Ha elválnátok és lenne annyi pénzetek hogy
házat/lakást vegyetek akkor megtennétek?
Egy 1 éves gyerekkel ketten.
21/26 A kérdező kommentje:
A környezetemben azért ajánlanák inkább az albérletet mert abból egy jobbat is meg tudom fizetni a félretett pénzből, vagyis ha nem veszek lakást. Vásárolni nem tudnék egy hatalmas lakást, de kettőnknek elég lenne. Kis lábon élnénk, és újra fel kellene építeni az életünket, mert eddign nagyon jól éltünk. A férjemmel közösen építettünk karriert, és vettünk házat, aztán visszafizettünk minden adósságot, és tovább fejlődtünk. Szóval nagy értékű a közös házunk, ezt felezzük. A gyerekvállalás előtt nekem nagyon jó fizetésem volt, azonban a csed, gyed maximalizálva volt, és van, szóval ez nem tükrözi az anyagi helyzetemet. Erre szerintem nem kapnék hitelt, míg ha visszatérek a munkába arra igen. Azonban másfél éves a gyerekem, még nem szeretnék visszamenni mellőle. Ezért a dilemma. A férjem támogató, segít mindenben azt mondta, csak köztünk romlottak el a dolgok, de a tisztelet és a szeretet megmaradt. Csak nem elég a közös életre és a további házasságra. 🙂
De minek neked kettőtöknek pl. egy ház vagy hatalmas lakás? Szállj le a földre. Oké, hogy eddig nagy és tágas helyen éltél, sok négyzetméteren, ezt szoktad meg, de ezt most nem fogod tudni megengedni magadnak. Ezt mikor fogod már fel és engeded el azt ami volt és majd fogadod el azt, ami van?
Vegyél a kisgyerekeddel kettőtöknek egy nagyjából 50 (45-60) négyzetméteres 1,5-2 szobás lakást. Nem csak 1,5 (egy felnőtt, egy gyerek) hanem sokkal több ember is él ilyen lakásokban, van hogy fiatal házasok (mint ti voltatok) ilyenben tudnak lakni csak 3-an a 2 szülő és 1 gyerek. Ez lenne a legnagyobb butaság, hogyha most nem fognád fel, hogy megváltoztak az anyagi lehetőségeid és ehhez kell igazítanod most az elvárásaidat is. Talán egyszer lakhatsz majd megint nagy ingatlanban, de arra újra elő kell teremtened majd a fedezetet az évek alatt.
2021. nov. 20. 13:13
23/26 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Én ezt pontosan így gondolom és ezért tartom én jó döntésnek,hogy lakást vegyek. Pont hogy a környezetem és a tágabb család és baráti kör próbál erről lebeszélni. A kérdést azért tettem fel, mert elbizonytalanodtanmn,hogy jó döntést hoznék-e ha alacsonyabb életszínvonalra váltanék, de legalább biztonságban érezném magam. Hidd el ,hogy nekem semmi bajom nincs a helyzetemmel, és hogy lejjebb kell adnom, hiszen én is szegény családból származom, egyszer már felépítettem az életemet, másodszorra is menni fog. A magyarázatot annak írtam aki azt kérdezi,hogy milyen áron tudnék lakást venni, és hogy ez miért is kérdés. 🙂
Már értem. Az életszínvonal nem a négyzetméterek számával egyenlő, ahol laksz. (Ezt nem neked mondom, hanem a környezetedben lévőknek például.)
Komolyan van olyan idióta, aki inkább lakna 100 négyzetméteren, ami nincs karbantartva, nem szép, nem igényes és a vásárlása után semmi tartalék pénze nem maradt, talán még hitelt is nyögnie kell, minthogy 50 négyzetméteren lakjon, ami igényes, szép, maradt a vásárlása után sok félretett pénze?
2021. nov. 20. 13:49
Ne hallgass az elozo hozzaszolokra, tipikus buta szegény magyar gondolkodasuak!! Ne vegyél hitelre lakast, ezerszer inkabb albérlet! Ott nincs semmiféle tartozasod,csak fizetni kell havonta, ha nem tudod tovább fizetni akkor is csak nullan leszel, hitel esetén meg minusz milliókban, tartozással!!!!
2021. nov. 20. 19:57
Lakást. Házat biztosan nem vennék.
2021. nov. 21. 22:31
Kapcsolódó kérdések: