezdtem szervezni, hogy mi legyen, hogy legyen. Tudom, hogy az ösztöndíj nem lesz elég a költségeim fedezésére, ezért a következő félévtől diákmunkázom és a szüleimmel is megbeszéltem, hogy ők is tudnak benne támogatni anyagilag. Mivel szükségem van az anyagi támogatásukra, ezért egyértelmű, hogy nekik is rá kell bólintaniuk. Illetve van egy élő albérlet szerződésem, így a tulajjal és a lakótársammal is tisztáztam előre, hogy ez a tervem, hogy ők is ezzel számoljanak, el tudjuk intézni a papírokat, el tudjunk számolni, legyen idő keresni valakit a helyemre stb. Olyanok miatt nem kell aggódni, hogy idegen nyelven tanulsz, külföldön stb., hiszen ez az Erasmus lényege és egy félévtől egy barátság stb. sem fog tönkremenni. Viszont azért szerintem minden szempontból célszerű ezt megbeszélni a családdal, barátokkal stb., legalábbis nekem ez fontos.

2021. nov. 26. 14:36
 29/47 anonim ***** válasza:
12%
"Emútá tizennyóc! Aszt csinász, amit akarsz! A szüleidnek pofa be a nevük!"
2021. nov. 26. 14:38
 30/47 anonim ***** válasza:
91%

Az én lányom is elment, Spanyolországba. Nem hogy nem tiltottam, hanem még löktem is egy kicsit rajta :)

Az eredmény? Egy felsőfokú spanyol nyelvvizsga, pluszban.

2021. nov. 26. 14:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!