Mit lehet csinálni ha otthon rám akarják erőltetni az oltást?
Aspergeres fiatal nő vagyok.
Teljesen meg vannak ijedve mert nézik a tvt és most felhívtak hogy be kell magamat oltatnom jövő héten mert ez így nem mehet tovább de én nem akarom mert nem bízom abba a kísérleti méregbe.. tudom hogy nagy vita lesz ebből holnap reggel meg én leszek a szar , felelőtlen hülye amiért nem oltattam be magam. Eszem ágában sincs beoltatni magam, de otthon ezt nem bírják megérteni.
Én nem érzem úgy hogy veszélyben lennék. Soha egy náthát, hasmenéses vírust, semmit nem kaptam el már gyerekkorom óta.
Az oltástól meg lehet bajom lenne és egyáltalán nem bízom benne, bármi tartós panaszt kapnék tőle senki se vállalna felelősséget úgyhogy takarodjanak tőlem a mérgükkel !!!!!!! (testileg is vannak bajaim , idegrendszeri is)
Mit lehet tenni? Nagyon ideges vagyok. Hogy bírnám veluk megertetni ezt? Én biztos hogy soha nem fogom beoltatni magam.
25/n
69# "Amúgy azt megnézném hogy a kérdésem alá személy szerint milyen emberek írnak"
Olyan személyi számmal rendelkező egyedek akik remélik, hogy megdöglesz amiért nem oltatod be magad. Talán mellékhatása lehet az oltásnak az emberi minőség elvesztése, nem tudodm. De az itt olvasottak alapján azt gondolom, hogy az oltott az egy mocskosszájú, seqqhülye prosztó sutyerák. Ha eddig gondolkoztam is az oltás felvételén, az itt olvasottak biztosan eltántorítottak a tervemtől.
Ha a gyerekem lilára akarja festetni a haját, ott akarja hagyni az egyetemet, vagy választ egy rossz állást, akkor elmondom az ellenérveimet, de hagyom, hogy szabadon döntsön. Ellenben ha a gyerekem kitalálja, hogy breakdance-elni akar az autópálya közepén, akkor lecibálom onnan, és minél előbb szakszerű segítséget keresek neki. Ha pedig mondjuk részegen akar beülni a volán mögé, akkor nem kizárt, hogy fel is pofozom.
Az, hogy nem oltatod be magad, valahol az autópályán táncolás és a részegen vezetés között van: magadnak mindenképpen ártasz vele, nem is kicsit, de nagy valószínűséggel másoknak is. Természetes, hogy a szüleid el akarják érni, hogy beoltasd magad, ahhoz pedig minden joguk megvan, hogy eldöntsék, ki élhet a házukban.
Kérdező, nagyon sajnálom, hogy aspergeres vagy. Valószínűleg emiatt nem tudtál megfelelő oktatást kapni általános, illetve középiskolában, mert a magyar iskolarendszer nem igazán tudja kezelni azt, ha valaki máshogy működik. Ezért lehet, hogy rengeteg téren tudatlan vagy: nemcsak, hogy a biológia és a természettudományok alapjait nem ismered, de sajnos a kritikus tájékozódás képességét se sajátítottad el. A kérdésedben nem tudod logikusan megindokolni, miért nem akarod beadatni az oltást (mert az, hogy jelen pillanatban egészségesnek ÉRZED az immunrendszeredet, remélem belátod, hogy nem számít sokat – sokkal labilisabb az immunrendszer, mint gondolnád, bármilyen stressz is megingathatja akár, elég egy veszekedésekkel tarkított időszak a szüleiddel).
Ebből a szempontból jó is, hogy így kibukott ez az oltás-kérdés: legalább ráeszmélhetsz, hogy miben szenvedsz hiányosságokat. Nyilván jobb lett volna, ha ezeket a készségeket hamarabb elsajátítod, de felnőttként se szégyen új dolgokat tanulni. Lapozz fel nyugodtan egy biológiakönyvet, nézz ismeretterjesztő videókat (már magyarul is van pár), filmeket, olvass könyveket.
Illetve tanulj meg utánanézni a dolgoknak, mielőtt valamit állítasz. Ügyelj rá, hogy csak megbízható forrásokat keress: erre lehetnek jók a tudományos szaklapok, lektorált kiadványok, vagy akár azok az internetes videók is, amelyek részletesen kiírják/elmondják, honnan szerezték az információikat, illetve milyen tudományos szaktekintély ellenőrizte a videókat.
Tök jó például, hogy itt a kérdés alatt elkezdtél érdeklődni, ki ad neked választ, ez egy lépés a helyes úton. Viszont nem az a fontos, hogy ki hány éves, vagy milyen nemű, hanem az, hogy mit tanult, mivel foglalkozik, vagy milyen forrásból szerzi az információit. Nyilván a gyakori kérdések nem alkalmas arra, hogy megfelelően tájékozódj, hiszen nem tudod bizonyítani, hogy valaki valóban az-e, akinek mondja magát, ráadásul nem valószínű, hogy hetven válaszadóból hetven vírusszakértő van.
Mindenkinek vannak gyengébb területek az életében, ez nem baj. Az a fontos, hogy tudatában legyél annak, mik ezek a gyengeségek.
Nem semmi, már a kisregényíró, én és a kormány, meg a kormány által lefizetett "orvosok" jobban tudjuk mit akarsz egyed is megérkezett :D
Kicsit ez olyan kurvára nem akarod hogy "megvédjünk", sőt a létezésünkről se akarsz tudni, de azért hú de "megvédünk" és a pofádba furakszunk esete :D
"Javaslom az rtl híradót..."
🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ez itt a legnagyobb baj!
75, érvelési hibák, szintén általános iskola
Hogyha tudomásod van róla, hogy a kormány lefizet orvosokat, akkor tedd közzé a bizonyítékot. Ha nem állnak rendelkezésedre ilyenek, akkor kénytelen leszek feltételezni, hogy hazudsz. Mondjuk józan ésszel is ki lehetne következtetni, hogy amennyiben ez megtörténne, legalábbis páran szivárogtatnának infókat. Jelenleg még azok az egészségügyi szakemberek sem állítják, hogy lefizetés zajlana, akik szkeptikusak Covid-ügyben (nyilván, ha megnézed a névsorukat, sokaknak anyagi érdeke fűződik hozzá, de ez már rajtad áll), így elég kicsi az esélye, hogy ez történne.
Másrészt, az orvosok nem tudják, mit akarsz, ezt senki nem állította. Azt viszont 1000%-ig jobban tudják nálad, hogy egészségügyi szempontból mi a jobb neked, illetve a társadalomnak. És nem feladatuk az, hogy ezt eltitkolják, még akkor se, ha neked nem tetszik az igazság, és valamilyen felsőségtudattól hajtva azt képzelik, hogy ők jobban tudják.
Ha a kérdező azt mondaná, hogy tudja, hogy nagyobb esélye van Covidban meghalni, mint az oltásban, ennek ellenére vállalja a kockázatot, akkor (ha feltételezünk egy olyan valóságot, ahol ezzel másokat nem veszélyeztet) én, mint vadidegen tényleg nem tudnék beleszólni abba, hogyan dönt, hiszen nem ismerem az életét és a problémáit. A családjától, barátaitól persze akkor sem lehetne elvitatni azt a jogot, hogy megpróbálják őt meggyőzni.
Így viszont, hogy a kérdező nyilvánvalóan hamis logikára épít, és látszik, hogy egyáltalán nincs tisztában bizonyos tényekkel, bárki elmagyarázhatja neki, hogyan és miért téved. Ezek logikus dolgok, nem kell hozzá legjobb barátoknak lennetek.
Kérdező, megadtad magadnak a helyes választ a 19.hozzászólásodban: költözz el, ez a megoldás. Felnőtt vagy, jól keresel, oldd meg az életed felnőtt módra, hozd meg a saját döntéseidet, viszont ne veszélyeztesd azokat, akikkel együtt élsz.
Magamról: tanár vagyok egy 90 fős tantestületben, a tanárok 100%a be van oltva, kül.időpontokban, különböző oltásokkal, van aki már 9-10 hónapja oltott, valamint a diákok90%a is oltott, önkéntes adatszolgáltatás alapján, ami közel 900 ember. Az oltástól senkinek sem lett semmi baja, remélem, ez elég reprezentatív. Egyébként elárulom neked, hogy az oltásban csak vírus részecskék vannak és olyan anyagok, amik minden más oltásban is, ezért az oltás semmiben sem rosszabb, mint a vad vírus, ellenkezőleg, pont azért lett kifejlesztve, hogy megvédjen a betegség súlyos szövődményeitől. Az mrns technológiájú vakcina új egyedül, de ha kínait választasz, az semmiben sem különbözik a hagyományos oltásoktól, amikből kötelezóen már rengeteget kaptál. A 80 éves cukorbeteg szomszédom tavasszal két kínait kapott, köszöni, semmi baja. Gondolkozz egy picit! De ha nem megy, akkor ismétlem, költözz el és vállald a döntésed következményeit.
64
"8-# válaszoló:Nagyon sajnálom az öcsédet, együtt érzek veletek. Hány éves volt? Kapott oltást?"
43 éves volt, és egyedüliként a családban ő is ilyen mindenttudó oltásellenes volt. Az utolsó pillanatig az immunrendszerében bízott, mielőtt gépre tették, akkor is azt mondogatta,hogy holnap már otthon lesz.Sajnos nem így lett. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!